«Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία»: Ένα βιβλίο για τις απάνθρωπες πολιτικές της Τουρκίας

«Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία»: Ένα βιβλίο για τις απάνθρωπες πολιτικές της Τουρκίας

Του Λεωνίδα Κουμάκη

Α_THE-MIRACLE-COVER-web
Το διαχρονικό βιβλίο «για όλες τις εποχές» του Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» αποτελεί μια συγκλονιστική καταγραφή, μέσα από προσωπικά βιώματα του συγγραφέα, αφ΄ ενός μεν της πολιτικής αφελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και της καθ΄ ημάς Ανατολής, αφ΄ ετέρου δε της μακροπρόθεσμης, επεκτατικής στρατηγικής της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδος –και όχι μόνο- την οποία ακολούθησαν μεθοδικά όλες ανεξαιρέτως οι Τουρκικές κυβερνήσεις, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης στις 24 Ιουλίου 1923.

Α_THE-MIRACLE-COVER-web


Το βιβλίο «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» εκδόθηκε μεταξύ 1993 και 1996 σε πέντε συνεχόμενες εκδόσεις (3 εκδόσεις στα Ελληνικά και 2 εκδόσεις στα Αγγλικά). Τα περισσότερα από τα 20.000 αντίτυπα των πέντε εκδόσεων, προσφέρθηκαν από τον συγγραφέα Τιμής Ένεκεν σε χιλιάδες παραλήπτες μεταξύ των οποίων:

6.000 σχολικές βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την Ελλάδα, 1.200 Έλληνες δημοσιογράφους, όλα τα τότε μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, όλα τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους ανά τον κόσμο Έλληνες Πρεσβευτές και Προξένους, επιλεγμένες μονάδες Πολεμικής Αεροπορίας, σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής πνευματικής και κοινωνικής ζωής, 626 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 439 μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, 100 μέλη της Αμερικανικής Γερουσίας, 653 μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου, 575 μέλη του Γαλλικού Κοινοβουλίου, 591 μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου του Καναδά, 223 Μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Αυστραλίας κ.α.

Β_THE-MIRACLE-BACK-COVER-web
Κλείσιμο


Το 2008, δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» επανακυκλοφόρησε στην τέταρτη Ελληνική έκδοση με Εισαγωγικό Σημείωμα του Ελληνοαμερικανού Βυζαντινολόγου και Ιστορικού, Καθηγητή Σπύρου Βρυώνη Jr. καθώς και ένα νέο παράρτημα με σχόλια από τις προηγούμενες εκδόσεις του βιβλίου (Διατίθεται από το βιβλιοπωλείο Ο ΠΟΛΙΤΗΣ).

To 2019 το βιβλίο επανακυκλοφορεί στην Αγγλική του έκδοση («The Miracle – A True Story») από την πλατφόρμα του Amazon.com.

Η διάθεση, στην Αγγλική γλώσσα, από το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου ενός διαχρονικού βιβλίου που αφορά την Τουρκική πολιτική απέναντι στον Ελληνισμό, δίνει την ευκαιρία σε πολιτικούς, διπλωμάτες, δημοσιογράφους, ιστορικούς, φοιτητές, μελετητές ή απλούς αναγνώστες να μάθουν την αλήθεια «από πρώτο χέρι», με αυθεντική καταγραφή σημαντικών γεγονότων της περιόδου 1955-1964 - και όχι μόνο, μέσα από τα προσωπικά βιώματα και τις εμπειρίες του συγγραφέα.

Το βιβλίο του Λεωνίδα Κουμάκη «Το Θαύμα – Μια πραγματική ιστορία» αποτελεί «ένα μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο, απαραίτητο σε κάθε Ελληνικό σπίτι σαν δείγμα Εθνικής κληρονομιάς» (Βασίλης Πορτοκάλης, Δημοσιογράφος, Σικάγο - ΗΠΑ, 1995) αλλά και μια συγκλονιστική και εξαιρετικά χρήσιμη μαρτυρία για όλους τους ξένους που ασχολούνται ή ενδιαφέρονται για τα Ελληνοτουρκικά θέματα του τελευταίου αιώνα.

Η πολύ κρίσιμη, τρέχουσα συγκυρία στα Ελληνοτουρκικά θέματα καθιστά το βιβλίο αυτό εξαιρετικά επίκαιρο – και ας έχει γραφτεί πριν από 25 ολόκληρα χρόνια!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο «The Miracle – A true story» σε μορφή pdf χωρίς καμιά επιβάρυνση από την βιβλιοθήκη του International Hellenic Association (IHA), από το e-book της Amazon (με επιβάρυνση $ 2,48) ή να παραλάβετε το έντυπο βιβλίο στο σπίτι σας από το Amazon.com (κόστος 10 $ πλέον τα έξοδα αποστολής). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης