Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Καραγκιόζης μαθαίνει κλασική μουσική

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Ο Καραγκιόζης μαθαίνει κλασική μουσική

Η νέα εκπαιδευτική παράσταση του Ηλία Καρελλά

ilias-karellas
Τι σχέση μπορεί να έχει ο αγαπημένος μικρών και μεγάλων Καραγκιόζης με την όπερα και την κλασική μουσική; Αυτό θα το ανακαλύψουν όσοι παρακολουθήσουν τη νέα παράσταση του Ηλία Καρελλά «Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της Μουσικής» που θα παρουσιάζεται από τις 21 Οκτωβρίου στην Παιδική Σκηνή Β΄ (Χώρος Κόκκαλη) του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για μια παράσταση -εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια, η οποία βασίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες: την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών.

Με ποιον τρόπο άραγε μια ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων μπορεί να ερμηνεύσει Μπετόβεν; Χωρούν στην ίδια σκηνή μπαρόκ και ρεμπέτικο; Πώς μια άρια γίνεται αμανές; Μπορούμε να συναντήσουμε στην ίδια ιστορία έργα γνωστών κλασικών συνθετών και τραγούδια που διαδίδονται από στόμα σε στόμα, χωρίς κανείς να ξέρει τον δημιουργό τους;

Με έμπνευση από τη «Γυναίκα δίχως σκιά» του Ρίχαρντ Στράους ως τις «Χίλιες και μία νύχτες», ο Ηλίας Καρελλάς μάς ταξιδεύει σε έναν δισδιάστατο κόσμο, μαγευτικό και παραμυθένιο. Εκεί που οι σκιές χορεύουν στο πεντάγραμμο, άλλοτε με πορεία προς τη Δύση κι άλλοτε προς την Ανατολή, εκεί που η ρε μινόρε διασταυρώνεται με τους λαϊκούς δρόμους και τα ταξίμια, εκεί που το αυτί θαυμάζει, και η ψυχή τραγουδά με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

Κλείσιμο
Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής, με πυξίδα τη μουσική, η Αρετή Κετιμέ με την υπέροχη φωνή και το σαντούρι της συναντά την σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, σε μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική σύμπραξη! Μαζί τους, οι μουσικοί Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, φωνή) και Θεοδώρα Αθανασίου (κιθάρα, λάφτα, σάζι, φωνή) καθώς και ο σκιοπαίκτης Νικόλας Τζιβελέκης.

Εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου για παιδιά που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία της θέασης με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο διοργανώνεται εργαστήριο για παιδιά από 5 ετών, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου (ώρα 16:00-17:00), με αφορμή την παράσταση «Σκιές στο πεντάγραμμο». Ο δεξιοτέχνης σκιοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς και μέλη του θιάσου του μας προσκαλούν να γίνουμε «μάστορες του Καραγκιόζη» και να κατασκευάσουμε τη δική μας φιγούρα θεάτρου σκιών!

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
Δευτέρα έως Παρασκευή
Ώρα έναρξης | 10:30 π.μ.
Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες για τις σχολικές παραστάσεις |
210 7777 104 και 7777 124

Παραστάσεις για το κοινό
Σάββατο 21.10, 04, 11, 18 & 25.11 | 18:00
Σάββατο 02, 09, 16.12 | 18:00

Ειδήσεις σήμερα:

Καλά στην υγεία τους η 13χρονη και το μωρό της - Γέννησε στο νοσοκομείο της Νάξου χωρίς να ξέρει ότι είναι έγκυος

Η στιγμή που το λεωφορείο στη Βενετία πέφτει από τη γέφυρα - Βίντεο ντοκουμέντο

Τέλος στις χρεώσεις για χειραποσκευές στο αεροπλάνο ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο - Τι αλλάζει για τους ταξιδιώτες



_________________________________________

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε 
LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης