Ενέργεια: Φθηνότερο καύσιμο παρέμεινε το φυσικό αέριο και τον φετινό χειμώνα

Ενέργεια: Φθηνότερο καύσιμο παρέμεινε το φυσικό αέριο και τον φετινό χειμώνα

Πώς ωφελήθηκε ένα διαμέρισμα 120 τ.μ και πως ένα κατάστημα εστίασης και ένας φούρνος

AERIO
Οικονομικότερη σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά και άλλα καύσιμα ήταν τελικά η θέρμανση με φυσικό αέριο τον φετινό χειμώνα, εξασφαλίζοντας διψήφια ποσοστά εξοικονόμησης χρημάτων για τους οικιακούς αλλά και τους επαγγελματίες καταναλωτές. Παρά τις εκτιμήσεις για αντίστροφη πορεία ακόμη και τις κυβερνητικές παραινέσεις για στροφή σε καυστήρες πετρελαίου θέρμανσης, όπως τόνισε χθες ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Φυσικό Αέριο», Ιωάννης Μητρόπουλος, το φυσικό αέριο απέδειξε ότι αποτελεί καύσιμο της ενεργειακής μετάβασης και ως επένδυση θα πρέπει να αξιολογείται σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, μια μέση πολυκατοικία που γύρισε την εγκατάστασή της σε φυσικό αέριο, επενδύοντας από 3.000 έως 5.000 ευρώ, μέσα σε 10 χρόνια έχει εξοικονομήσει 18.000 ευρώ.

Ο κ. Μητρόπουλος έδωσε μάλιστα και ορισμένα άλλα παραδείγματα για να καταστήσει εμφανής την ανταγωνιστικότητα του φυσικού αερίου σε σχέση με άλλα καύσιμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, για ένα διαμέρισμα 120 τ.μ το όφελος της φετινής χειμερινής περιόδου (από Οκτώβριο του 2022 έως Απρίλιο του 2-2023), ανήλθε σε 160 ευρώ παρέχοντας εξοικονόμηση χρημάτων 14%. Κατά 36% ήταν αντίστοιχα η εξοικονόμηση για ένα κατάστημα εστίασης, αποφέροντας όφελος 6.600 ευρώ σε σχέση με την κατανάλωση ρεύματος ενώ για ένα φούρνο τα χρήματα που εξασφάλισε ήταν 2.500 ευρώ σε σχέση με τα χρήματα που θα πλήρωνε για κατανάλωση πετρελαίου ντίζελ.

«Υπήρχαν εκτιμήσεις το φετινό χειμώνα ότι το αέριο θα ήταν πολύ ακριβό και κάποιες λίγες πολυκατοικίες επέστρεψαν στο πετρέλαιο και αυτοί τραβάνε το μαλλιά τους τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος. Όπως σημείωσε, οι τιμές του φυσικού αερίου που σήμερα αποκλιμακώνονται, πέφτουν όλο και χαμηλότερα, και στην αγορά υπάρχει πάρα πολύ φυσικό αέριο και δεν υπάρχει πια κίνδυνος γιατί οι αγορές δείχνουν να έχουν ισορροπήσει.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης ανεβάζει την ένταση με τον Ανδρουλάκη - Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα σε κρίσιμο timing


Το τραγούδι που ζήτησε o Κάρολος από τον Μποτσέλι και οι άλλοι σταρ της συναυλίας της στέψης του


Ο «πόλεμος» των drones: Ουκρανικό αυτό που καταρρίφθηκε στο Κίεβο, άγνωστης προέλευσης αυτό του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης