«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Αυτές είναι οι εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι σε αρχαιολογικούς χώρους

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Αυτές είναι οι εκδηλώσεις που θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι σε αρχαιολογικούς χώρους

Με θεματική την κλιματική κρίση

oli_h_ellada_enas-politismos_01
Η κλιματική κρίση και οι συνέπειές της στη ζωή μας αλλά και στο πολιτιστικό απόθεμα είναι ο θεματικός άξονας των εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι, σε αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Οι παραστάσεις που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή για την φετινή, τέταρτη κατά σειρά διοργάνωση, μαζί με τα ποσά της επιχορήγησής τους ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι 70 επιλεγείσες προτάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών, μουσικού θεάτρου και παιδικού – εφηβικού κοινού, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 €, θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Πολιτισμού με το ποσό των 105.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα πέντε παραστάσεις θα λάβουν το ποσό των 60.000€, 35 από 30.000€ και 30 από 15.000€. Η αξιολόγηση έγινε από ειδική επιτροπή με πρόεδρο τον συνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη και συμμετέχοντες τον συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλο, τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Χατζή, τον χορευτή – χορογράφο και Διευθυντής της ΚΣΟΤ Δάφνι Κόκκινο, την Ιστορικό Τέχνης και Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης Συραγώ Τσιάρα, τη σκηνοθέτιδα Νατάσα Τριανταφύλλη και την αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Τμήματος προϊστορικών και κλασικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων και αρχαιολογικών έργων της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ Αναστασία Γκαδόλου.

«Από τη δημιουργία του, το καλοκαίρι 2020, εν μέσω πανδημίας, ως σήμερα, ο θεσμός “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” κέρδισε την αποδοχή του κόσμου, προσφέροντας εξαιρετικά υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραγωγές, που συνδυάζουν με ιδανικό τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά με τη σύγχρονη δημιουργία. Η οργάνωση των εκδηλώσεων του θεσμού, γύρω από έναν κεντρικό θεματικό άξονα ξεκίνησε το 2022, με το αφιέρωμα στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το φετινό καλοκαίρι συνεχίζεται με θεματικό άξονα την κλιματική κρίση και τις συνέπειές της για το μέλλον του πλανήτη και των κοινωνιών μας» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και πρόσθεσε: «Το φετινό πρόγραμμα προσανατολίζεται, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του θεσμού, προς καινοτόμες και υβριδικές φόρμες που γεννώνται από το διαλεκτικό συνταίριασμα περισσότερων από μία μορφές τέχνης, ανά εκδήλωση

Δείτε τις προτάσεις που επιλέγησαν ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης