Home Cinema: Ο Δημήτρης Δανίκας προτείνει τη σειρά «Fauda» στο Netflix

Home Cinema: Ο Δημήτρης Δανίκας προτείνει τη σειρά «Fauda» στο Netflix

Ποιες είναι οι δύο ταινίες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Fauda
Fauda στα αραβικά σημαίνει «χάος». Το χάος παραπέμπει στη γνωστή ρήση «οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος». Αν και ο Ιησούς έλεγε το αντίθετο. Τέλος πάντων. Όλα αυτά αποτελούν το υπογάστριο μιας θρυλικής σειράς του Netflix παραγωγής Ισραήλ, από το 2015 μέχρι σήμερα με 36 παρακαλώ επεισόδια.

Οπου καμουφλαρισμένες ομάδες της Μοσάντ εισβάλουν παντού, ακόμα και σε γάμους, με τελικό σκοπό να εξοντώσουν Αραβες, Παλαιστίνιους «τρομοκράτες» και τρομοκράτες. Και αν προκύψουν παράπλευρες απώλειες never mind.

Οι Παλαιστίνιοι ανταποδίδουν, φυσικά, και το χάος συνεχίζεται ακόμα και επί των ημερών μας. Ενας εκ των δημιουργών αυτής της περιπετειώδους σειράς είναι και πρωταγωνιστής με το όνομα Λίορ Ραζ. Το cast πολυπληθές και εξαιρετικά επαρκές. Οι ρυθμοί καταιγιστικοί. Και η μανία της εκδίκησης πρωτοφανής. Ο Γούντι Αλεν κάποτε είχε πει, σε συνέντευξή του, πως ακόμα και αν οι δύο λαοί κατέληγαν σε κάποια συμφωνία στο τέλος πάλι κάτι θα προέκυπτε ώστε το χάος να διαιωνιστεί επ άπειρον.

FAUDA Season 3 Trailer (2020) Netflix

Το «Fauda» δεν είναι από τις αγαπημένες μου σειρές, όμως οφείλω να παραδεχτώ πως αξίζει τα λεφτά του.


Οι προτεινόμενες ταινίες...

Από τις κινηματογραφικές λίστες του Netflix δύο τίτλοι. Κατά χρονολογική προτεραιότητα:

«Επιχείρηση Argo» (Argo) αμερικανικής παραγωγής 2012 με σκηνοθέτη τον Μπεν Αφλεκ και cast: Μπεν Αφλεκ, Μπράιαν Κράνστον, Αλαν Αρκιν, Τζον Γκούντμαν, Κάιλ Τσάντλερ. Η ταινία κέρδισε τρία (παρακαλώ) Οσκαρ, ανάμεσά τους, της καλύτερης ταινίας (στον Αφλεκ), του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου (στον Κρις Τέριο) και καλύτερου μοντάζ (στον Ουίλιαμ Γκόλντμπεργκ).

Το στόρι είναι και απίστευτο και αληθινό. Όταν το 1979 οι πιστοί στον Αγιατολάχ, της Ιρανικής επανάστασης, εισβάλουν στην Αμερικανική πρεσβεία, με ομήρους όλο το προσωπικό και με την Ουάσινγκτον να σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Εξι από τους Αμερικανούς ομήρους καταφέρνουν να δραπετεύσουν και να κρυφτούν στην πρέσβεια του Καναδά. Από εκεί και πέρα ο σουρεαλισμός ξεπερνάει κάθε φαντασία. Πράκτορας της CIA ονόματι Τόνι Μέντεζ, καταλήγει στο εξής σενάριο. Μαζί με άλλους πράκτορες να καταφθάσουν στην Τεχεράνη, ως μέλη κινηματογραφικού συνεργείου από Καναδά και με σενάριο επιστημονικής φαντασίας να υποκριθούν πως πρόκειται να γυρίσουν μερικές σκηνές στην πρωτεύουσα του Ιράν. Ετσι θα καταφέρουν να φιλοξενηθούν στην πρεσβεία του Καναδά. Και έτσι με πλαστά χαρτιά θα φυγαδεύσουν τους εγκλωβισμένους Αμερικανούς στην ίδια πρεσβεία.

Argo Trailer (2012)


Η επιχείρηση ονομάστηκε Argo και για τον σχεδιασμό πήραν μέρος δύο παραγωγοί του Χόλιγουντ. Αξίζει τα λεφτά της.


«Το κορίτσι του τραίνου» (The Girl on the Train) αμερικανικής παραγωγής 2016 σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ και cast: Εμιλι Μπλαντ, Χάλει Μπέιλι, Ρεμπέκα Φέργκισον, Τζάστιν Θερού, Λιούκ Εβανς.

Μυστηριώδης ιστορία. Μυστηριώδης προσωπικότητα η «ηρωίδα». Μυστηριώδης η πλοκή και η ίντριγκα. Οπου νεαρή γυναίκα, χωρισμένη και ταλαιπωρημένη, είναι αναγκασμένη, κάθε ημέρα, να επιβιβάζεται σε τραίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη και έτσι, χωρίς να το θέλει, να αντικρύζει από το παράθυρο το παλιό σπίτι όπου τώρα κατοικεί και το χαίρεται ο πρώην σύζυγος με τη νέα σύντροφό του και το παιδί τους. Ταυτοχρόνως, όμως, πάλι από το παράθυρο απολαμβάνει και χαίρεται με την ήρεμη και μάλλον ευτυχισμένη ζωή ενός άλλου ζευγαριού που κατοικεί πλησίον του δικού της σπιτιού.

Κλείσιμο
Ωσπου μια μέρα ξυπνάει με πονοκέφαλο. Ανακαλύπτει αμυχές στο σώμα της. Και μαθαίνει πως η γυναίκα του διπλανού σπιτιού έχει εξαφανιστεί. Μπας και η ίδια, μέσα στην ταραχή της, όρμησε και την σκότωσε; Ποιος ο δολοφόνος;


The Girl on the Train Official Teaser Trailer #1 (2016) - Emily Blunt, Haley Bennett Movie HD

Ειδήσεις σήμερα:

Μάσκες: Εδώ δεν υπάρχει «γιατί να τη φοράω» και «δεν αγοράζω», λέει Ελληνίδα που ζει στη Γερμανία

Remdesivir: Ίσως και σήμερα επείγουσα έγκριση από τον FDA

Από σήμερα: 25% επιστροφή φόρων, επιστρεπτέα προκαταβολή και νέα 800άρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης