Οι ταινίες της εβδομάδας: Στην Αθήνα από τις Κάννες το Blackkklansman του Σπάικ Λι

Οι ταινίες της εβδομάδας: Στην Αθήνα από τις Κάννες το Blackkklansman του Σπάικ Λι

Και άλλες πέντε ταινίες που αξίζει να δείτε στις σκοτεινές αίθουσες

movie_week

Αξίζει 4/5 Παρείσφρηση (Blackklansman)

Του Σπάικ Λι. Αστυνομική, 2018, ΗΠΑ, 135’. Με τους: Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Άνταμ Ντράιβερ, Λόρα Χάριερ

Ο Σπάικ Λι μπορεί να έχει περάσει από σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του, αλλά κανένα απ’ αυτά δεν ανήκε στην κατηγορία της ανίας. Με την «Παρείσφρηση» (άντε να βρεις κατάλληλη μετάφραση για το Blackkklansman), η οποία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες, βρίσκει τον τέντζερη στο καπάκι του. Η πραγματική ιστορία του Ρον Στόλγουορθ, του πρώτου μαύρου αστυνομικού του Κολοράντο Σπρινγκς που στα 70s εισχώρησε στην Κου Κλουξ Κλαν (!), γίνεται το τέλειο όχημα για τον Λι για να μιλήσει για τον ρατσισμό τότε και τώρα, στους δρόμους και τα σπίτια, στην Αμερική και παντού. Συνδέει το «Όσα παίρνει ο άνεμος» με τις επιθέσεις των Νεοναζί στο Σάρλοτσβιλ, τη «Γέννηση ενός έθνους» με τον Χάρι Μπελαφόντε να διηγείται μια φρικτή επίθεση της ΚΚΚ, τις γυναίκες του μαύρου κινήματος με το #metoo. Η ταινία του έχει την αίσθηση – και τη φόρα – του επείγοντος, παρότι ή μάλλον ακριβώς επειδή όλα αυτά έχουν κρατήσει πια αρκετά. Φυσικά χειρίζεται το συναίσθημα, για τον Λι μιλάμε, αλλά εξυπηρετώντας απόλυτα το υλικό του, κάτι που σημαίνει ότι μετά από κύματα γέλιου και κλάματος, βγαίνεις από την αίθουσα οργισμένη. Έτοιμη για όσα έρχονται. Έχοντας περάσει καλά. Σπάικ Λι μιλάμε.


"BLACKKKLANSMAN" (H ΠΑΡΕΙΣΦΡΗΣΗ) - TRAILER 1 SUBBED





Παίζεται

Αθήνα

Σινέ Παρί, Αθήναιον, Νανά Cinemax Cyta, Κηφισιά Cinemax Cyta, Τρία Αστέρια 3D Digital, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Τριανόν Filmcenter, Ζέα Digital Cinema, Αίγλη (Χαλάνδρι)

Θεσσαλονίκη
Ελληνίς, Ολύμπιον, Cineplexx One Salonica




Αξίζει 3/5 Searching
Του Ανίς Σαγκάντι. Δραματική, 2018, ΗΠΑ, 102’. Με τους: Τζον Τσο, Ντέμπρα Μέσινγκ

Κλείσιμο
Βραβείο κοινού στο Σάντανς για το ομολογουμένως αγωνιώδες δράμα του Ανίς Σαγκάντι. Ο Τζον Τσο της φήμης των «Harold & Kumar» και «Star Trek» υποδύεται στον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο έναν πατέρα, ο οποίος κινεί γη και ουρανό για να βρει την κόρη του που εξαφανίζεται ξαφνικά. Το κινηματογραφικό τρικ εδώ είναι πως παρακολουθούμε τα πάντα από οθόνες: μέσω τσατ, σελίδων με νέα, κοινωνικών μέσων, της ίδιας της κάμερας του υπολογιστή, κινητών και βίντεο παρακολούθησης. Έχει την πλάκα του, αν και έχεις την ξεκάθαρα την αίσθηση πως έχει γραφτεί όλη η ταινία γύρω απ’ αυτό. Για να μη στεκόμαστε σε λεπτομέρειες όμως, το αποτέλεσμα μετράει: η αίσθηση σαφώς είναι οικεία και η ταύτιση επαρκής, καθώς οι ρυθμοί του σασπένς αυξάνουν ολοένα και περισσότερο, χάρη ή παρά των απανωτών ανατροπών.



SEARCHING... - Trailer #2

SEARCHING... - Trailer #2



Παίζεται
Αθήνα

Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Odeon Escape, Odeon Starcity, Άλεξ Digital Cinema, Village 15 Cinemas @ The Mall, Τρία Αστέρια 3D Digital Διάνα, Κηφισιά Cinemax Cyta, Χλόη, Κήπος, Νοσταλγία, Σίσσυ Digital Cinema, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Σινέ Παλλήνη, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Λίλα Digital Cinema, Cine Βοτσαλάκια, Σινέ Πέραν, Village Shopping and More, Όνειρο Δημ/κός Κιν/φος, Κοράλι Cinemax, Αίγλη (Χαλάνδρι)

Θεσσαλονίκη
Ναταλί, Κιν/κή λέσχη Εργαζομένων ΕΤ3, Village Cinema Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


Αξίζει 3/5 Τι θα πει ο κόσμος (What will people say)
Της Ιράμ Χακ. Δραματική, 2017, Νορβηγία/Γερμανία/Σουηδία/Γαλλία/Δανία, 106’. Με τους: Μαρία Μόσντα, Αντίλ Χουσέιν

Σαν ταινία τρόμου κινείται η εντυπωσιακή ταινία της Ιράμ Χακ: μια έφηβη κοπέλα από το Πακιστάν, μετανάστρια δεύτερης γενιάς στη Νορβηγία, ζει ανάμεσα σε δυο πολιτισμούς. Κρύβοντας τον έναν από τον άλλο. Όταν ο πατέρας της την πιάσει στα πράσα με το αγόρι της, θα τη στείλει στη θεία της στο Πακιστάν για να συμμορφωθεί. Η Ιράμ Χακ μοιράζει την αφοσίωσή της στους χαρακτήρες, δίνοντάς τους χώρο και διαστάσεις. Το ότι η ιστορία της είναι αυτοβιογραφική, κάνει την ταινία ακόμα πιο συγκλονιστική και δικαιολογεί ενδεχομένως κάποιες τάσεις υπογράμμισης του συναισθήματος - πώς να μην υπερτονίζεται όταν οι συνθήκες το σφίγγουν τόσο;

Τι θα πει ο κόσμος - Official Trailer





Παίζεται

Αθήνα
Έλλη, Δαναός, Μικρόκοσμος Filmcenter, Διάνα, Κηφισιά Cinemax Cyta, Όσκαρ Digital, Αίγλη (Χαλάνδρι)

Θεσσαλονίκη
Μακεδονικόν

Αξίζει 3/5 Το ατελιέ (The Workshop)
Του Λοράν Καντέ. Δραματική, 2018, Γαλλία, 113’. Με τους: Μαρίνα Φουά, Mατιέ Λουτσί

Από τις σπάνιες περιπτώσεις που μια γαλλική ταινία με – αναμενόμενο – μπόλικο διάλογο δεν ξεπροβάλλει φλύαρη. Σε μια επαρχιακή πόλη της νότιας Γαλλίας μια συγγραφέας παραδίδει μαθήματα γραφής σε νέους. Η ιδέα είναι να γράψουν όλοι μαζί ένα νουάρ μυθιστόρημα που θα εμπνέεται από το περιβάλλον και τη ζωή τους. Ο Αντουάν ξεχωρίζει γρήγορα στην ομάδα, τόσο για τις ιδέες του όσο και για την επιθετικότητά του, απωθώντας και ελκύοντας εξίσου τη δασκάλα του. Σταδιακά, η κουβέντα για το είδος του θρίλερ μετατρέπεται σε θρίλερ καθαυτό, το οποίο εμπνέεται με τη σειρά του από το περιβάλλον και τη ζωή στη Γαλλία σήμερα, σε μια έμμεση πλην σαφή αποτύπωση των κοινωνικών, φυλετικών και πολιτικών ζητημάτων στη μετα-Μπατακλάν εποχή. Πάει χέρι χέρι με την «Παρείσφρηση».


The Workshop / L'Atelier (2017) - Trailer (English Subs)




Παίζεται

Αθήνα

Άστορ, Παναθήναια, Ανδόρα, Νανά Cinemax Cyta, Ταινιοθήκη, Αλίκη Digital, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κός Κιν/φος, Σινέ Παράδεισος, Στέλλα Δημ/κός Κιν/φος, Κηφισιά Cinemax Cyta, Σινέ Φλοίσβος Peugeot, Φιλίπ Δημ/κός Κιν/φος, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Αβάνα, Άνοιξη Δημ/κός Κιν/φος 2+1

Θεσσαλονίκη
Παύλος Ζάννας

Αξίζει 3/5 Μια μικρή χάρη (A Simple Favor)
Του Πολ Φιγκ. Κομεντί, 2018, ΗΠΑ,

Η νέα ταινία του Πολ Φιγκ («Φιλενάδες») μετά το παραγνωρισμένο, αλλά υπέροχο «Spy» μπορεί να μην τα... σπάει αναλόγως, αλλά στέκεται ως ένα ευχάριστο camp νουάρ – με πάρα πολύ χρώμα. Η Άνα Κέντρικ, μια αεικίνητη single μητέρα-νοικοκυρά, γίνεται κολλητή με τη μυστηριώδη, σούπερ-κλασάτη Μπλέικ Λάιβλι. Όταν η δεύτερη εξαφανίζεται απροειδοποίητα, η πρώτη την αναζητά παντού, καταγράφοντας την πορεία της έρευνάς της στο vlog της, πάνω από μάφιν και diy διακοσμητικά τιπς.

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΑΡΗ (A SIMPLE FAVOR) - TRAILER (GREEK SUBS)





Παίζεται

Αθήνα

Δεξαμενή, Έμπασσυ Nova Odeon, Αμαρυλλίς Garden Cinema, Γαλαξίας 3D Digital, Ρία (Βάρκιζα), Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Novacinema Γλυφάδα Odeon, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κηφισιά Cinemax Cyta, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village 9 Cinemas @ Faliro, Φιλίπ Δημ/κός Κιν/φος, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Λάουρα Europa Cinemas Digital, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, West City, Village Shopping and More, Αβάνα

Θεσσαλονίκη

Ελληνίς, Κολοσσαίον, Village Cinema Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία

Αξίζει 3/5 Οίκτος (Pity)
Του Μπάμπη Μακρίδη. Δραματική, 2018, Ελλάδα/Πολωνία, 97’. Με τους: Γιάννη Δρακόπουλο, Εύη Σαουλίδου

Ένα ενδιαφέρον πείραμα από τον Μπάμπη Μακρίδη, σκηνοθέτη του «L», σε σενάριο δικό του και του Ευθύμη Φιλίππου. Ένας άντρας ανακαλύπτει πως από τότε που η σύζυγός του έχει πέσει σε κώμα όλοι τον αντιμετωπίζουν διαφορετικά: του μαγειρεύουν κέικ, του κάνουν έκπτωση σε μαγαζιά, τον ακούνε. Όταν η κατάσταση της συζύγου αρχίζει να βελτιώνεται, τα πράγματα επιστρέφουν στην πρότερη κανονικότητά τους, μόνο που ο πρωταγωνιστής δε θα το δεχτεί τόσο εύκολα και θα αναζητήσει τρόπους να εκβιάσει τον οίκτο των γύρω του. Η πένα του Φιλίππου είναι εμφανής εδώ, και η κατακλείδα δυστυχώς μονόδρομος. Προσωπικά, θα προτιμούσα μια διαφορετική, λιγότερο «weird» καθοδήγηση των ηθοποιών, και κυρίως του πρωταγωνιστή. Παρ’ όλ’ αυτά, η διάθεση σάτιρας και η εξαιρετική διεύθυνση φωτογραφίας από τον Κωνσταντίνο Κουκουλιό κερδίζουν τον «οίκτο» μας.


ΟΙΚΤΟΣ - Pity | Full HD | Official Greek Trailer



Παίζεται
Αθήνα
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Αξίζει 1/5 Bel Canto
Του Πολ Γουάιτς. Δραματική, 2018, ΗΠΑ, 102΄. Με τους: Τζουλιάν Μουρ, Κεν Γουατανάμπε

Bel canto, che cazzo? Ή αλλιώς, τι στο καλό συμβαίνει εδώ πέρα; Μια ντίβα της όπερας παίζει σε κοντσέρτο σε μια λατινο-αμερικάνικη χώρα, για να βρεθεί όμηρος, μαζί με τους υπόολιπους παρευρισκόμενους, μιας αντάρτικης ομάδας. Ούτε δευτερόλεπτο δε γίνεται ρεαλιστική η ταινία του Πολ Γουάιτς, παρότι βασίζεται στο δημοφιλές μυθιστόρημα της Αν Πράτσετ. Αφέλεια, μελόδραμα και στοχαστική μουσική: ο έρωτας στα χρόνια της κουκουρουκουτοπίας.



Bel Canto Trailer #1 (2018) | Movieclips Indie


Bel Canto Trailer #1 (2018) | Movieclips Indie



Παίζεται

Αθήνα

Έμπασσυ Nova Odeon, Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Γαλαξίας 3D Digital, Βάρκιζα, Νανά Cinemax Cyta, Novacinema Γλυφάδα Odeon, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Σίσσυ Digital Cinema, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village 9 Cinemas @ Faliro, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Σινέ Γέρακας Δημ/κός Κιν/φος, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Σινεάκ Δημ/κός Κιν/φος, Φοίβος, Village Shopping and More, Αθηνά, Σινέ Ψυχικό

Θεσσαλονίκη
Βακούρα, Κιν/κή λέσχη Εργαζομένων ΕΤ3, Village Cinema Cosmos, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία


Η συνάντηση (The Place)
Του Πάολο Τζενοβέζε. Δραματική, 2017, Ιταλία, 107’. Με τους: Βαλέριο Μασταντρέα, Μάρκο Τζιαλίνι

Ένας άντρας κάθεται καθημερινά στην ίδια θέση σε ένα μπαρ και δέχεται «ασθενείς», εξυπηρετώντας τις επιθυμίες τους. Το ερώτημα είναι μέχρι πού θα φτάσουν για αντάλλαγμα; Από τον δημιουργό των «Τέλειων ξένων».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ | The Place | Official Trailer | Full HD | GR SUBS



Παίζεται
Αθήνα
Εκράν, Ιντεάλ, Βάρκιζα, Νανά Cinemax Cyta, Ταινιοθήκη, Μαριλένα, Cinerama Digital Cinema, Σινέ Παλλήνη, Αμίκο
Θεσσαλονίκη
Παύλος Ζάννας

Ο μικροπόδαρος (Smallfoot)
Των Κάρι Κερκπάτρικ, Τζέισον Ράισιγκ. Κινούμενα σχέδια, ΗΠΑ, 2018, 96’. Με τις φωνές των: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμς Κόρντεν, Ζαντάγια

Ένα Γέτι είναι πεπεισμένο πως οι άνθρωποι, αυτό το μυθικό είδος, υπάρχουν στην πραγματικότητα.



Ο ΜΙΚΡΟΠΟΔΑΡΟΣ (SMALLFOOT) - OFFICIAL TRAILER (ΜΕΤΑΓΛ.)



Παίζεται
Αθήνα
Αμαρυλλίς Garden Cinema, Κινηματοθέατρα Λάμπρος Κωνσταντάρας-Ρένα Βλαχοπούλου, Αθήναιον, Ρία (Βάρκιζα), Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Μαριλένα, Odeon Escape, Odeon Starcity, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κηφισιά Cinemax Cyta, Novacinema Odeon Μαρούσι, Κύζικος, Τρία Αστέρια 3D Digital, Cool Tymvos, Σίσσυ Digital Cinema, Κύζικος, Cinerama Digital Cinema, Village 9 Cinemas @ Faliro, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Ζέα Digital Cinema, Σινέ Σελήνη, Φοίβος, West City, Village Shopping and More, Αίγλη (Χαλάνδρι)
Θεσσαλονίκη
Κολοσσαίον, Village Cinema Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία

Kin
Των Τζόναθαν & Τζος Μπέικερ. Περιπέτεια, 2018, ΗΠΑ, 102’. Με τους: Μάιλς Τρούιτ, Τζακ Ρέινορ, Ντένις Κουέιντ, Ζόι Κράβιτς

Ένας πρώην κατάδικος και ο υιοθετημένος μικρός αδελφός του μπαίνουν στο στόχαστρο ενός εκδικητικού εγκληματία, και δύο στρατιωτών από άλλο πλανήτη. Για να ξεφύγουν τρέπονται σε φυγή αρματωμένοι με ένα μυστήριο όπλο που είναι και η μοναδική ασπίδα προστασίας τους. Από τους δημιουργούς του «Stranger Things».


KIN (2018 Movie) Official Trailer - Dennis Quaid, Zoë Kravitz


Παίζεται
Αθήνα
Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Νανά Cinemax Cyta, Αριάν, Village 15 Cinemas @ The Mall, Village 9 Cinemas @ Faliro, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Village Shopping and More
Θεσσαλονίκη
Village Cinema Cosmos
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης