Eurostat: Ελλειμμα 3,6% και χρέος 178,6% για την Ελλάδα το 2014

Eurostat: Ελλειμμα 3,6% και χρέος 178,6% για την Ελλάδα το 2014

Αναθεωρήθηκαν τα στοιχεία - Το δημόσιο έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 3,6% του ΑΕΠ από 12,4% το 2013 και 8,8% το 2012, ενώ το χρέος διαμορφώθηκε το 2014 στο 178,6% του AEΠ από 177% του ΑΕΠ το 2013 και 159,4% του ΑΕΠ το 2012

Στο 3,6% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2014 το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας, ενώ το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 178,6% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τη δεύτερη κοινοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος των κρατών-μελών της ΕΕ το 2014.

Την ίδια χρονιά, το δημόσιο έλλειμμα στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2,6% του ΑΕΠ και στην «ΕΕ των 28» στο 3% του ΑΕΠ. Το δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 92,1% του ΑΕΠ και στο 86,8% στην «ΕΕ των 28».

Μετά την αναθεώρηση των στοιχείων από την Eurostat σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, το δημόσιο έλλειμμα το 2014 διαμορφώθηκε στο 3,6% του ΑΕΠ από 12,4% το 2013 και 8,8% το 2012. Το ελληνικό χρέος διαμορφώθηκε το 2014 στο 178,6% του AEΠ (317,12 δισ. ευρώ), από 177% του ΑΕΠ το 2013 και 159,4% του ΑΕΠ το 2012.

'Ελλειμμα 3,5% και χρέος 177,1% είχε υπολογίσει η ΕΛΣΤΑΤ

Τον Απρίλιο, η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε υπολογίσει το έλλειμμα του 2014 στο 3,5% και το ποσοστό του χρέους της Ελλάδας στο 177,1%. Η αναθεώρηση των στοιχείων από την Eurostat η οποία επισημαίνει ότι το έλλειμμα ήταν ελαφρώς χειρότερο (3,6%) και προσθέτει ότι το 2014 έκλεισε με το ελληνικό χρέος στο 178,6% αποδεικνύει ότι το σημείο εκκίνησης για το 2015 ήταν ελαφρώς χειρότερο απ' ότι αναμενόταν.

Ποια κράτη της ΕΕ κατέγραψαν πλεόνασμα και ποια έλλειμμα


Αναλυτικότερα, πλεόνασμα κατέγραψαν τέσσερα κράτη-μέλη (Δανία, Λουξεμβούργο, Εσθονία και Γερμανία), ενώ δεκατρία κράτη-μέλη παρουσίασαν δημόσιο έλλειμμα πάνω από το όριο του 3% του ΑΕΠ. Πρόκειται για την Κύπρο (-8,9%), την Πορτογαλία (-7,2%), την Ισπανία (-5,9%), τη Βουλγαρία (-5,8%), τη Μ. Βρετανία (-5,7%), την Κροατία (-5,6%), τη Σλοβενία (-5%), την Ιρλανδία και τη Γαλλία (-3,9%), την Ελλάδα (-3,6%), την Πολωνία και τη Φιλανδία (-3,3%), το Βέλγιο (-3,1%) και την Ιταλία (-3%).

Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν το 2014 στην Εσθονία (10,4%), στο Λουξεμβούργο (23%), στη Βουλγαρία (277%) στη Ρουμανία (40%), Στη Λετονία (40,6%) και στη Λιθουανία (40,7%).

Η Eurostat σημειώνει ότι 16 κράτη-μέλη εμφάνισαν χρέος πάνω από το όριο του 60% του ΑΕΠ με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται στην Ελλάδα (178,6%), στην Ιταλία (132,3%), στην Πορτογαλία (130,2%), στην Κύπρο (108,2%), στην Ιρλανδία (107,5%) και στο Βέλγιο (106,7%).

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Χρηστος

ακομα ακουω και διαβαζω για μειλ Χαρδουβελη, καλα ειστε σοβαροι; Ζητησαν απο τον Τσιπρα 10 δις τον Φεβρουαριο αλλα απο τον Χαρδουβελη 1 δις; Το μειλ Χαρδουβελη το εστειλε ο Χαρδουβελης και ειχε μετρα 1 δις που δεν θα δεχοταν ουτε ο ιδιος ο Σαμαρας μετρα μονο ενους δις

ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ.ΤΑ MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕΤΡΑ 1 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ 1 ΔΙΣ.ΤΟΣΟ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΕΙΣΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΕΛΙΚΑ???????ΠΩΣ ΤΟ 1 ΔΙΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 10 ΔΙΣ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ????ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ(ΒΓΑΖΩ ΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟ 1 ΤΟ ΕΚΑΝΕ 10????ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΕΙΣΤΕ ΒΑΛΤΟΙ Ή ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΕΛΙΚΑ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ.ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕ ΑΠΟΨΗ.ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ MAIL ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΑΦΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ 1 ΔΙΣ ΕΝΩ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΗΓΕ ΤΕΤΟΙΟ MAIL ΣΤΗ ΤΡΟΙΚΑ.ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ? ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΦΛΟΜΩΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ.ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

Πόσο ηλίθιοι

μπορεί να είναι κάποιοι βλέποντας ένα μέγεθος μόνο στιγμιαία; Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ανίδεοι και πολλού χειρότεροι από τους προηγούμενους κα μάλιστα έχουν μαζέψει όλους τους παλιούς κλέφτες. Όχι ότι η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα έκανε τέλεια. Μακροπρόθεσμα το χρέο επί Σαμαρά θα έπεφτε περίπου στο 120% το 2020 και χωρίς κούρεμα λόγω ανάπτυξης και όχι μείωσης του απόλυτου αριθμού του χρέους, επιβεβεβαιωμένο από Τομσεων, ενώ τώρα με Αλέξη πάει για 200% λόγω νέας ύφεσης και όχι από άυξηση χρέους σε απόλυτα νούμερα... Αν ψάξει κάποιος για καταθέσεις επι Σαμαρά οι καταθέσεις σταθεροποιήθηκαν και με τις αναγγελίες του Αλέξη οι καταθέσεις κατρακύλησαν ποιο έντονα από ότι το 2012... Όσοι ψήφισαν Τσίπρα για να εκδικηθούν ΣαμαροΒενιζέλο έφεραν κάτι πολύ χειρότερο. Η ανάπτυξη θέλει χρήματα, οι τράπεζες θέλουν χρήματα και εμείς φωνάζουμε σε όποιον έχει 5 φράγκα, και θα μπορούσε να επενδύσει, σε κάτι φέρτα να σε μαμήσουμε γιατί έτσι γουστάρουμε...

Αγύριγο κεφάλι

ΔΕΞΙΟΙ! Ιδού το ... "mail Xαρδούβελη"!.. (Είναι που δήθεν "ΘΑ" βγαίναμε από το μνημόνιο εάν είχαμε Βενιζελο-ΔΕΞΙΑ!..). Τρώτε δούλεμα ΑΓΡΙΟ!..

Νίκος

Εμείς οι δεξιοί τρώμε δούλεμα ή εσείς οι αριστεροί που ψηφίσατε το 2009 λεφτά υπάρχουν και το 2015 κατάργηση ΕΝΦΙΑ, μονομερής διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, βασικό μισθό 751 ευρώ??? Όσο για το εάν βγαίναμε από το μνημόνιο ή όχι αυτό δεν το ξέρεις ούτε εσύ ούτε εγώ καθώς το παρελθόν πίσω δε γυρνά και μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι το mail Χαρδούβελη είναι το 1/15 (ίσως και πιο λίγο) των μέτρων που έφερε η αριστερά και ότι στο τραπέζι πριν την προεδρική εκλογή υπήρχε η συζήτηση για την επάνοδο στις αγορές με την πιστοληπτική γραμή στήριξης, την οποία ήταν διατεθειμένοι να μας δώσουν εφόσον ολοκληρώναμε θετικά την τελευταία αξιολόγηση. Αυτά είναι τα δεδομένα και όποιος θέλει να τα δει τα βλέπει, όποιος θέλει να εθελοτυφλεί εθελοτυφλεί.

σανο αλερτ!

Είναι που μας έλεγαν μονο αλήθειες οι Σαμαροβενιζέλοι για τα σαξες στορυ! χαχαχαχαχαχαχαχαχα

ioannis

Κατάφεραν να μειώσουν 9% το ετήσιο έλλειμμα, την ώρα που στον μήνα προ των εκλογών και 1 μήνα μετά αυτό αυξήθηκε, για αυτό και η σχετική αναθεώρηση. Περίμενε να δεις τα φετινά νούμερα και μετά να ...πανηγυρίζεις.

Νίκος

Το μνημόνιο είναι μονόδρομος εάν θέλεις να έχεις ευρώ. (Αληθές) Εάν έρθει ο Σύριζα θα κλείσουν οι τράπεζες. (Αληθές) Εάν δεν εκλέξουμε πρόεδρο δημοκρατίας θα ανακοπεί η θετική πορεία της χώρας. (Αληθές) Ο Σύριζα φέρνει το επόμενο και χειρότερο μνημόνιο. (Αληθές) Δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ. (Αληθές) Δεν μπορεί να γίνει κούρεμα χρέους, μπορεί να γίνει μόνο αναδιάρθρωση. (Αληθές) Ο Σύριζα δεν θα αλλάξει την Ευρώπη, θα μετατρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας. (Αληθές) Στην πρώτη δύσκολη ψηφοφορία ο Σύριζα θα διασπαστεί και θα πάμε σε εκλογές. (Αληθές)

Bill Hicks

Καλα ειναι ακομα, οταν φτασει στο 180% θα εχουμε προβλημα.

Αγύριγο κεφάλι

"Ζήτω" το ΕΥΡΩ σας! Αφού είναι έτσι, ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΥ Κολοκοτρωνέικα και όποιος αντέξει στο τέλος!..

ioannis

Η νοοτροπία σου φταίει και όχι το ευρώ για την κατάσταση της χώρας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης