Deutsche Bank: Ισχυρή αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών

Deutsche Bank: Ισχυρή αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών

Οι ελληνικές τράπεζες υπεραποδίδουν έναντι των ευρωπαϊκών, σημειώνει η DB - Ποιες είναι οι νέες τιμές στόχοι

Deutsche-Bank
«Πιστεύουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι πιθανό να συνεχίσουν να έχουν θετικές επιδόσεις τα επόμενα χρόνια και είναι πιθανόν καλύτερα προστατευμένες από τις περισσότερες τράπεζες σε άλλες χώρες, με φθηνούς πολλαπλασιαστές αποτίμησης», εξηγεί η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank σε report της που αναβαθμίζει τιμές στόχους και συστάσεις για τις εγχώριες συστημικές τράπεζες.

«Διατηρούμε τις συστάσεις αγοράς για την Εθνική Τράπεζα με στόχο τα 6,15 ευρώ από 5,10 ευρώ και για την Alpha Bank στόχος τα 1,60 ευρώ από 1,55 ευρώ, αναβαθμίζοντας την Eurobank σε σύσταση αγορά με στόχο τα 1,70 ευρώ από 1,45 ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς σε σύσταση αγορά με στόχο τα 2,95 ευρώ από 1,80 ευρώ», επισημαίνει η τράπεζα.

Επιπλέον, το πρόσφατο ξεπούλημα στις τράπεζες οφείλεται στο αρνητικό κλίμα λόγω των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ και όχι σε κάποια θεμελιώδη αρνητική επίπτωση στον τομέα, η οποία, στην περίπτωση των ελληνικών τραπεζών, φαίνεται να είναι ακόμη λιγότερο πιθανό να συμβεί, δεδομένης της ιδιαιτερότητάς τους.

«Η υπεραπόδοση επιβεβαιώνει τις θετικές μας απόψεις και ενώ πιστεύουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ακόμη εκτός των ραντάρ των περισσότερων επενδυτών. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν συνεχίσει να υπεραποδίδουν έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών (κατά περίπου 25% από τις αρχές του έτους). Όπως αναμέναμε, ο κύριος λόγος για την υπεραπόδοση είναι οι δυνατότητες ανάκαμψης μετά τη μαζική εκκαθάριση των κόκκινων δανείων του παρελθόντος. Επιπλέον, διαπιστώνουμε ότι η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν, με αιχμή την ώθηση από τα υψηλότερα επιτόκια, η οποία οδηγεί σε σημαντικές αναβαθμίσεις των κατευθυντήριων οδηγιών και σε δείκτες απόδοσης που είναι αρκετά ευθυγραμμισμένοι με εκείνα άλλων τραπεζών της Νότιας Ευρώπης», συνεχίζει η DB.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης ανεβάζει την ένταση με τον Ανδρουλάκη - Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα σε κρίσιμο timing


Το τραγούδι που ζήτησε o Κάρολος από τον Μποτσέλι και οι άλλοι σταρ της συναυλίας της στέψης του


Ο «πόλεμος» των drones: Ουκρανικό αυτό που καταρρίφθηκε στο Κίεβο, άγνωστης προέλευσης αυτό του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης