Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και πότε θα το λάβουν φέτος

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι και πότε θα το λάβουν φέτος

Ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και την περιοχή που βρίσκεται η πρώτη κατοικία θα διαμορφωθούν φέτος τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

1566662
Με κριτήρια την γεωγραφική κλιματική ζώνη διαμονής κάθε δικαιούχου, το υψόμετρο στο οποίο διαμένει και τον αριθμό των τέκνων που τον βαρύνουν θα διαμορφωθεί το επίδομα θέρμανσης και για την χειμερινή περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Το επίδομα θα καλύπτει τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης που θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

Για τη χορήγηση του επιδόματος δεν θα λαμβάνονται υπόψη τα τετραγωνικά μέτρα της κύριας κατοικίας του κάθε δικαιούχου ούτε συγκεκριμένα ποσά επιδότησης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας του δικαιούχου, όπως γινόταν μέχρι το 2018. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το επίδομα δεν θα μπορεί να είναι μεγαλύτερο των 350 ευρώ.

Σύμφωνα με τα πλέον βασικά σημεία του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών:

1) Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι τα ίδια με πέρυσι. Δηλαδή, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι:

α) Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.

β) Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

γ) Μονογονεϊκές οικογένειες οι οποίες κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.


Εξαίρεση από το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος θα ισχύει για όσους πληρούν τα παραπάνω βασικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλά ταυτόχρονα:

Κλείσιμο
α) κατείχαν το 2019 αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, σκάφη άνω των 5 μέτρων και αεροσκάφη,

β) είναι κατά τη διάρκεια του 2020 «φιλοξενούμενοι»

γ) διέθεταν το 2019 Ι.Χ. αυτοκίνητα περισσότερα των δύο ή ποσοστά συνιδιοκτησίας επί Ι.Χ. αυτοκινήτων, τα οποία (ποσοστά) αθροιζόμενα αντιστοιχούν σε περισσότερα των δύο αυτοκίνητα.  

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης