Η πράσινη φιλοσοφία της νέας πραγματικότητας που ζούμε

Η πράσινη φιλοσοφία της νέας πραγματικότητας που ζούμε

Τα «πράσινα» locker και η «παράδοση στο Last Mile» ορίζουν τη νέα εμπειρία παραλαβής αγαθών που αγοράζουμε από το διαδίκτυο

BOX1
Sponsored Content

Η νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε κατά την covid εποχή και οι δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία εξακολουθούν να επηρεάζουν τις προτιμήσεις των Ελλήνων σχετικά με τις αγορές τους. Αγοράζουν από το διαδίκτυο και παραλαμβάνουν στο σπίτι, στο locker της γειτονιάς τους ή σε εναλλακτικά σημεία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, περισσότεροι από 2 στους 3 (71%) Έλληνες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το πρώτο 6μηνο του 2023. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 5% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν το 68% των Ελλήνων έκανε online τις αγορές του.

Μάλιστα, το e-commerce αφορά, καθημερινά, όλο και περισσότερο και τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, τάση που καταγράφηκε κυρίως στη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Focus Bari, το ποσοστό των Ελλήνων, ηλικίας 55-64 ετών, που αγοράζουν από το Διαδίκτυο, φτάνει πλέον στο 59%, αυξημένο κατά 8% μεταξύ 1ου τριμήνου 2022 και 1ου τριμήνου 2023, ενώ στις ηλικίες 45 έως 54 ετών η διείσδυση του e-commerce είναι 76%, έχοντας αυξηθεί κατά 9%.

Στο «πράσινο» locker της γειτονιάς μου
Έχουμε περάσει πλέον στην εποχή που μιλάμε για το «Locker της γειτονιάς». Ενδεικτική είναι η ραγδαία απήχηση που γνώρισαν τα φιλικά προς το περιβάλλον Lockers της BOX NOW στους καταναλωτές.

Δεν είναι μόνο η ευελιξία. Είναι και το γεγονός ότι πλέον παρέχεται η δυνατότητα σε όλους, όχι μόνο να παραλαμβάνουν εύκολα, στην ώρα και τον τόπο που ταιριάζει στο πρόγραμμα τους, αλλά και να στέλνουν το δέμα τους με τον ίδιο χρηστικό αλλά και οικονομικό τρόπο. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από πρόσφατα στοιχεία της BOX NOW, σύμφωνα με τα οποία την υπηρεσία χρησιμοποιούν καθημερινά περισσότεροι από 30.000 πολίτες και καταναλωτές, με ιδιαίτερη προτίμηση στα μικρά και μεσαία δέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης