Ενέργεια: Διερευνητικές γεωτρήσεις στα νέα πιθανά κοιτάσματα από το 2024-2025

Ενέργεια: Διερευνητικές γεωτρήσεις στα νέα πιθανά κοιτάσματα από το 2024-2025

Οι εκτιμήσεις της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) - Τα σημαντικά ορόσημα, το ρεκόρ επενδύσεων και τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2022

fysiko_aerio_sea
«Η επιτυχής επανεκτίμηση και επιτάχυνση του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα δημιουργεί προσδοκίες για σημαντικά θετικές εξελίξεις για την Εταιρεία και τον όμιλο (ΕΔΕΥΕΠ), που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα μετά την εκτέλεση των πρώτων διερευνητικών γεωτρήσεων στην περίοδο 2024-2026». Αυτό αναφέρεται στην έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΕΠ, στο πλαίσιο των οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση του 2022, δίνοντας ένα σαφές στίγμα των όσων έρχονται στο πεδίο της έρευνας και εκμετάλλευσης νέων πιθανολογούμενων κοιτασμάτων στη χώρα μας.

Τη βασιμότητα των οποίων επαναβεβαίωσε και χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Αριστοφάνης Στεφάτος. Μιλώντας στο συνέδριο «Ενεργειακή Ασφάλεια και Πράσινη Ανάπτυξη» που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις «τα δυνητικά κοιτάσματα είναι σημαντικά» και ότι «πρόκειται για ένα εγχείρημα με ευρωπαϊκό ενδιαφέρον που ξεπερνά τις δικές μας ανάγκες».

Ασφαλώς, αν και έχουν ολοκληρωθεί τα ερευνητικά προγράμματα, τώρα αναμένεται οι επενδυτές να αναλύσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε ερευνητικές γεωτρήσεις. Πάντως, από τις εκτιμήσεις της διοίκησης της ΕΔΕΥΕΠ εκπέμπονται αισιόδοξα μηνύματα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο του βρετανικού unfair: Η ενόχληση Μητσοτάκη, το τηλεφώνημα και η έκτακτη σύσκεψη

Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο στη Σαλαμίνα

Πώς σχολίασαν οι Εργατικοί και οι Συντηρητικοί την απόφαση του Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης