Kωστής Χατζηδάκης: Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού

Kωστής Χατζηδάκης: Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού

Τι συζητήθηκε στη τηλεδιάσκεψη του με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

xatzidakis
Η στήριξη του κλάδου του τουρισμού –με δεδομένο το ειδικό του βάρος στην ελληνική οικονομία αλλά και το πολύ μεγάλο πλήγμα που έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- ήταν το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο Κ. Χατζηδάκης παρουσίασε συνοπτικά τόσο τα γενικής εφαρμογής υποστηρικτικά μέτρα (αναστολές συμβάσεων εργασίας, πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών), όσο και τις πρωτοβουλίες που είναι στοχευμένες στις επιχειρήσεις του κλάδου, όπως τον μηχανισμό για την επιδότηση αποζημίωσης των αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας για το 2020.

«Η σημερινή συζήτηση ήταν χρήσιμη όσο και επείγουσα, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε όχι μόνο έναν απολογισμό της κατάστασης και των μέχρι σήμερα παρεμβάσεων του κράτους, αλλά και μια πρώτη εκτίμηση για τις δράσεις των επόμενων μηνών, οι οποίες βέβαια θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και του προγράμματος εμβολιασμών όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες χώρες της Ευρώπης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του εργασιακού νομοσχεδίου –με έμφαση στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας- και προανήγγειλε ότι θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο για την κατάρτιση, τονίζοντας ότι προσβλέπει στις προτάσεις του ΣΕΤΕ κατά την εκπόνησή του, με δεδομένη και την μεγάλη εμπειρία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου (ΙΝΣΕΤΕ) σε αυτά τα θέματα.

Επί τάπητος τέθηκε επίσης και το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου –που παρουσίασε στον ΣΕΤΕ την φιλοσοφία της μεταρρύθμισης του συστήματος των επικουρικών συντάξεων, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητά της-, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Υποθέσεων Παυλίνα Καρασιώτου.

Από πλευράς ΣΕΤΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Ρέτσος, ο Αντιπρόεδρος Ευτύχιος Βασιλάκης και οι κ.κ. Εμμανουήλ Γιαννούλης και Γιάννης Παράσχης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο μετρό: Για δύο μέρες κρύβονταν σε φιλικό σπίτι οι δύο μαθητές

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο - Ομιλίες Μητσοτάκη - Τσίπρα

Δημαδάμα: Πρώην υπουργός ο δράστης της παρενόχλησης - Η καταγγελία και οι αντιδράσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης