Μουσείο Μπενάκη: Διοργανώνει ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης

Μουσείο Μπενάκη: Διοργανώνει ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης

Με έναν μεγάλο κατάλογο οι τιμές του οποίου ξεκινούν από 50 ευρώ

Benaki_politirio
Θα θέλατε να αποκτήσετε ένα έργο τέχνης με πολύτιμη καλλιεχνική υπογραφή και μάλιστα σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την εκτιμώμενη αξία του; Την δυνατότητα αυτή δίνει στο κοινό το Μουσείο Μπενάκη μέσα από την ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων, που θα διοργανώσει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, με στόχο την συγκέντρωση πόρων για την βιωσιμότητά του στην δύσκολη αυτή εποχή της πανδημίας που διανύουμε. Γνωστοί καλλιτέχνες που έχουν κατά καιρούς εκθέσει τις δημιουργίες τους στο μουσείο ή συνεργάζονται με το Πωλητήριό του αλλά και ιδιώτες υποστηρικτές του παραχώρησαν αφιλοκεδώς έναν μεγάλο αριθμό έργων γι' αυτόν τον σημαντικό σκοπό.

Συγκεκριμένα ο κατάλογος περιλαμβάνει περισσότερα από 250 έργα 138 διαφορετικών καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων και οι Γιάννης Ακριθάκης, Κώστας Βαρώτσος, Αλέκος Φασιαμός, Κυριάκος Κατζουράκης, Σωτήρης Σόρογκας, Χρήστος Μποκόροος κ.α. Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της 30ής Νοεμμβρίου σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα είναι εμπλουτισμένη και με λήψεις επιλεγμένων αντικειμένων σε 360˚, και θα δέχεται προσφορές έως τις 9 το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου. auction@benaki.gr

Το υποχρεωτικό κλείσιμο των μουσείων σε όλη τη χώρα από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο και πάλι τώρα το Νοέμβριο και η αναστολή πολλών προγραμματισμένων δραστηριοτήτων επέφεραν βαρύτατο οικονομικό πλήγμα, όπως άλλωστε και σε πολλούς άλλους φορείς του πολιτισμού, μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και απειλούν τη συνέχιση σημαντικών δραστηριοτήτων του Μουσείου Μπενάκη.

Η πραγματοποίηση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας έργων τέχνης και αντικειμένων με την αρωγή των καλλιτεχνών, εντάσσεται στις γενικότερες ενέργειες του Μουσείου, που με τη συμβολή των υποστηρικτών του και της πολιτείας διαχρονικά, παραμένει αφοσιωμένο στο έργο του και την αποστολή του.  

Έτσι, με τον ίδιο τρόπο που το Μουσείο παρέμεινε ανοιχτό ηλεκτρονικά στις οθόνες του κοινού του, όπως ακριβώς οι εργαζόμενοί του συνέχισαν απρόσκοπτα το επιστημονικό και εκπαιδευτικό τους έργο, έτσι και η ηλεκτρονική δημοπρασία έργων καλλιτεχνών και συνεργατών, φίλων και υποστηρικτών του Μουσείου Μπενάκη ενώνει ψηφιακά την μεγάλη οικογένειά του και στηρίζει την αποστολή και τα προγράμματά του.

Δείτε τον κατάλογο με όλα τα έργα που θα δημοπρατηθούν εδώ 

Ειδήσεις σήμερα: 

Εφορία: Τα 11 σημεία που πρέπει να προσέξετε με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις μέχρι το τέλος του χρόνου

Φλώρινα: Συναγερμός σε γηροκομείο - Κρούσματα σε τρόφιμους και εργαζομένους

Κινέζοι επιστήμονες: Ο κορωνοϊός «γεννήθηκε» το καλοκαίρι του 2019 στην Ινδία ή... μπορεί και στην Ελλάδα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης