Μίκης Θεοδωράκης: Συγκίνησε η Μπέττυ Χαρλαύτη με τις ερμηνείες της στην συναυλία - αφιέρωμα στην Πάτρα

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκίνησε η Μπέττυ Χαρλαύτη με τις ερμηνείες της στην συναυλία - αφιέρωμα στην Πάτρα

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο «πλημμύρισε» από κόσμο

Mpetty_Xarlayti_2
Σε μια βραδιά δυνατής συγκίνησης εξελίχτηκε η συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με την Μπέττυ Χαρλαύτη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας. Η τελευταία ερμηνεύτρια του σπουδαίου συνθέτη ήταν η προσκεκλημένη της εκδήλωσης που διοργανώθηκε προς τιμή του παγκόσμιου καλλιτέχνη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, με το κοινό να δίνει μαζικά το παρών.

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο «πλημμύρισε» από κόσμο που τραγουδούσε ασταμάτητα μαζί με τη «φωνή του Μίκη Θεοδωράκη από τη νεότερη γενιά», όπως έχει χαρακτηριστεί η Χαρλαύτη, αλλά και μαζί και με την εξαιρετική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πατρών υπό τη μαέστρο Λίνα Γερονίκου.
Οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη έσκιζαν τον αέρα καθώς η ερμηνεύτρια, ιδιαίτερα φορτισμένη λόγω και της επετείου θανάτου του οικουμενικού συνθέτη, ο οποίος την τίμησε με τη συνεργασία του ως το τέλος, τραγούδησε επιλογές από τα λαϊκά, λυρικά αλλά και επαναστατικά του τραγούδια, αποδίδοντας, συνοδεία της εξαμελούς ορχήστρας της, κάθε πτυχή του έργου του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης: «να πορευθούμε ακόμα μία φορά μαζί του και να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα».

Η Πρόεδρος του Φεστιβάλ, κα Γεροπαναγιώτη, και οι συντελεστές του αφιέρωσαν τη συναυλία στην Ειρήνη των Λαών γι΄αυτό και, συμβολικά, κάποια τραγούδια αποδόθηκαν και σε άλλες γλώσσες εκτός από τα ελληνικά. Μεταξύ αυτών ακούστηκαν και τα δύο τελευταία τραγούδια που ηχογράφησε ο Μίκης Θεοδωράκης σε πρώτη εκτέλεση με τη φωνή της Χαρλαύτη.
Ο κόσμος που συνέρρευσε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Πατρών, έζησε το βράδυ της Κυριακής μια βραδιά αλησμόνητη, κι έφυγε με την ψυχή «λίγο ψηλότερα», ενώ αναφώνησε μαζί με τη συγκινημένη ερμηνεύτρια: «αιώνιος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης