Τι βιβλίο (προλαβαίνεις) να διαβάσεις στις διακοπές του Πάσχα

Τι βιβλίο (προλαβαίνεις) να διαβάσεις στις διακοπές του Πάσχα

Όσο χρόνο και αν έχεις στη διάθεσή σου και όποιο και αν είναι το αγαπημένο σου λογοτεχνικό είδος, έχουμε κάτι για εσένα.

vivlia01
Τέσσερις, πέντε ή επτά; Όσες και αν είναι οι μέρες των διακοπών σου, είναι σίγουρο ότι ξέρεις πολύ καλά πώς θα τις αξιοποιήσεις. Αν η ανάγνωση έχει μια θέση στην to do list της πασχαλινής σου χαλάρωσης, είναι στιγμή να διαλέξεις το βιβλίο που θα σε συντροφέψει.

Για να σε βοηθήσουμε, ξεχωρίσαμε 9 τίτλους από τη μεγάλη συλλογή βιβλίων του shopflix.gr, βάσει δύο κριτηρίων: του σχετικά μικρού μεγέθους τους ή της ικανότητάς τους να σε κάνουν να γυρνάς τη μια σελίδα μετά την άλλη, με τέτοιους ρυθμούς, ώστε ο όγκος τους να γίνεται πράγμα… σχετικό. Με λίγα λόγια, βιβλία που μάλλον θα τελειώσεις πριν την επιστροφή σου στο γραφείο.



kata-ioanni-petroulakis
Κατά Ιωάννη, Σπύρος Πετρουλάκης
Ο κρητικός συγγραφέας που δεν χρειάζεται συστάσεις επέστρεψε με ένα ακόμη βιβλίο που είναι σίγουρο ότι θα βλέπεις παντού γύρω σου – και δικαίως.

Τόπος του και πάλι η Κρήτη, αυτή τη φορά την περίοδο 1900-22, αλλά και στο σήμερα, που η ταραγμένη εκείνη περίοδος αντανακλάται ακόμη.

Το κουβάρι του μυστηρίου αρχίζει να ξετυλίγεται όταν μια αριστουργηματική, αλλά και βλάσφημη εικόνα εμφανίζεται σε ένα μοναστήρι.

Ποιος θα μπορούσε να είναι ο δημιουργός της και πώς συνδέει τα Χανιά με τη Σμύρνη; Ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης θα παλέψει να βρει τις απαντήσεις.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Χανιά, 1900-1922: Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα.

Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

Αγόρασέ το.


Κλείσιμο
staurodromia-vivlio
Σταυροδρόμια, Jonathan Franzen
Αν δεν έχεις συστηθεί ακόμη με το χιούμορ, την τρυφερότητα και την ικανότητα του Franzen να οικοδομεί διακριτικά ένα σασπένς που εντέλει εκρήγνυται, τα Σταυροδρόμια, η πιο πρόσφατη δουλειά του, είναι μια εξαιρετική αρχή.

Μην διστάσεις μπροστά στο μέγεθός του: η έξυπνη γραφή του, τα οικουμενικά του θέματα και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των Μεσοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ, αιώνιος πρωταγωνιστής των μυθιστορημάτων του, θα σε παρασύρει ταχύτατα μέχρι την τελευταία σελίδα.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
23 Δεκεμβρίου 1971: στο Σικάγο προβλέπεται έντονη κακοκαιρία. Ο Ρας Χίλντεμπραντ, αναπληρωτής πάστορας σε μια φιλελεύθερη εκκλησία των προαστίων, είναι σχεδόν έτοιμος να διαλύσει τον γάμο του στον οποίο πλέον δε βρίσκει χαρά – εκτός αν τον προλάβει η σύζυγός του Μάριον, η οποία επίσης έχει τη δική της μυστική ζωή.

Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Κλεμ, επιστρέφει από το κολέγιο, πυρπολημένος από ηθική απολυτότητα και έχοντας προβεί σε μια ενέργεια που θα τσακίσει τον πατέρα του. Η αδερφή του Κλεμ, η Μπέκι, το πλέον δημοφιλές κορίτσι στην τάξη της, γυρίζει την πλάτη της σε ό,τι ήξερε και εντάσσεται στην αντικουλτούρα της εποχής, ενώ ο ιδιοφυής μικρότερος αδελφός, Πέρι, που πουλάει ναρκωτικά σε μαθητές γυμνασίου, αποφασίζει να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Καθένας από τους Χίλντεμπραντ αναζητά μια μορφή ελευθερίας που καθένας από τους υπόλοιπους μπορεί να του στερήσει.

Αγόρασέ το.


to-teleutaio-kalokairi-vivlio
Το Τελευταίο Καλοκαίρι στη Ρώμη, Gianfranco Calligarich
Ένα αριστούργημα που παραλίγο να μείνει στην αφάνεια, Το Τελευταίο Καλοκαίρι στη Ρώμη έπεσε ευτυχώς στα χέρια της Natalia Ginzburg και έκτοτε κατέκτησε τη θέση που του αναλογούσε στο λογοτεχνικό στερέωμα.

Το cult βιβλίο που μας ταξιδεύει στη Ρώμη της dolce vita έχει συγκριθεί με έργα συγγραφέων όπως ο Truman Capote, ο Ernest Hemingway και ο Jonathan Franzen.

Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά διατηρώντας όλη τη φρεσκάδα της πρώτης του κυκλοφορίας.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Ρώμη, αρχές του εβδομήντα. Ο Λέο Γκατζάρα, ένας νεαρός μποέμ από το Μιλάνο, ζει εδώ και μερικά χρόνια στην αιώνια πόλη, στη Ρώμη της dolce vita.

Περνάει τον χρόνο του ανάμεσα σε πρόσκαιρες εργασίες, ταπεινά δωμάτια ξενοδοχείων, δείπνα σε πλούσιους και μορφωμένους φίλους του, στοίβες βιβλίων και ποτάμια αλκοόλ. Τη βραδιά των τριακοστών γενεθλίων του θα γνωρίσει την Αριάννα, μια πληθωρική κοπέλα, σαγηνευτική κι ευαίσθητη μαζί.

Ανήμπορη να εκφράσει τα πραγματικά της συναισθήματα, η Αριάννα εισβάλλει στη ζωή του Λέο με την εφήμερη παρουσία της, αναστατώνοντας τη μελαγχολική καθημερινότητα ενός ανθρώπου που μόνο εκείνη μπορεί να σώσει από το υπαρξιακό του τέλμα, από την απέραντη μοναξιά στην οποία έχει βυθιστεί μέσα στην πολύβουη πόλη.

Αγόρασέ το.


i-alli-katerina-vivlio
Η Άλλη Κατερίνα, Αύγουστος Κορτώ
Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς σε λίγες σειρές ένα βιβλίο του Κορτώ. Αδιανόητα σκληρή και εξίσου τρυφερή, η γραφή του καταφέρνει να συγκινεί, να ξαφνιάζει, να σε κάνει να γελάς, να σε αναγκάζει να κλείσεις για λίγο το βιβλίο και να αφήσεις το μυαλό σου να τρέξει.

«Η Άλλη Κατερίνα», η ολοκαίνουργια δουλειά του, συνομιλεί με το πιο διάσημο έργο του, «Το Βιβλίο της Κατερίνας», παντρεύοντας τον ρεαλισμό με τη φαντασία, κάνοντας άλλη μια βουτιά στην ιστορία της οικογένειάς του, και εξετάζοντας μια σκέψη από την οποία δεν έχει γλιτώσει κανείς μας: πώς θα ήταν η ζωή, αν τα πράγματα πήγαιναν αλλιώς;

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Σ’ έναν κόσμο ελάχιστα διαφορετικό απ’ τον δικό μας, η Κατερίνα, χήρα εξήντα επτά ετών, ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης της Ζωής. […] Κι έπειτα, ψάχνοντας για δώρο στο παλαιοβιβλιοπωλείο ενός φίλου, πέφτει πάνω στο Βιβλίο της Κατερίνας.

Πρώτη φορά το βλέπει, κι ούτε έχει ακουστά τον συγγραφέα με το παράξενο όνομα – μα η φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι δική της. Κι όταν, σαστισμένη, αρχίζει να το διαβάζει, ανακαλύπτει πως η πλοκή είναι μια γκροτέσκα παραχάραξη της ιστορίας της, ένα χαοτικό, εφιαλτικό ψέμα: η Κατερίνα του βιβλίου, ναυαγισμένη απ’ την αρρώστια και τις καταχρήσεις, αυτοκτονεί στα σαράντα εννιά, κι όλη η αφήγηση είναι μια ζοφερή, βάναυση καρικατούρα της ζωής της – της δικής της ζωής.

Ταραγμένη κι οργισμένη, η Κατερίνα αποφασίζει να κρύψει το βιβλίο απ’ τα παιδιά της – να το ξεχάσει. […] Η πραγματικότητα –πότε ανεπαίσθητα, πότε κεραυνοβόλα– αρχίζει να μπατάρει. Μια αδιόρατη απειλή τυλίγει την οικογένεια της Κατερίνας, κι ανεξήγητα συμβάντα, άγρια σαν του βιβλίου, μολύνουν τις μέρες γαλήνης κι ευτυχίας που σχεδίαζε. Μόνο μία απ’ τις δυο μπορεί να επιβιώσει – στη ζωή ή στο χαρτί. Όμως ποια; Ποια είναι η αληθινή Κατερίνα;

Αγόρασέ το.

thanasimi-enedra-vivlio
Θανάσιμη Ενέδρα, Peter James
Το ξέρεις κι εσύ, το ξέρουμε κι εμείς. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια καλή, αστυνομική ιστορία μυστηρίου.

Ευτυχώς, πέρα από εμάς το ξέρει και ο Peter James, που έγραψε ένα μυθιστόρημα ικανό να σε κάνει να αργήσεις στο πασχαλινό τραπέζι.

Η θέση του στη λίστα των διεθνών best seller δεν είναι καθόλου τυχαία. Αν θέλεις, μπορούμε να βάλουμε και στοίχημα ότι δεν θα το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να μάθεις ποιος είναι ο θύτης των άγριων βιασμών που έσπειρε τον φόβο στο Μπράιτον.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Ξενοδοχείο Metropole, Μπράιτον. Ύστερα από ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, μια γυναίκα ζει έναν βάναυσο βιασμό καθώς επιστρέφει στο δωμάτιό της.

Μια εβδομάδα αργότερα, μια άλλη γυναίκα δέχεται επίθεση. Ο δράστης παίρνει τα παπούτσια και των δύο θυμάτων. Ο αστυνομικός διευθυντής Ρόι Γκρέις συνειδητοποιεί ότι αυτές οι νέες υποθέσεις έχουν πολλές ομοιότητες με μια ανεξιχνίαστη σειρά εγκλημάτων που είχε συγκλονίσει την πόλη πριν από πολλά χρόνια.

Ο τότε δράστης είχε ονομαστεί «Παπουτσάς» και ήταν ύποπτος για τον βιασμό πέντε γυναικών προτού δολοφονήσει το έκτο θύμα του και εξαφανιστεί. Τον αντιγράφει κάποιος ή ο «Παπουτσάς» επέστρεψε;

Όταν περισσότερες γυναίκες δέχονται επίθεση, ο Γκρέις πιστεύει ότι έχουν να κάνουν με τον ίδιο άντρα. Και ότι ανατρέχοντας στο παρελθόν –μια εποχή που εκείνος και η εξαφανισμένη πλέον σύζυγός του , η Σάντι, ζούσαν ευτυχισμένοι μαζί– ίσως θα μπορέσει να βρει το κλειδί για να λύσει το μυστήριο.

Σύντομα ο Γκρέις και η ομάδα του θα βρεθούν σε έναν απελπισμένο αγώνα ενάντια στον χρόνο για να εντοπίσουν και να σώσουν τη ζωή του νέου έκτου θύματος…

Αγόρασέ το.


putin-vivlio
Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Άνθρωπος Δίχως Πρόσωπο, Masha Gessen
Αδιαμφισβήτητο πρόσωπο των ημερών, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατάφερε να δημιουργήσει εκατομμύρια εχθρούς – αλλά, σχεδόν αναπάντεχα, κι έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό θαυμαστών.

Το ατμοσφαιρικό βιογραφικό βιβλίο της Masha Gessen, μιας δημοσιογράφου που ζει στη Μόσχα και έχει βιώσει ολόκληρη την πορεία του κάποτε άσημου πράκτορα της KGB μέχρι την απόλυτη και απολύτως διεφθαρμένη εξουσία, καταφέρνει να σκιαγραφήσει αριστοτεχνικά (και να στοιχειοθετήσει με ένα πλήθος πηγών και στοιχείων) τη σκιώδη προσωπικότητα του Πούτιν και τη γοητεία που κατάφερε να ασκήσει στο παρελθόν ακόμη και στους ηγέτες της Δύσης.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Το 1999, η «Οικογένεια» που περιέβαλλε τον Μπορίς Γέλτσιν άρχισε να ψάχνει διάδοχο για τον ασθενούντα πρόεδρο, η δημοτικότητα του οποίου συνεχώς έφθινε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, με ελάχιστη κυβερνητική και διοικητική εμπειρία πέρα από τη θητεία του ως αντιδημάρχου της Αγίας Πετρούπολης και ένα σύντομο διάστημα στη θέση του διευθυντή της μυστικής αστυνομίας, έμοιαζε ωστόσο η τέλεια λύση: ένα «απρόσωπο» πλάσμα που ο Γέλτσιν και οι στενοί του φίλοι πίστευαν πως μπορούσαν να διαμορφώσουν κατ’ εικόνα τους.

Ξαφνικά το αγόρι που είχε μεγαλώσει στις σχολικές αυλές του μεταπολεμικού Λένινγκραντ παίζοντας ξύλο και κάνοντας όνειρα να κυβερνήσει τον κόσμο έγινε δημόσιο πρόσωπο και η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Η Ρωσία και μια ξελογιασμένη Δύση ήταν αποφασισμένες να βλέπουν τον προοδευτικό ηγέτη των ονείρων τους, ακόμα και όταν, με ανελέητη αποτελεσματικότητα, ο Πούτιν ξήλωνε τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, αποσπούσε διά της βίας από την ανθούσα επιχειρηματική τάξη τον έλεγχο και τα πλούτη της και αποδεκάτιζε τους εύθραυστους μηχανισμούς της δημοκρατίας.

Μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ουσιαστικά κάθε εμπόδιο για την αχαλίνωτη κυριαρχία του απομακρύνθηκε και κάθε αντίθετη φωνή φιμώθηκε, με τους πολιτικούς αντιπάλους και τους επικριτές να οδηγούνται στην εξορία ή στον τάφο.

Αγόρασέ το.


zoi-me-fos-vivlio
Ζωή με Φως: Η Ζωή του Νίκολα Τέσλα, A. Westergaard
Ιδανικό για… συνοδευτικό λαμπάδας, στα πασχαλινά δώρα στο βαφτιστήρι, αλλά και για κάθε άλλο παιδί, η σύντομη και ενδιαφέρουσα βιογραφία του Νίκολα Τέσλα, του σέρβου εφευρέτη και μηχανικού που επισκιάστηκε από τον Τόμας Έντισον για να πάρει μετά θάνατον την εκδίκησή του στην παγκόσμια αντίληψη, κάνει την παιδική φαντασία να καλπάσει χωρίς να χάσει ίχνος από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ως ενήλικες το απολαύσαμε επίσης.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Ο Νίκολα Τέσλα γεννήθηκε μεσάνυχτα ακριβώς, μια νύχτα που λυσσομανούσε η καταιγίδα, και έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς εφευρέτες ηλεκτρισμού στον κόσμο.

Πριν όμως φτάσει να εργάζεται για τον ηλεκτρισμό, ήταν απλά ένα παιδί που του άρεσε να παίζει με τα ζώα στην οικογενειακή του φάρμα.

Εφευρέτης από την παιδική του ηλικία, οι ευρεσιτεχνίες του περιλάμβαναν τα πάντα, από ραντάρ και τεχνολογία απομακρυσμένου ελέγχου μέχρι ασύρματες επικοινωνίες.

Η μεγαλύτερή του εφεύρεση όμως ήταν το εναλλασσόμενο ρεύμα, που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Παράλληλα, η αγάπη του Τέσλα για τα ζώα παρέμεινε σταθερή σε όλη του τη ζωή και του έδωσε το προσωνύμιο «γητευτής των περιστεριών», για την αφοσίωση που επέδειξε στους πρώτους μεταφορείς και αγγελιοφόρους της φύσης.

Το Ζωή με φως παρουσιάζει στους νεαρούς αναγνώστες τον Νίκολα Τέσλα όπως ποτέ πριν, και μας κάνει να ανακαλύψουμε τις πρωτοπόρες εφευρέσεις του με φόντο την προσωπική του ζωή. Προτεινόμενη ηλικία: 5+

Αγόρασέ το.


gine-i-allagi-pou-epithymeis-vivlio
Γίνε η Αλλαγή που Εσύ Επιθυμείς, Δήμητρα Παπαδημητρίου
Περίοδος αφύπνισης και αναγέννησης, η άνοιξη γενικώς και η περίοδος του Πάσχα συγκεκριμένα, είναι η ιδανική εποχή για κάθε είδους νέες αρχές.

Και το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου της Δήμητρας Παπαδημητρίου, με τον εύγλωττο τίτλο «Γίνε η Αλλαγή που Εσύ Επιθυμείς», είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, εδώ και τώρα.

Ως τεκμήρια και ως έμπνευση, η Παπαδημητρίου παραθέτει μια σειρά από αποφθέγματα, αποσπάσματα κειμένων, στοχασμούς και ποιήματα από μεγάλους συγγραφείς και προσωπικότητες.

Στον πρόλογο του βιβλίου διαβάζουμε:
Γίνε η αλλαγή που εσύ επιθυμείς» αυτός ήταν ο τίτλος που εμπνεύστηκα από τα λόγια του πολιτικού και στοχαστή Μαχάτμα Γκάντι, μία περίοδο που ένιωθα την ανάγκη να βρω νέους δρόμους σε όλα τα πεδία της ζωής μου.

Έτσι ξεκίνησα να διαβάζω διάφορα κείμενα, κυρίως φιλοσοφικά. Συνειδητοποιώντας ότι οι λύσεις στα δικά μου προβλήματα μπορούσαν να δοθούν κυρίως από εμένα, έκρινα ότι αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μέσα από τη δική μου αυτοβελτίωση.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η αυτογνωσία, η συναισθηματική αγωγή και η ενσυναίσθηση είναι οι κύριοι παράγοντες για να δυναμώσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή μας, σταματώντας να θυμώνουμε για πολλά και κυρίως με τον εαυτό μας.

Αγόρασέ το.


toksovolos-vivlio
Ο Τοξοβόλος, Paulo Coelho
Ο συγγραφέας που μπορεί να περηφανεύεται ότι επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, επέστρεψε με άλλη μια μαγική, αλληγορική ιστορία.

Η πλοκή μπλέκεται με τη φιλοσοφία, οι ήρωες, τόσο ξένοι από τη δική μας πραγματικότητα, καταφέρνουν να θίξουν πράγματα απολύτως οικεία, κι εμείς αισθανόμαστε πλουσιότεροι στο τέλος αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:
Ο δρόµος του τόξου είναι ο δρόµος της χαράς και του ενθουσιασµού, της τελειότητας και του λάθους, της τεχνικής και του ενστίκτου.

[…]Ο καλύτερος τοξοβόλος της χώρας, ο Τετσούγια, που τώρα ζει ως ταπεινός ξυλουργός σε ένα χωριό, αποδέχεται την πρόκληση ενός άλλου τοξοβόλου που έρχεται από µακριά…

Ο Τετσούγια διδάσκει τον ξένο καθώς και ένα ντόπιο αγόρι τη φιλοσοφία της τοξοβολίας. Στον Τοξοβόλο, ο Paulo Coelho σκιαγραφεί τον δρόµο του τόξου, που αντιστοιχεί όχι µόνο στην τοξοβολία, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής, και φανερώνει τις αρετές που πρέπει να τη διακρίνουν.

Έγραψα αυτό το βιβλίο στο οποίο το τόξο, το βέλος, ο στόχος και ο τοξοβόλος αποτελούν αναπόσπαστα µέρη του ίδιου συστήµατος ανάπτυξης και πρόκλησης.

Αγόρασέ το.

Υπάρχουν δυο τρόποι να εξασφαλίσεις ότι το βιβλίο σου θα είναι στα χέρια σου πριν την έναρξη της άδειάς σου. Ο ένας περνά από τις τεράστιες ουρές των φυσικών καταστημάτων, κι ο άλλος από το καλάθι του shopflix.gr.

Εγγυημένα έγκαιρες παραδόσεις, δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€ μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, πανελλαδική κάλυψη και μια ατέλειωτη ποικιλία κατηγοριών και προϊόντων θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη, ακριβώς τη στιγμή που το επιθυμείς.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης