78ο Φεστιβάλ Βενετίας: Τον Σεπτέμβριο η διεξαγωγή του - Ποιος επιλέχθηκε ως Πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής
Οι διοργανωτές ελπίζουν πως μέχρι τότε η πανδημία θα έχει τεθεί υπό έλεγχο
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα από την 1η έως τις 11 του μήνα, θα διεξαχθεί το 78ο Φεστιβάλ Βενετίας όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τους διοργανωτές οι οποίοι ελπίζουν πως μέχρι τότε θα έχουμε απαλλαγεί από την πανδημία. Πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής θα είναι ο Κορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο ο οποίος το 2019 σάρωσε τα Όσκαρ με την πολυσυζητημένη ταινία του «Παράσιτα».
Ο Κορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο
«Το φεστιβάλ της Βενετίας είναι πλούσιο με μακρά ιστορία και είναι τιμή μου να συνδεθώ με την εξαίρετη κινηματογραφική παράδοσή του.Ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, και κυρίως ως αμετανόητος σινεφίλ, είμαι έτοιμος να θαυμάσω και να χειροκροτήσω όλες τις σπουδαίες ταινίες που επελέγησαν από το φεστιβάλ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.