«Ίων Δραγούμης - Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης»: 35λεπτη διαδικτυακή περιήγηση στην έκθεση για τη ζωή του

«Ίων Δραγούμης - Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης»: 35λεπτη διαδικτυακή περιήγηση στην έκθεση για τη ζωή του

Η έκθεση, που διοργανώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, για τη ζωή του Ίωνος Δραγούμη είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών από τις 8 Απριλίου 

ion_2
Η έκθεση «Ίων Δραγούμης: Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης» θα είναι διαθέσιμη από τις 8 Απριλίου στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών. Πρόκειται για μία διαδικτυακή περιήγηση 35 λεπτών, όπου οι επιμελητές της έκθεσης θα παρουσιάσουν τις θεματικές ενότητες και τα πιο σημαντικά εκθέματα, ενώ παράλληλα θα ακούγονται αποσπάσματα από τα προσωπικά ημερολόγια και τις επιστολές του Ίωνος Δραγούμη. 

ion_dragoumis

Την έκθεση είχε διοργανώσει τον Οκτώβριο του 2020 το Τμήμα Αρχείων της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη δολοφονία του. Την επιμέλεια της είχαν αναλάβει οι Ναταλία Βογκέικωφ, Ελευθερία Δαλέζιου, Λήδα Κωστάκη, Νατάσα  Λαιμού και ο Αλέξηγς Μάλλιαρης. Η έκθεση, ενώ αρχικά επρόκειτο να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, έκλεισε μετά από τρεις εβδομάδες λειτουργίας, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του Covid-19. 

dragoumis

Στα εκθέματα περιλαμβάνεται σπάνιο και άγνωστο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Ίωνος Δραγούμη, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορα και δωρήθηκε στην Αμερικανική Σχολή το 1959. Αφορά στην παιδική του ηλικία, τη δράση του, τον Μακεδονικό Αγώνα, τις διαπροσωπικές του σχέσεις, την εν ψυχρώ δολογονία του και άλλες σημαντικές στιγμές της ζωής του. Επιπρόσθετα, παρουσιάζονται στοιχεία, που αφορούν στο σύγχρονο Κίνημα του Νεοελληνισμού στην Τουρκία στις αρχές του 20ού αιώνα. 


Ειδήσεις σήμερα 

Ποιες είναι οι καλλονές που ξεγυμνώθηκαν στο Ντουμπάι και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης;

Υπό δοκιμή σε τέσσερις χώρες ένα νέο και φθηνότερο εμβόλιο για τον κορωνοϊό

NBA: Το ESPN απέλυσε τον Πολ Πιρς για viral βίντεο με «στρίπερς» και «μαριχουάνα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης