Στο κόκκινο ξανά το Χρηματιστήριο - Έκλεισε με πτώση 1,59%

chrimatistirio

Οι μεγαλύτερες απώλειες στην Πειραιώς και στη Folli – Follie

Αφορμή για ρευστοποιήσεις βρήκαν ο ξένοι στην Αθήνα εν μέσω των απώλειών στις ευρωπαϊκές αγορές. Ύστερα απο την χθεσινή αντίδραση οι τραπεζικές μετοχές πιέστηκαν με τις μεγαλύτερες απώλειες στην Πειραιώς και φυσικά στο “μόνιμο” πρόβλημα της Folli – Follie.

Ο Γενικός Δείκτης έχασε 1,59% κλείνοντας στις 784,93 μονάδες διακινώντας 46,3 εκατ. ευρώ.
Η αγορά αρχικά κατέγραφε χαμηλότερη πτώση απο την Ευρώπη αλλά απο το μεσημέρι και μέτα οι ξεκίνησαν τα “ κτυπήματα” τόσο στην Πειραιώς όσο και σε Εθνική και Eurobank.

Παρά ταύτα η πτώση δεν πραγματοποιήθηκε με μεγάλο τζίρο καθώς όλο αναμένουν κάποια θετική δήλωση απο το το αυριανό Eurogroup.

Η μετοχή της Alpha bank έχασε 2,25% καθώς έκλεισε στα 1,955 ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε πτώση 3,45% στα 0,28 ευρώ. Με βουτιά 5,52% στα 2,74 ευρώ. Με ελεύθερη πτώση 16,47% έκλεισε η Folli- Follie στα 6,39 ευρώ. Πτώση 2,92% για τον Μυτιληναίο στα 9,32 ευρώ. Πτώση 1,10% ο ΟΤΕ στα 10,78 ευρώ.

Με πτώση 0,31% ο ΟΠΑΠ στα 9,55 ευρώ. Πτώση 2,18% για την ΔΕΗ στα 2,152 ευρώ. Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 46,3 εκατ. ευρώ , εκ των οποίων τα 8,3 εκατ ευρώ αφορούσαν πακέτα σε Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς , ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oikonomikwn_arthro

«Κλειδί» για το υπερπλεόνασμα που εξανεμίζεται ήδη, οι αυξήσεις φόρων, η εξαφάνιση των δημοσίων επενδύσεων, το δάνειο για τα ληξιπρόθεσμα και οι πληρωμές με το σταγονόμετρο από το δημόσιο 

1
photo_money

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 προβλέπεται να προχωρήσει η επόμενη φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων ενώ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου καταβάλλεται προσπάθεια από το ΤΑΙΠΕΔ να κλείσει η εκκρεμότητα της πιστοποίησης του ΔΕΣΦΑ υπό το νέο μετοχικό σχήμα, από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.