Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Galaxy

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή Galaxy

Λαμβανομένης υπόψη της μείωσης των σταθμισμένων για τον κίνδυνο στοιχείων του Ενεργητικού, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της Συναλλαγής, η αντίστοιχη μείωση του Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας του Ομίλου Alpha Bank κατά τις 31.3.2021 υπολογίζεται σε 2,8%

Alpha-Bank
Την ολοκλήρωση της συναλλαγής Galaxy, η οποία μειώνει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (MEA – NPEs) κατά περίπου 11 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Η δεσμευτική συμφωνία, η οποία υπεγράφη με την αμερικανική Davidson Kempner Capital στα τέλη Φεβρουαρίου, αφορά τα εξής:

(α) την πώληση στην εταιρεία Airmed Finance DAC του 80% της Θυγατρικής της που δραστηριοποιείται στη διαχείριση δανείων, Cepal Υπηρεσιών και Συμμετοχών Μονοπρόσωπη Α.Ε. (η «Νέα Cepal»), και

(β) την πώληση στην εταιρεία Foxford Capital L5 DAC του 51% των ομολογιών τιτλοποίησης μεσαίας (Mezzanine) και χαμηλής (Junior) εξοφλητικής προτεραιότητας του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) αξίας Ευρώ 10,8 δισ.1(οι «Τιτλοποιήσεις Galaxy») (από κοινού με την πώληση της Νέας Cepal, η «Συναλλαγή» ή το “Project Galaxy”).

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Αυτοκτόνησε ο Σταύρος Δογιάκης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Κρητικός» 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Αναγνωστόπουλου 

Κορωνοϊός: Στα 406 τα κρούσματα - 16 νέοι θάνατοι και 277 διασωληνωμένοι 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης