Η επιστροφή της πιο φανταστικής δυστοπίας

Η επιστροφή της πιο φανταστικής δυστοπίας

Μετά από έναν θρησκευτικό πόλεμο, η γη καταστρέφεται ολοσχερώς και η ιστορία του ανθρώπινου είδους ξαναγράφεται σε έναν άλλο πλανήτη. Η δεύτερη σεζόν του Sci-Fi αριστουργήματος του Ridley Scott, Raised by Wolves, αποκλειστικά στο Vodafone TV

raised_21-2_header
Sponsored Content 
Ένας από τους πιο διαχρονικούς φόβους της ανθρωπότητας, δηλαδή η καταστροφή του κόσμου, είναι το κεντρικό θέμα της σειράς Raised by Wolves. Στα αριστοτεχνικά στημένα κινηματογραφικά σκηνικά της πρώτης σεζόν παρακολουθήσαμε τους θρησκευόμενους (Mythraics) να μετοικούν στον πλανήτη Keppler-22b για να γλιτώσουν τον αφανισμό τους από τους άθεους. Πριν όμως προλάβουν να φτάσουν, οι αντίπαλοί τους στέλνουν εκεί τα ανδροειδή Mother (Amanda Collin) και Father (Abubakar Salim) καθώς και κάποια έμβρυα.
Η προστασία των εμβρύων, η αναθεώρηση πεποιθήσεων του παρελθόντος, και η επιβίωση σε ολοκαίνουργιες συνθήκες πρωτοφανούς δυσκολίας είναι μόνο μερικές από τις υπαρξιακές αναζητήσεις που απασχόλησαν τους ήρωες σε πρώτη φάση. Τα αριστουργηματικά οπτικά εφέ, η ευφυής σκηνοθεσία του μετρ της επιστημονικής φαντασίας (Ridley Scott), η συγκλονιστική ιστορία που ισορροπεί συνεχώς ανάμεσα στο καλό και στο κακό, και φυσικά οι καθηλωτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών απογείωσαν το Raised by Wolves από το πρώτο κιόλας επεισόδιο.
Πώς θα εξελιχθούν όμως τα πράγματα στον εντελώς ανεξερεύνητο πλανήτη Keppler-22b; 
Κλείσιμο
Raised by Wolves I Vodafone TV
H ιστορία (δεν) επαναλαμβάνεται
Στον β’ κύκλο, που ξεκινά από 23/02 με νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα, τα ανδροειδή Mother και Father, φτάνουν μαζί με τα παιδιά στην ιδανική τοποθεσία για το νέο τους σπίτι. Ωστόσο, η νέα πραγματικότητα, αν και πολλά υποσχόμενη, αποδεικνύεται πιο δύσκολη απ’ ότι φαίνεται Ταυτόχρονα, εμφανίζεται το “The Trust”, ένας υπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης που - χωρίς συναισθηματισμούς και προκαταλήψεις- παίρνει αποφάσεις για το συνολικό καλό συνυπολογίζοντας και τις δύο φατρίες. Πόσο αμερόληπτο είναι όμως τελικά;
RaisedByWolves_4
Επιπλέον, μετά τη γέννηση ενός οφιοειδούς, η σχέση της Mother με την ανθρώπινη πλευρά της συνεχίζει να είναι υπό αίρεση, γι' αυτό και εξακολουθεί να ζει ακραίες καταστάσεις που την φέρνουν αντιμέτωπη με τραγικά διλήμματα. Παράλληλα, ο μυστηριώδης Marcus, ως πολεμιστής των Mythraics, μετά τον αφανισμό του πληρώματος του σκάφους που τον έφερε στον Keppler-22b, έχει ως μοναδική του αποστολή να διατηρήσει τη φατρία του με κάθε κόστος. Εν τω μεταξύ, στη ζωή του εμφανίζεται η Decima, μια γυναίκα με την οποία πρόκειται να αναπτύξει μια περίπλοκη σχέση, αφού πρώτα της σώσει τη ζωή.
RaisedByWolves_2
Οι αναδρομές στο παρελθόν των ηρώων συνεχίζονται και τα γεγονότα από την παλαιότερη ζωή τους στη γη δίνουν ακόμα μεγαλύτερο βάθος στους ήδη εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες τους. Η πολυπλοκότητα της γονική σχέσης και η δυσκολία της ανατροφής παιδιών εξακολουθούν να είναι στο επίκεντρο.

Στο Raised by Wolves εμφανίζονται αιώνια ζητήματα όπως η ανεξαρτησία των παιδιών και η απομάκρυνση τους από την οικογενειακή εστία, η ανακάλυψη του εαυτού τους, η ανάγκη της μητέρας για καθοδήγηση, και ο ουσιαστικός ρόλος της φροντίδας του πατέρα. Όλα δοσμένα μέσα από ανατριχιαστικές ερμηνείες πλήρως εναρμονισμένες σε ένα φανταστικό σύμπαν που κυριολεκτικά μας μεταφέρει σε μια άλλη διάσταση.

Διαθέσιμο αποκλειστικά στο Vodafone TV, το «Σπίτι της ΗΒΟ στην Ελλάδα».
Ανακάλυψε περισσότερα για τις προτάσεις του μήνα από το Vodafone TV για να παρακολουθήσεις ό,τι θες, τη στιγμή που το θες!
Raised by Wolves 2 I Vodafone TV
Info
Το περιεχόμενο του Vodafone TV ανανεώνεται κάθε μήνα με τις σημαντικότερες πρεμιέρες, με αποκλειστικές νέες σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ που θα συζητηθούν και πολλές ακόμη επιλογές, για να τις παρακολουθήσουμε τη στιγμή που το θέλουμε.

Απόκτησε πρόσβαση σε όλο το δημοφιλές περιεχόμενο, εύκολα και γρήγορα και χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr  και απόλαυσε 1 μήνα δωρεάν δοκιμή χωρίς δέσμευση συμβολαίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης