ΑΑΔΕ: Το νέο σχέδιο για τους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές - Η διπλή έφοδος και ο «προκαταβολικός» φόρος για τους εποχικούς

ΑΑΔΕ: Το νέο σχέδιο για τους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές - Η διπλή έφοδος και ο «προκαταβολικός» φόρος για τους εποχικούς

Επισκέψεις με εικονικούς και πραγματικούς ελεγκτές περιλαμβάνει το σχέδιο των ελέγχων της ΑΑΔΕ

mobile_taxes
Διπλό χτύπημα σε νησιά και τουριστικές περιοχές ετοιμάζει η εφορία χρησιμοποιώντας μια νέα τακτική με… εικονικούς αλλά και πραγματικούς ελέγχους!

Το νέο σύστημα της κυκλικότητας που εφαρμόζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προβλέπει, αρχικά, επισκέψεις σε τουριστικές επιχειρήσεις εστιατόρια καφετέριες κ.λπ. από ελεγκτές, στελέχη της ΑΑΔΕ, που θα προέρχονται από τον ίδιο τόπο του ελέγχου. Θα πραγματοποιείται απλά μια επίσκεψη χωρίς κατ’ ανάγκη να καταλογίζεται παραβατικότητα!

Ποιος ο λόγος; Να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι έγιναν για εφέτος οι έλεγχοι, να χαλαρώσουν οι επιχειρηματίες και να ξεκινήσει η πραγματικότης έφοδος. Έτσι, οι επιχειρήσεις να βρεθούν απροετοίμαστες αφού συνήθως παίρνουν τα μέτρα τους μόλις πέφτει σύρμα για απόβαση ελεγκτών στο νησί, στην περιοχή κ.λπ.

Έτσι λοιπόν όταν ολοκληρωθεί η πρώτη επίσκεψη ακολουθούν οι πραγματικοί ελέγχου με στελέχη της ΑΑΔΕ από άλλη περιοχή της χώρας. Στο τέλος θα αναλαμβάνουν ρόλο οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ). Σε αυτούς θα δοθούν τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις και οι έλεγχοι πλέον θα είναι στοχευμένοι.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Επτάστερος ο Παναθηναϊκός μετά την αιχμαλωσία της Ρεάλ στον τελικό - Το μεσημέρι η επιστροφή των θριαμβευτών

Το viral βίντεο του Αταμάν από τον θρίαμβο του ΠΑΟ στο Final 4 του 2009 και η αποθέωση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο - «Είσαι ο νο1»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πανηγύρισε μαζί με τα παιδιά του το 7ο και έριξε σπόντα για τον Ολυμπιακό - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης