Βρούτσης στον Θέμα 104.6: Πιθανή η λύση πακέτο για τα αναδρομικά - ΣτΕ και ελεγκτικό συμβούλιο στην ίδια ρύθμιση

Βρούτσης στον Θέμα 104.6: Πιθανή η λύση πακέτο για τα αναδρομικά - ΣτΕ και ελεγκτικό συμβούλιο στην ίδια ρύθμιση

«Εμείς συστήνουμε να μην προσφύγει κανείς σε δικηγόρους» τόνισε o υπουργός Εργασίας 

vroutsis
«Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννη Βρούτσης για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, μιλώντας στον Θέμα 104.6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Ηλία Σιακαντάρη.

«Ήδη πληρώσαμε την νέα επικουρική σύνταξη, ήδη πληρώσαμε τα αναδρομικά για 250.000 συνταξιούχους, ήδη δρομολογούμε την νέα κύρια σύνταξη στο τέλος του έτους και θα καταβάλουμε και τα αναδρομικά 12 μηνών» ανέφερε ο υπουργός, γνωστοποιώντας ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας πριν 3 ημέρες, βρίσκεται υπό επεξεργασία στο υπουργείο Οικονομικών.


«Εμείς συστήνουμε να μην προσφύγει κανείς σε δικηγόρους» τόνισε ο κ. Βρούτσης, ενώ «ο τρόπος, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ είναι σε εκκρεμότητα και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω», πρόσθεσε.

Με δεδομένη την προσδοκία των συνταξιούχων, «στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρονικός ορίζοντας σαφέστατα θα προσπαθήσουμε να είναι, όσο γίνεται πιο μικρός» ανέφερε ο υπουργός, καθώς «τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν για να καταβληθούν εφάπαξ». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βρούτσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους στη ΔΕΘ, ενώ δεν απέκρυψε την επιθυμία του να ενταχθούν στην ίδια νομοθετική ρύθμιση το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ και η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου για τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.

«Δεν έχουμε συζητήσει κανένα σενάριο αυτή τη στιγμή» ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης για τα σενάρια κουρέματος των αναδρομικών ώστε να καταβληθούν εφάπαξ και «δεν υπάρχει καμία άσκηση πάνω στην οποία να λέμε ότι ετοιμάζουμε τη ρύθμιση αυτή τη στιγμή», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός στην Αθήνα: Πλησιάζει ο καύσωνας - Οι θερμοκρασίες σήμερα σε χάρτες

Πανελλαδικές 2020: Πτώση παντού και βουτιά έως 650 μόρια για τις σχολές του 3ου Πεδίου


Γώγος (Θέμα 104.6): Πρέπει να απαγορευθούν πανηγύρια, αθλητικοί αγώνες και beach party
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης