Μαρία Κάλλας: Συναυλία - αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της
Τη διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων
Με μια συναυλία – φόρο τιμής στηΜαρία Κάλλας θα γιορτάσει ο Δήμος Αθηναίων την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της κορυφαίας, παγκοσμίως, Ελληνίδας Λυρικής ερμηνεύτριας. Η μουσική αυτή βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει άριες και αποσπάσματα από δημοφιλής όπερες που έχει ερμηνεύει η θρυλική σορπάνο τόσο στη σκηνή όσο και στην δισκογραφία. Ανάμεσά τους δημοφιλή έργα των Βέρντι, Γκλουκ, Κερουμπίνι, Μασκάνι, Μότσαρτ, Μπελίνι, Μπετόβεν, Ντονιτσέττι, Πουτσίνι, Ροσσίνι.
Στο μουσικό αφιέρωμα θα συμπράξουν τρεις διακεκριμένες λυρικές ερμηνεύτριες, η μέτζο-σοπράνο Karine Deshayes, και οι σοπράνο Klára Kolonits και Maritina Tampakopoulos οι οποίες θα συνοδεύονται μουσικά από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του Ιταλού αρχιμουσικού Sebastiano Rolli αλλά και η Χορωδία.
Το 1981, μια ελληνική εταιρεία αποφάσισε να μπει σε έναν χώρο που μέχρι τότε ανήκε σχεδόν αποκλειστικά στις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό. Πρόθεσή της να δημιουργήσει μια 100% ελληνική πρόταση, βασισμένη στην άριστη ποιότητα, τη μοναδικότητα και την καινοτομία. Αυτή ήταν η αρχή της ΜΕΓΑ.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.