Αθανασίου (Lamda): «Προχωράμε εντός χρονοδιαγραμμάτων για το Ελληνικό»

Αθανασίου (Lamda): «Προχωράμε εντός χρονοδιαγραμμάτων για το Ελληνικό»

Νέοι διαγωνισμοί εκατοντάδων εκατομμυρίων για το Vouliagmenis mall, τη Μarina Galleria, το πάρκο μέχρι το τέλος του έτους - Eσοδα 450 εκατ. ευρώ από τις κατοικίες έως και το 2023 - Τα κόστη και η χρηματοδότηση

lamda
«Όχι μόνο τηρουμένων των αναλογιών με δεδομένη την πολυπλοκότητα του έργου, αλλά με δεδομένο το γενικότερο οικονομικό κλίμα, προχωράμε πολύ καλά, έχουμε προχωρήσει όλες τις μελέτες και έχουμε ξεκινήσει με τα έργα, τα οποία μπορεί να μη φαίνονται από την Παραλιακή αλλά για όποιον μπαίνει μέσα στην έκταση αυτό είναι ορατό».

Αυτό επεσήμανε χθες στο πλαίσιο της παρουσίασης της προόδου των εργασιών για το mega project του Ελληνικού, o κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος τoυ φορέα της επένδυσης, προσθέτοντας ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν δύο μεγάλοι διαγωνισμοί: Ο πρώτος για το μεγάλο εμπορικό κέντρο των 85.500 τ.μ. στην πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης (Vouliagmenis Mall) τον επόμενο ένα- ενάμιση μήνα και με μικρή υστέρηση έρχεται ο διαγωνισμός και για το εμπορικό κέντρο στη Μαρίνα (Marina Galleria) των 130 εκατ. ευρώ.

«Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί όσον αφορά τους κατασκευαστές και όλοι όσοι πληρούν τα σχετικά κριτήρια προσκαλούνται να συμμετάσχουν. Επίσης θα βγει τον επόμενο μήνα και ο τρίτος διαγωνισμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο, σε σχέδια του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου των Sasaki».

Σημειωτέον ότι ήδη το κομμάτι των υποδομών προχωρά με την πολύ σημαντική για το έργο υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος να βρίσκεται σε εξέλιξη από την ABΑΞ, όπως και η προετοιμασία με τις προκαταρκτικές εργασίας για τον Πύργο Κατοικιών από την κοινοπραξία των Bouygues- ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ενώ το πρώτο από τα κτιριακά έργα, το συγκρότημα των κτιρίων που θα στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑΜΕΑ, ύψους 15 εκατ. ευρώ «με το κλειδί στο χέρι» θα παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος το γ’ τρίμηνο του 2023, με τις εργασίες να έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό από την ΕΚΤΕΡ.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Ο τελευταίος αποχαιρετισμός της βασιλικής οικογένειας με μια άγνωστη φωτογραφία

Kηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ: Στα πίσω καθίσματα ο Μπάιντεν - Τον τρολάρει ο Τραμπ

Μορί Σακό: Ο νέος σταρ της γαλλικής κουζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης