Η Γενική Γραμματεία Εσόδων μπλόκαρε τους λογαριασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Η Γενική Γραμματεία Εσόδων μπλόκαρε τους λογαριασμούς των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η απόφαση είναι αυθαίρετη καθώς με πρόσφατο νόμο προστατεύεται η περιουσία του ναυπηγείου από κατασχέσεις

Σε μπλοκάρισμα των εταιρικών λογαριασμών της εταιρείας Ναυπηγεία Ελευσίνας προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την περασμένη Τετάρτη η ΓΓΔΕ έχει προχωρήσει σε μπλοκάρισμα των λογαριασμών μέσω των οποίων πραγματοποιείται τόσο η μισθοδοσία των εργαζομένων όσο και οι υπόλοιπες κινήσεις για πληρωμές προμηθευτών αλλά και για εισπράξεις από πελάτες.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η απόφαση είναι αυθαίρετη καθώς με τον πρόσφατο νόμο 4361/16 προστατεύεται η περιουσία του ναυπηγείου από κατασχέσεις με σκοπό την απρόσκοπτη πληρωμή της μισθοδοσίας των εργαζομένων και της ολοκλήρωσης της ναυπήγησης 2 πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτή η απόφαση ελήφθη λίγο μετά τη συμφωνία με το υπουργείο Άμυνας για τις πυραυλάκατους ΤΠΚ 6 και ΤΠΚ 7, ενώ πρόσφατα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους Έλληνες εφοπλιστές για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του ναυπηγείου, συμφωνίες που θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει τις συνθήκες για να εξέλθουν τα ναυπηγεία από το αδιέξοδο.

Πρόσφατα, το ναυπηγείο είχε κάνει διακανονισμό με τη ΔΕΗ και είχε συμφωνηθεί μέρος των οφειλομένων να αποπληρωθεί από τo ναυτικό και άλλο ένα μέρος από την εταιρεία. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ως παράλογη και παράνομη την ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών και αναρωτιούνται ποιους εξυπηρετεί το λουκέτο στα ναυπηγεία, κάνοντας λόγο για παραλογισμό ή δόλια ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2D4D48AB-E0FB-3E67-EA96-C2851690475D

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 0,53 μονάδων 

DEI_4

Για λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια κάνουν λόγο κύκλοι του ΥΠΕΝ, μετά την έλλειψη προσφορών για τον διαγωνισμού - «Όσοι χαρακτήριζαν “πετράδια της ΔΕΗ” τις λιγνιτικές μονάδες ήταν εκτός τόπου και χρόνου»

12