Κερκ Ντάγκλας: Μεγάλωσε στη φτώχεια, πέθανε σαν «βασιλιάς» του Χόλιγουντ

Κερκ Ντάγκλας: Μεγάλωσε στη φτώχεια, πέθανε σαν «βασιλιάς» του Χόλιγουντ

Εβραίοι από τη Λευκορωσία οι γονείς του - Έκανε σαράντα διαφορετικές δουλειές μέχρις ότου αναγνωρισθεί το ταλέντο του στην υποκριτική - Προτάθηκε τρεις φορές για Όσκαρ δεν το κέρδισε ποτέ - Γιατί άλλαξε τρεις φορές το όνομά του

spartacus-kirk-douglas
Γεννήθηκε φτωχός με το όνομα Ισούρ Ντανιέλοβιτς και πέθανε σε ηλικία 103 ετών ως ο «βασιλιάς» του Χόλιγουντ. Ο Κερκ Ντάγκλας ήταν παιδί πολυμελούς φτωχής οικογένειας μεταναστών. Ο πατέρας του ήταν ρακοσυλλέκτης.

Έκανε σαράντα διαφορετικές δουλειές μέχρις ότου αναγνωρισθεί το ταλέντο του στην υποκριτική. Το 1941 κατετάγη στο Ναυτικό και πολέμησε στα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν η εβραϊκή οικογένειά του από τη Λευκορωσία εγκαταστάθηκε στο Άμστερνταμ των ΗΠΑ, χρησιμοποίησε το επίθετο Ντέμσκι. Ο Ντάγκλας μεγάλωσε αποκαλούμενος Ίζι Ντέμσκι, το οποίο άλλαξε σε Κερκ Ντάγκλας πριν καταταγεί στο Ναυτικό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Actor Kirk Douglas dies at the age of 103


Ο Αμερικανός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, παραγωγός ταινιών και συγγραφέας, έγραψε ιστορία ως ένας από τους αστέρες της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ.

Κλείσιμο

Amartima_Parelthonos

spartakos

Γνωστός για τις ταινίες του, όπως «Αμάρτημα του Παρελθόντος», «Φλογισμένα Πάθη», η Η Ωραία και το Κτήνος», 20 Χιλιάδες Λεύγες Υπό την Θάλασσα και «Σπάρτακος», προτάθηκε τρεις φορές για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου χωρίς όμως να το κερδίσει ποτέ.

Το 1995 του απονεμήθηκε τιμητικό Όσκαρ για τα 60 χρόνια παρουσίας ως δημιουργική και ηθική δύναμη στον κόσμο του κινηματογράφου.

Douglas-graduation
Ο Κερκ Ντάγκλας κατά την αποφοίτησή του από το κολέγιο το 1939.


Μια ζωή γεμάτη από θέατρο
Κατά τη φοίτησή του στο Λύκειο, συμμετείχε σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις και διαπίστωσε ότι το μόνο πράγμα για το οποίο ήταν σίγουρος στη ζωή του ήταν η επιθυμία του να γίνει ηθοποιός.

Οι υποκριτικές του ικανότητες δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Αμερικανική Ακαδημία του Δράματος στη Νέα Υόρκη, όπου και του παραχωρήθηκε υποτροφία. Μια από τις συμφοιτήτριές του ήταν η Μπέτι Τζόαν Πέρσκε, η οποία έγινε αργότερα γνωστή ως Λορίν Μπακόλ.

Kirk Douglas' life in film | Times News


Δύο γάμοι...
Η Λορίν είχε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της καριέρας του Ντάγκλας. Άλλη μια συμφοιτήτρια του ήταν η νεαρή ηθοποιός Νταϊάνα Ντιλ, την οποία αργότερα παντρεύτηκε. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και μαζί απέκτησαν δυο παιδιά, τον ηθοποιό Μάικλ Ντάγκλας και τον Τζόελ. Χώρισαν όμως το 1951.

Ο Ντάγκλας εργάστηκε επίσης ως εκφωνητής στο ραδιόφωνο και ανέλαβε θεατρικές δουλειές. Ο Ντάγκλας είχε ως σκοπό να παραμείνει στο θέατρο, αλλά η Λορίν Μπακόλ τον βοήθησε να λάβει τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στην ταινία του 1946 «Αμαρτωλές Γυναίκες».

Το 1964 περιόδευσε σε ελληνικά χωριά ως πρεσβευτής καλής θελήσεως. Απεσταλμένος του Σχεδίου Μαθητικών Συσσιτίων επισκέφτηκε σχολεία, μίλησε και για τη δική του παιδική ηλικία, τονίζοντας ότι και εκείνος έπαιρνε σχολικό συσσίτιο, και για «το χρέος της ανθρωπότητας στον ελληνικό πολιτισμό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης