Κατρούγκαλος: Κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης

Κατρούγκαλος: Κανένας Έλληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης

Αυτό είναι το όριο της φτώχειας σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας - Τι είπε για κύριες και επικουρικές συντάξεις

Στα 384 ευρώ έθεσε το όριο της φτώχειας ο Γιώργος Κατρούγκαλος
δηλώνοντας την Τρίτη ότι «στο μέλλον όλοι οι Ελληνες θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχεια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας η εθνική σύνταξη είναι πιο αποτελεσματικό μέτρο από το ΕΚΑΣ που ήταν ένα προνοιακό επίδομα που κάθε χρόνο δινόταν ανάλογα με τα εισοδήματα που είχε ο καθένας. 

Παράλληλα επανέλαβε ότι καμία κύρια σύνταξη δεν πρόκειται να μειωθεί αλλά και ότι θα υπάρξει ψαλίδι στις επικουρικές συντάξεις.

Είπε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM: 

-  Στο μέλλον όλοι οι Ελληνες θα παίρνουν συντάξεις με τους ίδιους κανόνες και όλοι οι Ελληνες θα είναι προστατευμένοι από τη φτώχεια με τον θεσμό της εθνικής σύνταξης που από αυτή την άποψη είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από το ΕΚΑΣ που ήταν ένα προνοιακό επίδομα που κάθε χρόνο δινόταν ανάλογα με τα εισοδήματα που είχε ο καθένας.

- Η ρύθμιση προβλέπει μια ανακούφιση όσων έχασαν το ΕΚΑΣ που συνίσταται σε μέτρα γενικής εφαρμογής, όπως δεν θα πληρώνουν στο εξής καμιά συμμετοχή για τα φάρμακα τους, δεν θα πληρώνουν το 6% της σύνταξης υπέρ υγείας. Επιπλέον για το 2016 όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ θα πάρουν μια κάρτα αλληλεγγύης με το ισόποσο του 30% της απώλειας του εισοδήματος που είχαν. Επιπλέον εάν έχουμε ζευγάρια συνταξιούχων που έχουν χάσει και οι δύο το ΕΚΑΣ ο ένας από τους δύο θα συνεχίσει να το παίρνει, όπως θα συνεχίσει να το παίρνει και όποιος είναι ανάπηρος σε ποσοστό άνω του 80%. Ορισμένα από αυτά τα μέτρα όπως η φαρμακευτική δαπάνη θα εφαρμοστούν άμεσα από το Σεπτέμβριο. Ορισμένα άλλα, όπως αυτά που αφορούν την κάρτα αλληλεγγύης θα εφαρμοστούν τον Οκτώβριο αλλά αναδρομικά από 1η Αυγούστου

- Ξαναϋπολογίζουμε όλες τις συντάξεις με βάση τους κανόνες υπολογισμού, ώστε αυτή η ισονομία να μην ισχύει μεταξύ των νυν εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων. Θέλουμε όμως ταυτόχρονα να προστατεύσουμε και το εισόδημα των νυν συνταξιούχων γιατί έχουν φάει 12 συνεχόμενα χαστούκια, 12 μειώσεις τα χρόνια του Μνημονίου. Γι' αυτό είπαμε καμιά κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί. Για τις κύριες συντάξεις δεν υπάρχει όριο. Όλες οι κύριες συντάξεις. Ακόμα και εκείνες που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ δεν πρόκειται να μειωθούν. Εχουμε βάλει μόνο δύο ανώτατα πλαφόν. Ένα ότι κανείς δεν μπορεί να παίρνει ως άθροισμα συντάξεων παραπάνω από 3.000 το μήνα (καθαρό ποσό) και κανείς δεν μπορεί να παίρνει μια κύρια σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ. Αυτό το ποσό είναι μικτό και αντιστοιχεί περίπου σε 1.800 ευρώ καθαρό ποσό.

- Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές ισχύει ότι όποιος έχει άθροισμα συντάξεων πάνω από 1.300 ευρώ, σε αυτόν ο επαναϋπολογισμός της επικουρική σε όποιο ποσό καταλήξει να είναι η επικουρική σύνταξη, αυτό θα πάρει. Δεν εφαρμόζουμε όπως στο παρελθόν οριζόντιες μειώσεις γιατί είναι άδικες. Εμείς απλώς ξαναϋπολογίζουμε με το νέο κανόνα υπολογισμού τις επικουρικές. Εκεί που το άθροισμα της κύριας και της επικουρικής σύνταξης είναι κάτω από 1.300 ευρώ αυτός ο επαναϋπολογισμός δεν έχει νόημα για τον συνταξιούχο γιατί ακόμα κι αν θα έπαιρνε μικρότερη σύνταξη συνεχίζουμε να του καταβάλλουμε την παλιά επικουρική ως προσωπική διαφορά. Όταν όμως ένας συνταξιούχος έχει εισόδημα πάνω από 1.300 ευρώ -κύρια και επικουρική- και με τον νέο υπολογισμό η επικουρική του έχει βγει μικρότερη από ό,τι στο παρελθόν, θα του καταβληθεί μικρότερη επικουρική. Και πάλι όμως με όριο τα 1.300 ευρώ. Δηλαδή όποιος πέσει κάτω από 1.300 ευρώ μέχρι τα 1.300 ευρώ θα του τα εγγυηθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρουν όλοι 1.300 ευρώ. Ένας συνταξιούχος για παράδειγμα που έχει 1.200 κύρια σύνταξη και 300 ευρώ επικουρική, παίρνει δηλαδή 1.500 ευρώ ως συνολικό εισόδημα, η σύνταξη η επικουρική των 300 ευρώ μπορεί να του βγει με το νέο σύστημα 200 ευρώ. Αυτός θα πάρει, επομένως, 1.400 ευρώ άθροισμα κύριας και επικουρικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει ένας απόλυτος κόφτης στα 1.300. Είναι απλώς μια εγγύηση ότι κανείς που παίρνει κάτω από 1.300 ευρώ δεν θα υποστεί μείωση και επιπλέον εγγύηση ότι και αυτοί που ξεπερνούν τα 1.300 δεν πρόκειται να πέσουν κάτω από αυτό το όριο μετά τον επαναϋπολογισμό. Για τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου θα υπάρχει και μια δεύτερη αλλαγή. Υπολογίζουμε για πρώτη φορά την εισφορά υπέρ υγείας το 6% στο σύνολο του πραγματικά καταβαλλόμενου ποσού στον συνταξιούχο. Μέχρι ώρα υπολογιζόταν στο εικονικό ποσό στο οποίο αντιστοιχούσε η σύνταξη πριν τις περικοπές του Μνημονίου. Αυτό σημαίνει ότι για το 90% των συνταξιούχων που παίρνουν μια κύρια σύνταξη θα οδηγηθεί το καταβαλλόμενο ποσό σε μια μικρή αύξηση μια που η εισφορά θα είναι μικρότερη. Για το 10% των συνταξιούχων που παίρνουν και μια δεύτερη σύνταξη μια που τώρα το 6% υπολογίζεται και στη δεύτερη σύνταξη θα υπάρξει μια μικρή μείωση.

ΣΧΟΛΙΑ (205)

stp

Τα συσσίτια που υπήρχαν με δελτίο στις πρώην ανατολικές το επανέφεραν τα ούγκο με νέα μορφή . κάρτα αλληλεγγύης. Αντί για κουπόνια μια κάρτα. Ανάλογα με τα άτομα και το ποσό. Το είπε ο ηλίθιος θα σας κάνουμε σοβιετεία, θα σας κάνουμε Βενιζουέλα. Το είπαν και το έκαναν. Φύλη μου που επαναπατρίστηκε από την Πολωνία μου έλεγε πως πήγαινες στο φούρνο με το κουπόνι στο κρατικό κρεοπωλείο και σου έδιναν αυτό που αναλογούσε στην οικογένεια σύμφωνα με τα άτομα. Δυστοιχώς τα δικά μας ούγκα δεν άλλαξαν, έμειναν στο 1917.

ελληνας

384 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 200 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ Ή ΜΕ ΚΟΥΛΗ!! ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ 150 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩ ΟΧΙ ΨΩΡΟΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ!!

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΑΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ-ΨΗΦΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΗ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ.

Panayotis

Ωραίος ο λε Κατρουγκαλ, στα δάχτυλα το παίζει το πόπολο. Μέγας σαγηνευτής.

G

κοίτα καμάρι στη φωτό .Να χαρώ εγώ .Λέει μια μ@@@@@κία και αυτοθαυμαζεται.Τελικά εχω πεισθεί οτι είναι σωστό αυτό που λένε.Ο μ@@@@κας είναι ανίκητος.

Ο Ελληνικός λαός

το 2012 δεν είχε φτωχύνει αρκετά.Ήθελε "ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ" (κατά το καταγεγραμμένο σύνθημα των συντρόφων στους τοίχους). Φαίνεται πως η φτώχεια και η ανέχεια δεν του έφτασε και ήθελε να... σκίσει το καλσόν του, εεεε το μνημόνιο ήθελα να πω. Έτσι, το 2015 έδωσε την καρέκλα του πρωθυπουργού σε έναν ανεπάγγελτο καταληψία.Αυτός με την σειρά του έβαλε Υπουργό εργασίας τον... κομμουνιστή με το μπλε μαντιλάκι στο πέτο για να πάει τις ψιχουλο-συντάξεις από τα 500 ευρά του (εκτελεστή συμβολαίου θανάτου) Στουρνάρα στο υπέρογκο ποσώ των 384 ευρώ. Τ'άκουσες λ@λ@κ@ λαέ? Τέρμα η φτώχεια. Τώρα θα βάζεις και λεφτά στην άκρη για να... στηρίζεις το τραπεζικό σύστημα και να ρυθμίσεις ευκολότερα με τις 100 δόσεις τα ληξιπρόθεσμά σου. Ναι ρε, σε σκέφτεται το κράτος. Αυτό θα πει κοινωνική πολιτική.

ΒΑΓ

ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ !!!! ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ , ΑΠΛΩΣ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ. !!!!

geo

ΖΗΣΕ ΡΕ [...] ΕΣΥ ΜΕ 384 ΕΥΡΩ!!!ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΚ.......

Εαν

δεν βγούμε απο το ευρώ και την Γερμανική Φύρερ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ. Κ-Α-Τ-Α-Λ-Α-Β-Ε__Ε-Λ-Λ-Η-Ν-Α

γγγ

Λαφαζάνη εσυ;;;;

δραχμη η τελευταια αυταπατη

με κατι ψηφοφορους ογκολιθους του ορθολογισμου και της επιστημης σαν εσενα ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ !!!

Fuhrer = Ηγέτης, Τι θες να πείς;

Έμαθες μια λέξη και είπες να την πετάξεις ε συντρόφι;

ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ

ΦΑΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΡΑ ΠΑΣΟΚΟΙ!!!!! ΖΩΑ ΠΑΣΟΚΟΙ!!!!

ΠΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑΧΑΧΑΧ-ΠΑΣΟΚΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑΧΑΧΑΧΑ!!

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗ ΣΤΑΝΗ ΣΥΡΙΖΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΕΛΑΣΤΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑΣ ΣΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΚΑΛΑ ΣΥΡΙΖΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ!!! ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧ!!! ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ!!! ΠΕΘΑΝΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΘΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑΛΙΝΟΡΦΑΝΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

γλαυκωψ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ από την στιγμή που έχει μολυσμένο εγκέφαλο κατρουγκαλάει από το στόμα ... δηλαδή κατρού + γκαλώ -πως λέμε κατρουλιάρης + γκαγκαν + κάλος ποδιού = αυτό με την παραλαγή είναι κατρούγκαλος ... κατρού γκα κάλος ποδιού --συγγώμη αλλά δεν βρίζω απλώς περιγράφω - και κάνω ετυμολογική ανάλυση της λέξης -αν ήταν φρόνιμος και συνετός και εγκρατής -δεν θα χρειαζόταν η ανάλυση αυτή και θα τον δεχόμασταν σαν μέλος της κοινωνίας μας -αλλά όταν κάποιος πετάει κοτσάνες δημοσίως έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε τον εγκέφαλό του τις ψυχικές διαταραχές και τις αρρωστημένες λειτουργίες ειδικά όταν διαχειρίζεται έναν λαό

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης