Αγορές: «Πουθενά να κρυφτείς» , γκρεμίζονται μετοχές, ομόλογα και κρυπτονομίσματα!

Αγορές: «Πουθενά να κρυφτείς» , γκρεμίζονται μετοχές, ομόλογα και κρυπτονομίσματα!

Νέες, βαριές απώλειες στη Wall Street, πάνω από 650 μονάδες έχασε ο Dow Jones, σημαντικές απώλειες πάνω από 4,29% για τον τεχνολογικό κλάδο - Στο 2,15% οι απώλειες για τον γερμανικό DAX - Έκτη σερί πτωτική συνεδρίαση για το ελληνικό χρηματιστήριο - O φόβος της ύφεσης ρίχνει πάνω από 5,5% τις τιμές σε πετρέλαιο και αέριο - Πτωτικά ακόμα και ο χρυσός!

xrimatistirio34343
Ο εκρηκτικός συνδυασμός της ανόδου των επιτοκίων, της αύξησης του πληθωρισμού και ο φόβος της ύφεσης οδηγεί σε καθημερινά sell off τις διεθνείς αγορές, ενώ  ειδικά για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παίζει αρνητικό ρόλο και η εντεινόμενη αίσθηση ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρόκειται να σταματήσει σύντομα. 

Νέες βαριές απώλειες γνωρίζει η Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει άλλες 653 μονάδες στο κλείσιμο , ενώ ο τεχνολογικός δείκτης NASDAQ «συντρίβεται», με απώλειες  4,29% στις 11.623 μονάδες  και ο S&P καταγράφει απώλεις 3,15% .Νέες σημαντικές απώλειες εμφανίζει και η αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin να εμφανίζει πτώση 6,63% , στα 31.650 δολάρια. 

Την ίδια στιγμή, ο ιαπωνικός Nikkei εμφανίζει προσυνεδριακά πτώση 2,7%, με απώλεια 745 μονάδων, ενώ ακόμα και ο χρυσός, παρότι θεωρείται «ασφαλές καταφύγιο» σε περιόδους κρίσεων, χάνει 1,5% και τιμάται 1855 δολάρια ανά ουγγιά. 

Είχαν προηγηθεί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως της Φραγκφούρτης, που «έγραψε» απώλειες 2,15% , ενώ το γαλλικό χρηματιστήριο έχασε 2,75%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γενικός ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600  εμφανίζει απώλειες 13,59% το τελευταίο εξάμηνο. 

Το ελληνικό χρηματιστήριο είχε σήμερα Δευτέρα την έκτη συνεχόμενη καθοδική συνεδρίασή του, πέφτοντας και από τις 860 μονάδες, στις 859,18, με ημερήσιες απώλειες 0,87%. 

Κάτω πετρέλαιο και αέριο

Μεγάλη ποσοστιαία πτώση των τιμών καταγράφεται για πετρέλαιο και φυσικό αέριο , ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά: το Brent χάνει 6% , παραμένοντας ωστόσο στο επίπεδο των 105 δολαρίων ανά βαρέλι και το αέριο κατέγραψε απώλειες 7,7% , χωρίς πάντως να πέσει από τα 93,9 δολάρια ανά MWh. O κυριότερος λόγος της σχετικής μείωσης των τιμών είναι ο φόβος της ύφεσης, σε ένα περιβάλλον υψηλών επιτοκίων και ακόμα πιο υψηλού πληθωρισμού. 


Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην Πάργα αλλά αρνήθηκε να εξεταστεί

Πυροβολισμοί εναντίον φρουρών σε εκλογικό κέντρο στις Φιλιππίνες - Τρεις νεκροί

Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τους ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης