Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Οι πολιτικοί και κοινωνικοί συμβολισμοί της επιλογής του και ο ψεύτικος λογαριασμός στο Twitter

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Οι πολιτικοί και κοινωνικοί συμβολισμοί της επιλογής του και ο ψεύτικος λογαριασμός στο Twitter

Η πρώτη επίσημη δήλωση που έκανε μετά την υπουργοποίησή του

giatromanolakis_2
Ήταν ίσως το πρόσωπο που συζητήθηκε και σχολιάστηκε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, γενικός γραμματέας σύγχρονου πολιτισμού, μέχρι προσφάτως, στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που προήχθη σε υφυπουργό, με το ίδιο πεδίο ενδιαφέροντος και δράσης, επέλεξε να κάνει την πρώτη του επίσημη δήλωση μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook δίνοντας ένα σαφές στίγμα της προσωπικότητας, των ιδεών αλλά και των σχεδίων του.

Χρησιμοποιώντας μια γλώσσα λιτή και άμεση, εκ διαμέτρου αντίθετη με τον συχνά ξύλινο πολιτικό λόγο, διανθισμένη με μια δόση διακριτικού χιούμορ, ο νέος υφυπουργός, αναφέρεται στον καταιγισμό σχολίων που έχει προσελκύσει, αποκαλύπτει πως έχει ήδη δημιουργηθεί ένα ψεύτικο προφίλ του στο Twitter και κυρίως καλεί τον κόσμο να επικεντρωθεί στην ουσία αφήνοντας στην άκρη τις σημαντικές ή ασήμαντες λεπτομέρειες.

«Το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, debate και διάλογοι για παλιά και για καινούργια θέματα, έχω ήδη τον πρώτο ψεύτικο λογαριασμό twitter στο όνομά μου (δεν είμαι στο twitter) και ο Βρασίδας και ο Πάτρικ έχουν την τιμητική τους.» γράφει στην εισαγωγή του δίνοντας, με αυτόν τον τρόπο, το στίγμα για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι, μετά από πολλά χρόνια, δημιουργήθηκε ξανά μία νέα θέση υφυπουργού ειδικά για τον σύγχρονο πολιτισμό αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζεται από τον Πρωθυπουργό, ακόμα πιο εμφατικά, η σημασία του σύγχρονου πολιτισμού στην χώρα μας, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε αναπτυξιακό, όχι ότι αυτά τα δύο δεν είναι αλληλένδετα. Η δουλειά που έχει ξεκινήσει πριν 18 μήνες όταν συστάθηκε η Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού, και που εκ των πραγμάτων πήρε άλλη τροπή λόγω της πανδημίας, θα συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά, με σοβαρές τομές και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανθεκτικότητα του κλάδου, στηρίζουν ουσιαστικά τους ανθρώπους του, και αναδεικνύουν την σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία».

Όσον αφορά στα σχόλια - απαράδεχτα και αισχρά σε ορισμένες περιπτώσεις - και τις συζητήσεις που πυροδότησε η σεξουαλική του ταυτότητα, την οποία ο ίδιος έχει δηλώσει δημόσια, στηλιτεύοντας μάλιστα συχνά την έλλειψη ανοχής στην διαφορετικότητα, υπογράμμισε: «Αναγνωρίζεται επίσης ότι οι αγώνες κάποιων πολύ γενναίων ανθρώπων εδώ και δεκαετίες, έχουν επιτρέψει σε άτομα σαν εμένα να μπορούμε χωρίς φόβο να είμαστε ο εαυτός μας ακόμα και όταν κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Είναι μία σπουδαία τιμή αλλά και μια βαθιά υποχρέωση απέναντι στις γενιές που έρχονται, να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς στίγμα και χωρίς διακρίσεις».

Για να καταλήξει με την παρακάτω γενική μεν δεικτική δε εκτίμηση: «Όλα τα άλλα που γράφονται και λέγονται είναι ήσσονος σημασίας».

Κλείσιμο
Από την παραπάνω τοποθέτηση προκύπτει ξεκάρα πως ο κ. Γιατρομανωλάκης, χωρίς να υποτιμά τους συμβολισμούς και τα παράλληλα θέματα που αναδείχτηκαν με αφορμή την υπουργοποίησή του, επιθυμεί να μπει πλέον σε πρώτο πλάνο ο νευραλγικός τομέας που έχει αναλάβει, ο οποίος χρειάζεται σήμερα περισσότερη στήριξη παρά ποτέ. Με δυο λόγια θέλει να πει ότι το θέμα δεν είναι ο ίδιος αλλά το έργο του στο οποίο και επιθυμεί να επικεντρώνονται τα σχόλια και οι κάθε είδους κριτικές.

Δείτε την ανάρτηση:

Το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεκινήσει συζητήσεις, debate και διάλογοι για παλιά και για καινούργια θέματα, έχω ήδη τον...

Posted by Νικόλας Γιατρομανωλάκης- Nicholas Yatromanolakis on Tuesday, January 5, 2021


Ειδήσεις σήμερα:

Σε αυστηρό lockdown ο δήμος Αλιάρτου - Συρροή κρουσμάτων μεταξύ πιστών που παρακολούθησαν τη Λειτουργία τα Χριστούγεννα

Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα και παράταση του lockdown αποφάσισε η Μέρκελ

Υποχρεωτικά με επιταγές ή κάρτες οι πληρωμές στις ΔΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης