Δικαστική περιπέτεια για τον Κώστα Γεωργουσόπουλο: Νιώθω ταπείνωση και ντροπή

Δικαστική περιπέτεια για τον Κώστα Γεωργουσόπουλο: Νιώθω ταπείνωση και ντροπή

Μαζί με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο -αντιπρόεδρο του μουσείου- πέντε με έξι φορές το χρόνο σύρονται στα δικαστήρια για τα μεγάλα χρέη που έχουν συσσωρευτεί στο Θεατρικό Μουσείο

1591222
Για την περιπέτειά του στα δικαστήρια της Ευελπίδων πριν από λίγες ημέρες μίλησε ο σπουδαίος συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, τονίζοντας τα όσα έχει βιώσει ως πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικού Μουσείου (ΚΜΕΕΘ-ΘΜ).

«Ημουν οκτώ ώρες στον προθάλαμο των κελιών. Ημουν υπό κράτηση. Δικάστηκα για το Θεατρικό Μουσείο παρότι τόνιζα πως το χρέος μας είναι ό,τι μάς χρωστάει το υπουργείο Πολιτισμού», ανέφερε στην Καθημερινή ο κ.Γεωργουσόπουλος.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, μαζί με τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο -αντιπρόεδρο του μουσείου- πέντε με έξι φορές το χρόνο σύρονται στα δικαστήρια ως εξιλαστήρια θύματα των μεγάλων χρεών που έχουν συσσωρευτεί στο Θεατρικό Μουσείο, αλλά και της χρόνιας ολιγωρίας των διαφορετικών ηγεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου τα χρέη αυτά να ρυθμιστούν.

Την περασμένη Τετάρτη, αρχικά δικάστηκε για χρέη του μουσείου στο ΙΚΑ, αλλά στην πορεία προέκυψε ότι είχε δικαστεί ερήμην του για χρέος 80.000 ευρώ του μουσείου προς την εφορία.

«Μάλλον η κλήση εστάλη στο σπίτι όπου έμενα με τη σύζυγό μου πριν πεθάνει. Με όλα αυτά μού έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς μου. Παίρνω μόνο το ακατάσχετο των 1.100 ευρώ και ακόμη πληρώνω δάνειο 600 ευρώ τον μηνα για τα νοσήλεια της συζύγου μου», σημείωσε ο συγγραφέας.

«Η κ. Κονιόρδου μπέρδευε τα πράγματα. Πήρε ένα ακίνητο στην οδό Σταδίου, υποσχέθηκε ότι θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια, αλλά τι γίνεται με το χρέος; Στο δικαστήριο μας εξέθεσε γιατί δεν παρέστη κανείς από όσους ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Θα μπορούσαν να δώσουν τον φάκελο στη νέα υπουργό Πολιτισμού, η οποία δεν γνώριζε την υπόθεση. Μου είπε “θέλω να ενημερωθώ” όταν επικοινώνησα. Να όμως που δικάστηκα Αισθάνομαι μεγάλη ταπείνωση και ντροπή», δήλωσε ο κ.Γεωργουσόπουλος.

Στις 26 Νοεμβρίου θα πάει πάλι στην οδό Ευελπίδων για πέντε υποθέσεις του μουσείου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης