«Περίπατος βιβλίου»: Μια ομαδική βόλτα σε βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες της πόλης

«Περίπατος βιβλίου»: Μια ομαδική βόλτα σε βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες της πόλης

Διοργανώνεται από την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας

Peripatos_vivl_iou_3
Τί πιο όμορφο από μια ομαδική βόλτα σε βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες της πόλης; Αυτόν τον υπέροχο «Περίπατο Βιβλίου» διοργανώνει, για 7η χρονιά, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου ανοίγοντάς τον μάλιστα, εκτός από την Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση του κοινού ως η βιβλιοφιλική βόλτα που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες και φίλους του βιβλίου να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως να βρεθούν μεταξύ τους.
Το αναγνωστικό κοινό μπορεί να επιλέξει όποια διαδρομή επιθυμεί.
Peripatos_Vivliou_1
Κλείσιμο


Στην Αθήνα, η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου στην Πλατεία Κοτζιά με μια πρωτότυπη εκδήλωση που διοργανώνει η πολυγλωσσική βιβλιοθήκη We Need Books και απευθύνεται στους μικρούς φίλους του βιβλίου. Ο αθηναϊκός Περίπατος περνά μέσα από βιβλιοπωλεία, εκδοτικούς οίκους και βιβλιοθήκες, τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας της Αττικής, συνολικά 39 σημεία της πόλης και ολοκληρώνεται τις βραδινές ώρες.
Στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι και το Ξυλόκαστρο διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις βιβλίου με γνωστούς και αγαπημένους πεζογράφους, ποιητές και μεταφραστές, οι οποίοι θα υποδέχονται το κοινό.
Αναμνηστικοί χάρτες, σελιδοδείκτες, μολύβια Faber και αφίσες θα μοιράζονται στους βιβλιόφιλους, τοποθετημένα μέσα σε μια καλαίσθητη τσάντα με το λογότυπο της δράσης.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα:

Ένοχοι ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - Αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν

Γυναίκα εκνεύρισε απίστευτα τον Μάικ Τάισον βάζοντας το δάχτυλό της στη μύτη του - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης