Κατασκευές: Κύμα ανησυχίας πώς θα γεμίσουν με εργατικό και τεχνικό προσωπικό τα εργοτάξια

Κατασκευές: Κύμα ανησυχίας πώς θα γεμίσουν με εργατικό και τεχνικό προσωπικό τα εργοτάξια

Προς αναζήτηση 80.000 έως 100.000 εργαζομένων - Κίνδυνος για απορρόφηση ικανού ανθρώπινου δυναμικού από την Τουρκία και τα προγράμματα ανοικοδόμησης

kataskeves
Σε κλίμα θερμής αποδοχής από την αγορά παρουσιάστηκε χθες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το νέο μεταπτυχιακό που θα αφορά τη διαχείριση των έργων και θα χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία προκειμένου να προικίσει με εφόδια και δεξιότητες τη νέα γενιά μηχανικών.

Όμως στο περιθώριο της εκδήλωσης και στα πηγαδάκια των στελεχών της αγοράς, ήταν διάχυτη η ανησυχία για την επόμενη μέρα της εκρηκτικής ανάπτυξης και του μαμούθ ανεκτέλεστου στις κατασκευές που υπολογίζεται σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής στα 15 δισ. ευρώ στα τέλη του 2023 από 10 δισ πέρσι.

Όπως τονίζουν εκπρόσωποι μεγάλων τεχνικών ομίλων, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην έλλειψη επιστημονικού προσωπικού που σταδιακά περιορίζεται λόγω brain gain αλλά στις τεράστιες ελλείψεις κυρίως σε τεχνικό και εργατικό προσωπικό.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα μεγεθυνθεί λόγω των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που θα μπορούσε να προσελκύσει η χώρα μας το επόμενο διάστημα, θα διοχετευτεί στις εργολαβίες της γειτονικής χώρας για να ανοικοδομηθούν οι κατεστραμμένες πόλεις.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εύα Καϊλή: Δέκα ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησής της, λέει η Le Soir

Ρωσία: «Μου έκαναν άγνωστη ένεση» - Στέλνουν σε γκούλαγκ Ρωσίδα δημοσιογράφο που μίλησε κατά του Πούτιν

Πέθανε η Αμερικανίδα ηθοποιός και «σύμβολο του σεξ», Ράκελ Γουέλς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης