Παπαθανάσης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν είναι στη σκέψη μας να γίνει «φυσαρμόνικα» η οικονομία

Παπαθανάσης στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν είναι στη σκέψη μας να γίνει «φυσαρμόνικα» η οικονομία

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε νέα προγράμματα για τη δημιουργία e-shop με επιχορήγηση έως 30.000 ευρώ

nikos_papathanasis
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων.

«Το κάθε τι που γίνεται είναι μετρημένο. Τόσοι εργαζόμενοι, τόση κίνηση, τόσο επηρεάζει την υπόθεση του covid-19. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε ουρές, διότι δώσαμε το δικαίωμα να λειτουργούν 7 ημέρες την εβδομάδα. Νομίζω ότι θα πάνε ομαλά τα πράγματα. Από εδώ και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα. Για να ξεκινήσουμε, θα πρέπει οι ειδικοί επιστήμονες να δώσουν την επιστημονική τους άποψη στον Πρωθυπουργό και ο Πρωθυπουργός να πάρει την απόφαση. Την ώρα που λαμβάνει την απόφαση, είμαστε έτοιμοι και με μέτρα και με κανόνες, και με τον τρόπο και με την κίνηση που πρέπει να γίνει. Επομένως, αυτή τη στιγμή έχουμε τα μέτρα και τους κανόνες για να λειτουργήσουν, περιμένουμε όμως το πράσινο φως. Τα 110 καταστήματα είναι πολύ μικρός αριθμός, δεν κρίνεται ότι θα επηρεάσει το θέμα της διασποράς του κορωνοϊού» τόνισε αρχικά.


Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει την εκδοχή ενός θαρραλέου ανοίγματος μέσα στις γιορτές για να υπάρξουν κάποια κέρδη για την οικονομία και να αντιμετωπίσει λίγο αργότερα ένα πιο ενισχυμένο κύμα, απάντησε: «Αυτό σημαίνει διασπορά του ιού. Δεν είναι στο σκεπτικό της κυβέρνησης να αυξήσει τη διασπορά του ιού επειδή πρέπει να ανοίξει ένα συγκεκριμένο κομμάτι της οικονομίας. Ούτε είναι στη φιλοσοφία της κυβέρνησης να ανοίξει για να κλείσει μετά. Ό,τι πιο καταστροφικό είναι το άνοιγμα και το κλείσιμο. Θα περιμένουμε την εξέλιξη των πραγμάτων και τις μετρήσεις ώστε όταν πουν ότι ο συγκεκριμένος κλάδος μπορεί να ανοίξει και μπορεί να γίνει διαχείριση της υπόθεσης, τότε να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα. Δεν είναι στη φιλοσοφία της κυβέρνησης να ανοίξει η διασπορά του ιού ούτε να γίνει φυσαρμόνικα η οικονομία. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για τίποτα. Υπάρχει η αναμονή της επιστημονικής γνώσης και της απόφασης του Πρωθυπουργού».

Για τη μείωση των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε: «Τα σχολεία έχουν την υποδομή για να παρέχουν τηλεκπαίδευση. Από εκεί και πέρα, δεν επιβαρύνονται οι μαθητές και οι γονείς. Ό,τι επιπρόσθετο δεν παρέχεται. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες σαφώς και πληρώνονται».

Επιδοτήσεις για e-shop

Κλείσιμο
Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για τη δημιουργία e-shop ανακοίνωσε ότι έρχονται ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλωντας στο Open.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι τα προγράμματα αυτά θα αφορούν τη δημιουργια e-shop για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Κι έρχεται νέο πρόγραμμα με μεγαλύτερες ενισχύσεις. Θα λάβουν χρήματα για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος» είπε ο υφυπουργός ενώ τόνισε ότι η επιχορήγηση θα φτάνει έως τις 30.000 ευρώ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7knlzjjv7dt-se)


O υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι έρχεται επιστρεπτέα προκαταβολή 6, ενώ ετοιμάζεται και νέο πρόγραμμα για την εστίαση από το νέο έτος. Αναφορικά με το άνοιγμα της οικονομίας και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: «Συζητάμε τι θα ανοίξει και τι επίπτωση θα έχει στη διασπορά του ιού. Αν δεν προτείνουν οι επιστήμονες, δεν θα λάβει απόφαση η κυβέρνηση. Το υπουργείο έχει τα μέτρα πώς και με τι μέτρα θα ανοίξει το καθετί. Αλλά πρώτα πρέπει να δώσει το πράσινο φως η επιτροπή».

Ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης πως ο τουρισμός δεν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων ενώ προανήγγειλε νέα προγράμματα ενίσχυσης για τον τομέα της εστίασης από το νέο έτος.

Ειδήσεις σήμερα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ

Lockdown - Βήμα - βήμα προς τα Χριστούγεννα: Πότε αρχίζουν οι γιορτινές αγορές

Γκέι πάρτι στις Βρυξέλλες: Πέρασαν τους αστυνομικούς για... strippers και ξεγυμνώθηκαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης