Πέθανε η ζωγράφος Εύα Διβάρη

Πέθανε η ζωγράφος Εύα Διβάρη

Από το 2002 ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος

Eya_Divari
Η ζωγράφος Εύα Διβάρη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Η αιτία του θανάτου τους ήταν ένας σοβαρός τραυματισμός που υπέστη μετά από ατύχημα που είχε μέσα στο σπίτι της.
Κόρη του επίσης ζωγράφου Ανδρέα Διβάρη, η Εύα Διβάρη σπούδασε στην Σχολή Δοξιάδη, με καθηγητές τους ζωγράφους Πέτρο Ζουμπουλάκη και Δημήτρη Μυταρά, τους χαράκτες Τάκη Κατσουλίδη και Π. Γράβαλο και τους γλύπτες Γ. Παρμακέλη και Γ. Γεωργιάδη. Ακολούθησαν σπουδές γραφιστικής καιχαρακτικής στη Νέα Υόρκη αλλά και ποίησης και λογοτεχνίας και γλυπτικής.
Εργάστηκε ως γραφίστρια – μακετίστρια εικονογραφώντας παράλληλα βιβλία και άλλα έντυπα. Ταξίδεψε δέκα χρόνια με εμπορικά πλοία ανά τον κόσμο εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και το βλέμμα της, συνεχίζοντας να ζωγραφίζει ενώ από το 2002 ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ).
Κατά την διάρκεια της καλλιτεχνικής διαδρομής της πραγματοποίησε σειρά εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 1995 και μετά συμμετείχε σε 30 ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο, Σκιάθο, Σπέτσες και αλλού. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες συλλογές του Π. Φαλήρου, Πάφου της Κύπρου, Πειραιά, Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε πολλές εφημερίδες καλλιτεχνικά, ναυτικά και εφοπλιστικά περιοδικά, με πολύ καλές, πάντα, κριτικές.
Η πολιτική κηδεία και η ταφή της θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Άλμα σε κρούσματα και διασωληνώσεις - Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη, ανήμερα του Αγ. Δημητρίου

Φώφη Γεννηματά: Αύριο η κηδεία της - Ποιοι θα εκφωνήσουν επικηδείους

Καταδίωξη στο Πέραμα: «Τέλος, απομακρυνθείτε όλες οι ομάδες» έλεγε το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ., «δεν ακούνε πάνω στη μηχανή» η ΔΙΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης