Εύα Καϊλή: Δέκα ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησής της, λέει η Le Soir

Εύα Καϊλή: Δέκα ευρωβουλευτές καταγγέλλουν τις συνθήκες κράτησής της, λέει η Le Soir

Έστειλαν επιστολή στη Μετσόλα - Για τρίτη φορά ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή την Πέμπτη

kaili_mak
Επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, απέστειλαν 10 ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών (S&D), καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε στη Le Soir την επιστολή, μέσω της οποίας επιθυμούν να καταγγείλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται η πρώην συνάδελφός τους στις φυλακές Χάρεν από τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της υπόθεσης Qatargate.

«Η πρόεδρος έλαβε την επιστολή και θα την εξετάσει. Είναι σύνηθες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι και οι ομάδες να εκφράζουν τις ανησυχίες τους στην προεδρία με επιστολή. Οι επιστολές αυτές δεν είναι δημόσιες», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου. «Η πρόεδρος βρίσκεται σε επαφή με τις βελγικές Αρχές», πρόσθεσε.

Πληροφορίες της Le Soir αναφέρουν ότι επιστολή εστάλη από 10 ευρωβουλευτές, όλοι ιταλικής υπηκοότητας. Το βελγικό μέσο χαρακτηρίζει «εντυπωσιακό» το γεγονός ότι οι συντάκτες της επιστολής έχουν ιταλική υπηκοότητα, λόγω της φύσης της υπόθεσης Qatargate.

«Δεν πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας S&D, αλλά για ατομική πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών», τόνισε ο εκπρόσωπος της ομάδας, παραπέμποντας στους υπογράφοντες για κάθε αίτημα διευκρίνισης.

Οι ευρωβουλευτές, ανάμεσά τους ο Brando Benifei και η Alessandra Moretti, έκαναν λόγο για έλλειψη ανθρωπιάς απέναντι στην Εύα Καϊλή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν σκοπό να ασκήσουν πίεση.

Κλείσιμο
Η επιστολή γράφτηκε με πρωτοβουλία του Massimiliano Smeriglio, ο οποίος συνηθίζει να γράφει τέτοιες επιστολές για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο έχει προγραμματιστεί η ακρόαση της Εύας Καϊλή ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Είναι η τρίτη φορά που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους ή θα παραμείνει προφυλακισμένη. Την προηγούμενη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι πλέον στο Βέλγιο η ευρωβουλευτής θα εκπροσωπείται από νέο δικηγόρο, τον ποινικολόγο Σβεν Μαρί και όχι τον Αντρέ Ριζόπουλο, ενώ στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, όπως και τις προηγούμενες φορές, ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρχαιολογικό Μουσείο: Πώς θα γίνει μετά την ανάπλαση - Δείτε φωτογραφίες από τη μελέτη

Πληθωρισμός - WSJ: «Κόψτε το πρωινό και τον στιγμιαίο καφέ» - Οι... συμβουλές κατά της ακρίβειας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Καντίροφ απειλεί τον Σολτς - «Η Ανατολική Γερμανία μας ανήκει, θα επιστρέψουμε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης