Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Μείωση στα τέλη ταξινόμησης ΙΧ - Τι προβλέπεται για φορολογικές αντιδικίες

ix-athina

Ακυρώνεται για φέτος το Τέλος Επιτηδεύματος στους αγρότες - Τι προβλέπεται για stock options

Κίνητρα για στενότερη σύνδεση των εργαζομένων με το μέλλον των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, μείωση της φορολογίας στις εισαγωγές ΙΧ αλλά και εμπόδια στην εισαγωγή «σαράβαλων» από το εξωτερικό, καθώς όμως ακόμα και εργαλεία ταχύτερης επίλυσης φορολογικών διαφορών, φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε από βράδυ της Τρίτης στη δημόσια διαβούλευση.

Εκτός από το σχέδιο προσέλκυσης ξένων συνταξιούχων στη χώρα μας, το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης πληθώρα νέων μέτρων, όπως τα εξής:

1. Φόρος υπεραξίας 5%-15% για να πάρουν οι εργαζόμενοι μετοχές, αντί φόρου εισοδήματος 9%-40% που πληρώνουν οι μισθωτοί εργαζόμενοι.

Με τον νέο τρόπο φορολόγησης των δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών (των λεγόμενων “stockoptions”), εφόσον οι μετοχές που θα αποκτηθούν διακρατούνται για 24 μήνες από τους εργαζόμενους, η υπεραξία από την άσκηση των δικαιωμάτων αυτών δεν θα προστίθεται στα λοιπά εισοδήματα του εργαζόμενου, προκειμένου να υπαχθεί στη φορολόγηση με βάση την κλίμακα, αλλά θα φορολογείται αυτοτελώς με συντελεστή 15%.

Μάλιστα για τους εργαζόμενους σε νεοφυείς επιχειρήσεις, δηλαδή σε μικρές ή πολύ μικρές μη εισηγμένες επιχειρήσεις προβλέπεται, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, χαμηλότερος φορολογικός συντελεστής στο 5%. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, ο εργαζόμενος έχει άμεσο όφελος και συμμετέχει στην επενδυτική προοπτική της επιχείρησης στην οποία εργάζεται. Είναι μια ρύθμιση που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για να επιστρέψουν στη χώρα μας οι νέοι που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης και να ανακοπεί το “brain drain”.

2. Θεσπίζεται απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες και μετά την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ

3. Ομαλότερη κλίμακα για τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων από το εσωτερικό, αλλά και προσαύξηση για τα ΙΧ τα οποία φέρουν πρώτη ημερομηνία ταξινόμησης πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

Ειδικότερα, καθιερώνεται νέο σύστημα προοδευτικής φορολόγησης επιβατικών αυτοκινήτων και αναμορφώνονται σε συνάρτηση με την παλαιότητα του οχήματος αναλογικότερα οι προσαυξήσεις οι οποίες επιβάλλονται με βάση την αντιρρυπαντική τεχνολογία EURO.

Παράλληλα μειώνεται περαιτέρω το τέλος ταξινόμησης υβριδικών αυτοκινήτων, χαμηλών ρύπων, ήτοι με εκπομπές ρύπων CO2 έως 50 γρ/χλμ, ενώ διατηρείται η απαλλαγή του 50% του αναλογούντος τέλους ταξινόμησης για υβριδικά αυτοκίνητα με περισσότερους ρύπους, καθώς και η πλήρης απαλλαγή για τα ηλεκτροκίνητα ΕΙΧ.

Με τον τρόπο αυτό μειώνεται το αναλογούν τέλος ταξινόμησης για την πλειοψηφία των οχημάτων και ευνοείται η ταξινόμηση νεότερων αυτοκινήτων, λαμβανομένης υπόψη και της ανάγκης τόνωσης της σχετικής αγοράς.

Τέλος, καταργείται η υφιστάμενη πρόβλεψη για τη δυνατότητα φορολόγησης μεταχειρισμένων οχημάτων με πρώτη κυκλοφορία στην ΕΕ πριν από την 01.06.2016, με βάση το προϊσχύον καθεστώς φορολόγησης (ιστορικό τέλος), η πρακτική εφαρμογή της οποίας δημιούργησε πολλές και μεγάλες καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία εκτελωνισμού οχημάτων.

Με μεταβατική διάταξη και αναφορικά με τα οχήματα για τα οποία εκκρεμεί αίτηση προς εξέταση ενώπιον της σχετικής Επιτροπής Ιστορικού Τέλους Ταξινόμησης,παρέχεται εναλλακτικά,η δυνατότητα επιλογής ταξινόμησης με τις νέες διατάξεις.

4. Υπαγωγή των μουσικών βιβλίων στον συντελεστή ΦΠΑ 6%

5. Νέα Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών: για αποδοχή της απόφασης της Επιτροπής θα πρέπει να καταβληθεί το 30% του οριζόμενου ποσού και το υπόλοιπο σε έως 24 δόσεις με έκπτωση έως και 75%

Ειδήσεις σήμερα:

Βάνδαλοι χτύπησαν τις ζαρντινιέρες του «Μεγάλου Περίπατου» σε πορεία για την υπεράσπιση των διαδηλώσεων

Ιωάννα Μαλέσκου: Η «Μενεγάκη της Κρήτης» υπέγραψε στον ΣΚΑΪ

«Τρέχει» ο κορωνοϊός λέει ο ΠΟΥ - Ποιες χώρες προκαλούν ανησυχία
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ "ΛΟΜΠΥ" ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΚ ΠΡΟΙΜΙΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ 1 ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 100 ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Ή ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΩΣ ΣΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ "ΤΑΙΖΟΥΝ" ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ? ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ 'Η ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΟΓΩ ΜΟΛΥΝΣΗΣ? 'Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΤΕΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΕΣΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΟ 99% ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ( ΙΧ, ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΛΠ) . ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΕ ΤΕΛΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ, ΚΑΤΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΑΣΥΛΛΗΠΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 2000 ΚΥΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΓΓΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Ο ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ AFTER SALES. ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΛΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ, ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΣΥΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ? ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ( ΜΕ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ "ΠΕΝΑ" !!! 'Η "ΜΟΝΙΜΩΣ" ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΤ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ) ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ "ΖΟΥΝ" ΑΠΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΩΣ "ΣΑΠΑΚΙΑ" ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ . ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΓΧΩΡΙΑ , ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ "ΛΟΜΠΥ" ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ! Υ.Γ. 1. ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ SUPER CARS NA KΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ IX ? ΚΑΝΕΝΑ !!! ΜΟΝΟ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ. Ο ΕΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΩΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΚΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ "ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΥΣ" ΦΟΡΟΥΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 2000 ΚΥΒΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ "ΟΝΕΙΡΟ" ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ! 2. ΤΟ ΠΘ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ NEWSAUTO ΤΟΥ Κου ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ

:

Ετσι, βαλε τα στα κεφαλαια για να σε ακουσουμε

fz

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΜΕΝΑ ΧΛΜ ΑΠΟ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ. ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΒΡΗΚΕ ΦΘΗΝΟ ΝΤΙΖΕΛΑΚΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΛΜ !!!!! ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. ΟΠΟΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ , ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΑ ΧΛΜ ΤΟΥ Η ΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΤΟΥ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης