Ο διάσημος «Πήλινος Στρατός» στην Κίνα δημιούργημα Ελλήνων γλυπτών

Ο διάσημος «Πήλινος Στρατός» στην Κίνα δημιούργημα Ελλήνων γλυπτών

Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι η Κίνα και η Δύση είχαν ξεκινήσει τις επαφές τους 1.500 χρόνια πριν τον Μάρκο Πόλο

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ταξιδέψει την Κίνα πολύ πριν πατήσει εκεί το πόδι του ο Μάρκο Πόλο. Αρχαιολόγοι σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC 
ισχυρίζονται ότι η Κίνα και η Δύση είχαν ξεκινήσει τις επαφές τους πάνω από 1.500 χρόνια προτού ο Ευρωπαίος εξερευνητής Μάρκο Πόλο φτάσει στην Κίνα.

Βίντεο του National Geographic για τον «Πήλινο Στρατό» 

Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι η έμπνευση για τους διάσημους Πολεμιστές από τερακότα που βρέθηκαν στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα κοντά στο σημερινό Xian, μπορεί να προέρχεται από την Αρχαία Ελλάδα. Λένε επίσης πως οι αρχαίοι Έλληνες τεχνίτες θα μπορούσαν να είχαν εκπαιδεύσει τους ντόπιους τον 3ο αιώνα π.Χ.
Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα είναι ότι το ταξίδι του Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα στην Κίνα, ήταν το πρώτο από Ευρωπαίο.Ο επικεφαλής των αρχαιολόγων Li Xiuzhen εξηγεί σχετικά: «Έχουμε πλέον αποδείξεις πως υπήρξε στενή επαφή μεταξύ του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας Qin Shi Huang και της Δύσης πριν από την επίσημη έναρξη του Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό συνέβη πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε στο παρελθόν».


Ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας Qin Shi Huang


Οι Δυτικοί στην Κίνα και ο πήλινος στρατός
Στο μεταξύ μια άλλη μελέτη δείχνει ευρωπαϊκό μιτοχονδριακό DNA σε τοποθεσίες στη δυτική επαρχία Xinjiang της Κίνας, που αφήνει να εννοηθεί πως οι Δυτικοί μπορεί να εγκαταστάθηκαν, να έζησαν και να πέθαναν εκεί κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του πρώτου αυτοκράτορα.

Αγρότες ανακάλυψαν για πρώτη φορά τους 8.000 πολεμιστές από τερακότα θαμμένους σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang, το 1974.

Ωστόσο, δεν υπήρχε παράδοση στην κατασκευή αγαλμάτων σε πραγματικές διαστάσεις στην Κίνα, προτού δημιουργηθεί ο τάφος. Τα πρώιμα αγάλματα ήταν απλά ειδώλια περίπου 20 εκατοστών σε ύψος.«Πιστεύουμε πλέον πως ο Πήλινος Στρατός, οι Ακροβάτες και τα χάλκινα αγάλματα που βρέθηκαν στο σώρο της ταφής, έχουν εμπνευστεί από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα και την τέχνη» λέει ο Δρ. Xiuzhen εξηγώντας πώς μια τέτοια τεράστια αλλαγή στις ικανότητες και το στυλ, θα μπορούσε να έχει συμβεί από επιρροές που προήλθαν από χώρες εκτός της Κίνας.

Έλληνας γλύπτης θα μπορούσε να εκπαιδεύει τους ντόπιους
Ο καθηγητής Lukas Nickel, από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, δηλώνει πως τα αγάλματα ακροβατών τσίρκου που βρέθηκαν πρόσφατα στον τάφο του αυτοκράτορα ενισχύουν αυτή τη θεωρία. Πιστεύει πως ο πρώτος αυτοκράτορας είχε επηρεαστεί από την άφιξη των ελληνικών αγαλμάτων στην Κεντρική Ασία, μετά τον Μεγάλο Αλέξανδρο που πέθανε το 323 π.Χ.

«Φαντάζομαι πως ένας Έλληνας γλύπτης μπορεί να ήταν σε θέση να εκπαιδεύσει τους ντόπιους» δήλωσε.Άλλες ανακαλύψεις περιλαμβάνουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το ταφικό συγκρότημα του πρώτου αυτοκράτορα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι πίστευαν μέχρι σήμερα και 200 φοράς μεγαλύτερο από την Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο.

Περιλαμβάνουν επίσης ακρωτηριασμένα μέλη γυναικών, που πιστεύεται ότι ήταν υψηλόβαθμες παλλακίδες του πρώτου αυτοκράτορα και το κρανίο ενός άνδρα με το βέλος καρφωμένο πάνω του.Το κρανίο πιστεύεται ότι ανήκε στον μεγαλύτερο γιο του πρώτου αυτοκράτορα, που πιστεύεται ότι σκοτώθηκε μαζί με άλλους στη διάρκεια ενός αγώνα για την εξουσία μετά το θάνατο του αυτοκράτορα.

«Πήλινος Στρατός»

Ο Στρατός από τερακότα (ή πήλινος στρατός) βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ (Qin Shi Huang), στα ανατολικά της πόλης Σιάν, στην Κίνα. Ο Τσιν Σι Χουάνγκ αυτοανακηρύχτηκε αυτοκράτορας το 221 π.Χ. αφού καταφέρε να υποτάξει έξι αντιμαχόμενα κράτη και να ενώσει την Κίνα.

Το 1974 κάποιοι Κινέζοι αγρότες προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πηγάδι στην περιοχή με αποτέλεσμα να βρουν ορισμένες από τις πήλινες φιγούρες. Στη συνέχεια οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα λάκκο μήκους 230 μέτρων με 11 διαδρόμους και τουλάχιστον 6.000 αγάλματα στρατιωτών του πεζικού από τερακότα. Δίπλα βρέθηκε ένας δεύτερος λάκκος με τοξότες, από τους οποίους άλλοι ήταν σε όρθια στάση και άλλοι γονατιστοί, και ιππείς με τα άλογα τους και αρματηλάτες μαζί με ορισμένους πεζούς και ένας τρίτος λάκκος με 68 φιγούρες που ίσως αποτελούσαν το αρχηγείο του στρατού. Επίσης βρέθηκε και ένας ακόμη αλλά άδειος, ίσως επειδή κάποια εξέγερση δεν επέτρεψε την αποπεράτωσή του. Και οι τέσσερις λάκκοι έχουν γύρω στα εφτά μέτρα βάθος και βρίσκονται περίπου ενάμισι χιλιόμετρο ανατολικά του τάφου του αυτοκράτορα. Συνολικά οι πήλινοι στρατιώτες είναι περίπου 8.000. Υπάρχουν επίσης 130 πήλινα άρματα με 520 άλογα και 150 άλογα ιππικού.

Οι πήλινες φιγούρες δεν έχουν όλες το ίδιο ύψος. Άλλες είναι γύρω στο 1 μέτρο και 80 εκατοστά και άλλες, κυρίως αυτές που απεικονίζουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς, φτάνουν και το 1 μέτρο και 95 εκατοστά. Για την κατασκευή των προσώπων των στρατιωτών πρέπει να χρησιμοποίηθηκαν ως μοντέλα πραγματικοί στρατιώτες, καθώς ο Τσιν Σι Χουάνγκ είχε απαιτήσει κανένα από τα πρόσωπα των στρατιωτών να μην μοιάζει με άλλο.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Sima Qian (145-90 π.Χ.), η κατασκευή του μαυσωλείου, για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκαν 700,000 άνθρωποι, ξεκίνησε το 246 π.Χ., όταν ο αυτοκράτορας Τσιν Σι Χουανγκ ήταν 13 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ (94)

ΕΜΑ ΤΗΜΙ

ΑΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΑΙΠΕΤΑΙ ΣΗΝΑΙΛΙΝΕΣ. ΩΤΑΝ ΛΑΙΜΕ ΩΤΗ ΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΑΙ! ΠΑΣ ΜΥ ΑΙΛΥΝ ΒΑΡΒΑΡΩΣ!! ΤΑ ΕΞΙΓΗ ΠΩΛΗ ΣΟΣΤΑ ΩΛΑ ΑΦΤΑ ΚΕ Ω ΑΡΤΑΙΜΥΣ Ω ΨΟΡΑΣ ΑΛΑ ΠΙΩΣ ΤΩΝ ΑΚΟΥΗ. ΟΙΜΑΣΤΑΝ-ΙΜΑΣΤΕ ΚΕ ΘΑ ΥΜΑΣΤΕ ΓΗΑ ΠΑΝΤΑ Η ΠΡΟΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΤΟΝ ΑΔΑΙΡΦΗΑ!!! ΥΣ: ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΙΣΩΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Ασυ αλβανο θασαι

Σταματα ρε να γραφεις στους τοιχους "Αροστχεια"

...

Αυτοί οι Έλληνες γλύπτες είχαν όνειρο ζωής το διορισμό στο Δημόσιο και το ατελείωτο ξύσιμο στα μπουζούκια και τα σουβλατζίδικα άραγε; Παρακαλούσαν τους ...Κινέζους για δανεικά και μετά κλαίγονταν σαν κατίνες; Έπαιρναν 16 μισθούς και εφάΡπαξ με ξένα λεφτά; Τεμπέλιαζαν αντί να δουλεύουν και έπαιρναν σύνταξη στα 55; Έβλεπαν θεωρίες συνωμοσίας παντού και ονειρεύονταν Σοβιετίες; Ξημεροβραδιάζονταν στα καφενεία και λάτρευαν τυραννίσκους; Χαχαχαχαχα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι σου λέει μετά. Οι πρώτοι σε όλα δεν έχουν καμμία σχέση με τους τελευταίους σε όλα ελληνόφωνους μπαμπουίνους. Ζήτω η αρχαία Ελλάδα και ο πολιτισμός της. Ευτυχώς που υπάρχουν οι ξένοι που διαπρέπουν σε επιστήμες, τέχνες και γράμματα αντί να ντροπιάζουν την κληρονομιά που τους δόθηκε.

Peter

Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο πριν χρόνια στην Αμερική οι Βάσκοι, οι Καταλανοί, φοιτητές από την Μασσαλία, από την Ουρουγουάη, κάποιοι Κινέζοι μας πλησίαζαν και μας αποκαλούσαν αδέρφια και ήθελαν να μάθουν ποιοι ήταν εκείνοι οι Έλληνες που πρώτοι πάτησαν το πόδι τους στην πατρίδα τους ή και που ήρθαν σε επαφή με τους προγόνους τους και πως έγιναν όλα αυτά χιλιάδες χρόνια πριν......Πάντως το γελοίο της υπόθεσης είναι αλλού...Ξέρετε τι σημαίνει όλοι αυτοί να σου τα λένε αυτά και αντί να τους πιστεύεις εσύ ως επίσημη χώρα και κάποιοι ανεγκέφαλοι Έλληνες να τους χλευάζουν, να τους κοροιδεύουν ως ανιστόρητους και να τους λένε ψυχικά διαταραγμένους? Αυτοί να έρχονται σε σένα και να σε παρακαλάνε να είναι δίπλα σου για να μοιραστούν λίγο από την ιστορία σου και να νοιώθουν υπερήφανοι γιατί κάποτε ήρθαν σαν λαός σε επαφή μαζί σου και εσύ ως Έλληνας να τους διώχνεις..... Ο αγώνας των κάθε μορφής ανθελλήνων ανεξαρτήτου πολιτικού χώρου δικαιώθηκε!!!!!

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ; ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ... ΠΑΩ ΠΑΣΟ, ΔΙΝΩ ΡΕΣΤΑ ΜΙΛΑΜΕ... ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩ....

planet

Μπράβο peter για το σχόλιο σου ήμαστε περήφανοι ως Ελληνες και ακόμα περισσότερο για τους προγόνους μας αλλά δεν ήμαστε όλοι το ίδιο. Μην ξεχνάς οτι Μακεδόνες τώρα κατάφεραν να λέγονται οι Σκοπιανοί για τέτοια κλοπή ιστορίας μιλάμε.

Yanniς Alexakis.

Ξερετε την Νεκρα Θαλασσα;; Οι Ελληνες την σκοτωσατε!!!!

νηρέας

Εγώ δεν αμφιβάλω ίσος ... 300 πχ .Ο Μ Α έφτασε στην Ινδία και μέχρι την επαρχία Γιουνάν της Κίνας . Μαζί με τον στρατό συνοδεύονταν από φιλοσόφους και τεχνίτες . Μέχρι το 2αιώνα μ χ βλέπουμε αγάλματα του Βούδα επηρεασμένα από ελληνιστικά χαρακτηριστικά και άλλα γλυπτά . Πριν τα αγάλματα ήταν ανάγλυφα και σε μικρό ύψος. Ο βουδισμός επεκτάθηκε και φυσικό και οι τέχνες Τον 12ο αιώνα το Ανγκόρ Βατ αριστούργημα αρχιτεκτονικής που κι αυτό έχει ανάγλυφα .Τον 7ο αιώνα με το Ισλάμ υπάρχουν μαρτυρίες για καραβάνια με Κινέζους που συνέλαβαν στην Περσία και τους δίδαξαν την τέχνη του χαρτιού και της πορσελάνης . Τον 15 ο αιώνα έφταναν καραβάνια στο Πεκίνο με 500 καμήλες .

Fghh

Λουλης+κωστας-δραμα = το τελειο ζευγαρι

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΔΩΣΕ, ΔΩΣΕ.... (ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ.... ΤΟ' ΧΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΩ)....

επόμενη αποκάλυψη,

ο Οδυσσέας ανακάλυψε την Αμερική. Γειά σου ρε Λιακόπουλε γίγαντα!!!

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

''ΑΡΑ'' (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ, 45ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ, ΠΑΤΣΟΚΟΙΛΑΡΑ, ΠΑΤΣΑΔΟΡΟΥ, ΤΣΙΠΟΥΡΟΧΑΒΑΛΕΔΙΑΡΗ): ''ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ''......

νικος

το bbc εχει απολεσει προ πολλου καθε σοβαροτητα

...

Ξυδάκι τηγανοκέφαλε...

Άσχετο σχετικό

Με την Αμφίπολη τι γίνεται; Την μπάζωσε η Αριστερά για να μην θυμίζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας όπως έβγαλε "εκτός ύλης" την Ελληνιστική περίοδο ο Φίλης και η Σία;

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΡΕ ΦΙΛΕ; ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΜΟΥΦΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΒΙΑΙΑ ΣΥΛΛΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ''ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ'' ΤΑΧΑΜΟΥ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΔΡΟΣΕΡΑ ΚΑΛΑΒΡΙΩΤΙΚΑ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ''ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ''; ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕΕΕ....

ο καιρος γαρ εγγυς

τα λεγε αυτα ο λιακοπουλος αλλα γελουσατε

χάρης

Καλά Τραγούδα εσύ...

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΠΙΣΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ (Ή ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ;...) ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 (ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΜΟΥΓΓΑΝΙΖΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΑ, ΜΑΣΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΑΝΟ ΤΟΥΣ)... (ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ''Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ''; ΣΕ 40 Ή 50 ΧΙΛΙΑΔΕΣ; ΚΑΙ ''ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥ'' ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΑ...)...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης