“Music Box: Woodstock 99” ή τι έγινε στο διαβόητο φεστιβάλ του θυμού

“Music Box: Woodstock 99” ή τι έγινε στο διαβόητο φεστιβάλ του θυμού

Το πρώτο από μια σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων που εστιάζει σε σημαντικές στιγμές, καλλιτέχνες, μπάντες και κοσμοϊστορικές συγκυρίες στη βιομηχανία της μουσικής, αποκλειστικά από το Vodafone TV

box1

Sponsored Content

Το Woodstock, το θρυλικό υπαίθριο φεστιβάλ του 1969 έχει γίνει το σύμβολο των «παιδιών των λουλουδιών», της γενιάς της αμφισβήτησης, του αντιπολεμικού ρεύματος της δεκαετίας του εξήντα. Ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική, χωρίς ούτε ένα επεισόδιο βίας. Κατά τη διάρκεια του γυρίστηκε και το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ του Μάικλ Γουόντλι «Woodstock», ενώ στο κινηματογραφικό συνεργείο συμμετείχε και ο νεαρός τότε Μάρτιν Σκορσέζε.

MusicBox_2


Τριάντα χρόνια αργότερα, η προσπάθεια αναβίωσης της ατμόσφαιρας του Woodstock με ένα τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ, κατέληξε σε χάος. Το "Woodstock 99: Peace, Love, and Rage" είναι η πρώτη ταινία – ντοκιμαντέρ της συλλογής που δημιούργησε ο Bill Simmons (“Andre The Giant”, “Showbiz Kids”) και εξερευνά σημαντικές στιγμές στον κόσμο της μουσικής. Σε σκηνοθεσία Garret Price (“Love”, “Antosha”), η ταινία αφηγείται την ιστορία του Woodstock '99, που ξεκίνησε με την ελπίδα να ξαναζωντανέψει την κουλτούρα ενότητας και ιδεαλισμού της αρχικής συναυλίας του 1969, αλλά εξελίχθηκε σε μια σειρά από ταραχές, λεηλασίες και σεξουαλικές επιθέσεις.

MusicBox_4
Κλείσιμο


Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την κατάρρευση του φιλόδοξου event που έμεινε στην ιστορία ως «η ημέρα που πέθανε η δεκαετία του '90». Επικεντρώνεται στην αμερικανική νεολαία στο τέλος της χιλιετίας, στη σκιά της σφαγής στο Κολουμπάιν, στην ηχογράφηση των πιο επιθετικών ροκ συγκροτημάτων της εποχής, επαναξιολογεί τους μύθους της δεκαετίας του 1960 και αξιοποιεί μαρτυρίες και συνεντεύξεις των Black Thought (The Roots), Jonathan Davis (Korn), Moby, Offspring, Jewel, Scott Strap (Creed), των διοργανωτών Michael Lang και John Scher, καθώς και κριτικών της μουσικής και της τέχνης γενικότερα.

MusicBox_3


Ποιοι ήταν οι παράγοντες της αποτυχίας; η υπερβολική ζέστη και υγρασία, οι υψηλές τιμές, τα προβλήματα της διοργάνωσης, το ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα; Τι τελικά έβαλε φωτιά στο θυμικό των χιλιάδων ατόμων που πήραν μέρος στο Woodstock 99;

Διαθέσιμο αποκλειστικά στο Vodafone TV, το «Σπίτι της ΗΒΟ στην Ελλάδα».

Woodstock 99: Peace, Love, and Rage | Vodafone TV


Ανακάλυψε περισσότερα για τις προτάσεις του μήνα από το Vodafone TV για να παρακολουθήσεις ό,τι θες, τη στιγμή που το θες!

Info
Το περιεχόμενο του Vodafone TV ανανεώνεται κάθε μήνα με τις σημαντικότερες πρεμιέρες, με αποκλειστικές νέες σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ που θα συζητηθούν και πολλές ακόμη επιλογές, για να τις παρακολουθήσουμε τη στιγμή που το θέλουμε.
Απόκτησε πρόσβαση σε όλο το δημοφιλές περιεχόμενο, εύκολα και γρήγορα και χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr και απόλαυσε 1 μήνα δωρεάν δοκιμή χωρίς δέσμευση συμβολαίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης