Το χρυσό κλουβί

Το χρυσό κλουβί

Ενα παραμύθι για την αξία της φιλίας που ομορφαίνει την ζωή μας

xruso_klouvi_arthro
Η Μαρία Ανδρικοπούλου γράφει για μια μικρή μοναχική πριγκίπισσα και με ανάλαφρο ύφος ασχολείται με το θέμα της μοναξιάς των υπερπροστατευμένων παιδιών. Τι κι αν τα είχε όλα, στο χρυσό κλουβί της, τίποτα δεν την ικανοποιούσε.
 Η σωτηρία της έρχεται όταν μια δυναμική παιδαγωγός μπαίνει στη ζωή της. Αψηφώντας τις βασιλικές διαταγές φέρνει στην μικρή πριγκίπισσα αυτό που πάνω απ' όλα έχει ανάγκη: ένα φιλαράκι! Έναν φίλο που από την αρχή θα της ξεκαθαρίσει  πως “οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους”.

Ένα παραμύθι για όλες τις σύγχρονες μικρές πριγκιποπούλες που έχουν στερηθεί την ζεστασιά της φιλίας. Για να μπορέσουν να βγουν από το χρυσό κλουβί τους και να μάθουν τους “κανόνες” της συντροφικότητας.

H Francesca Rossi, γνωστή ιταλίδα εικονογράφος, “κεντάει” ένα χρυσό κλουβί και μέσα φυλακίζει την χαρά ενός παιδιού. Τριγύρω του ζωγραφίζει την πολυτέλεια και την ομορφιά, αλλά δεν είναι ικανά να φέρουν την ευτυχία όλα αυτά. Καταπράσινοι κήποι, συντριβάνια, ένας ζωολογικός κήπος, ένα τέλειο σκηνικό! Ένας μικρός παράδεισος που κάθε ένας θα ήθελε να ζήσει! Αλλά όχι μόνος. Η δυναμική φιγούρα του Ευθύμη είναι η καταλυτική πινελιά, που κάνει τους γονείς της να αλλάξουν στάση. Εξαιρετικές οι φιγούρες των αυλικών, του βασιλιά και της βασίλισσας.


Μαρία Ανδρικοπούλου

Η συγγραφέας Μαρία Ανδρικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει από παιδί στο κέντρο της πόλης. Eίναι Στερεοελλαδίτισσα από την πλευρά του πατέρα της και Κυκλαδίτισσα από τη μεριά της μητέρας της. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού.
andrikopoulou_xryso_klouvi_mesa
Κλείσιμο

Εργάζεται πολλά χρόνια ως διοικητικό στέλεχος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σπούδασε κλασική φιλολογία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στην πολιτιστική πολιτική, διοίκηση και επικοινωνία. Είναι βιβλιοφάγος από παιδί.

Η φιλολογία, η βιβλιοφιλία και η φιλαναγνωσία την οδήγησαν κάποτε στη συγγραφή. Αυτό είναι το έκτο της βιβλίο για παιδιά. Κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: «Πάρτι γενεθλίων», «Ο Μπλεψαράκης», «To Πάσχα του Πασχάλη», «Πασχαλινή ιστορία αγάπης» και «Μύθοι στο ρυθμό της μουσικής». Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης