Το Μουσείο Μπενάκη εκπέμπει S.O.S

Αδυνατεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του και ζητά οικονομική στήριξη για να παραμείνει ενεργό

Μουσειο_Μπενακη
Το δεύτερο, ισυχρό κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που έπληξε με σφοδρότητα και τη χώρα μας, έχει φέρει σε ιδιαίρερα δυσμενή κατάσταση μια μερίδα του πληθυσμού και της δραστηριότητας της χώρας. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα είναι, δυστυχώς, και οι πολιτιστικοί χώροι και τα μουσεία που φιλοξενούν τους ανεκτίμητους θησαυρούς της ελληνικής ιστορίας και πρωταστατούν στην ποιοτική πολιτιστική εκπαίδευση.

Ένα από πιο τα πιο σημαντικά και γνωστά μουσεία της Αθήνας, μάλιστα, το Μουσείο Μπενάκη, ζητά δημοσίως την οικονομική συνδρομή όσων ιδιωτών έχουν την δυνατότητα προκειμένου να καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Μέσω δημόσιας ανακοίνωσής της η Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής κ. Ειρήνη Γερουλάνου γνωστοποίησε την λειτουργία ενός προγράμματος έκτακτης ενίσχυσης του μουσείου προκειμένου να καταστεί δυνατή η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του στο άμεσο μέλλον.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές του Μουσείου Μπενάκη,

Το 2020 ξεκίνησε για όλους μας με δυναμισμό και αισιοδοξία. Πολύ γρήγορα, όμως, μας έφερε αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις οι οποίες, σιγά-σιγά, μας ανάγκασαν να εφεύρουμε και να υιοθετήσουμε νέους τρόπους συνύπαρξης, νέους τρόπους συνεργασίας, νέους τρόπους επικοινωνίας, νέους τρόπους ζωής. 

Η προσαρμογή του Μουσείου Μπενάκη στα νέα δεδομένα ήταν άμεση και καθοριστική. Αξιοποίησε άμεσα πολύτιμο υλικό εικονικών επισκέψεων που είχε δημιουργήσει και παρήγαγε ταχύτατα (με εθελοντές συνεργάτες) νέο επικοινωνιακό υλικό παραμένοντας έτσι «ανοιχτό» στις οθόνες των υπολογιστών του κοινού του, ενώ οι εργαζόμενοί του συνέχισαν απρόσκοπτα το επιστημονικό και εκπαιδευτικό τους έργο.

Το κλείσιμο όμως του Μουσείου από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο - και τώρα πάλι από τις 3 Νοεμβρίου - έφεραν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της οικονομικής ανάκαμψης και αυτονομίας του, που έχει ξεκινήσει το Μουσείο με τη συνεργασία της Πολιτείας εδώ και μερικά χρόνια και με αισιόδοξα έως τώρα αποτελέσματα.

Στο κλείσιμο λοιπόν της χρονιάς, η Εκστρατεία Συγκέντρωσης Πόρων 2020 καλεί τη μεγάλη οικογένεια των φίλων και των υποστηρικτών του Μουσείου να στηρίξει τη δημιουργία ενός αποθέματος για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε ακόμα. Σας παρακαλούμε όλους εσάς που παρακολουθείτε και απολαμβάνετε τη δραστηριότητα του Μουσείου να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα αυτό της Έκτακτης Ενίσχυσης για την περίοδο της πανδημίας.

Οι πόροι που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών - όπως η συντήρηση των Μουσειακών εγκαταστάσεων - και για την απρόσκοπτη συνέχιση των δράσεων του οργανισμού.
 
Αγαπητοί φίλοι,
Αυτή τη χρονιά, η εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων δεν έχει το γνωστό δημιουργικό και ευφάνταστο χαρακτήρα ενίσχυσης των ειδικών δράσεων και προγραμμάτων του Μουσείου. Οι συνθήκες είναι κρίσιμες και σας ζητάμε να στηρίξετε τη βιωσιμότητά του. 

Σας ευχαριστούμε πολύ που βρίσκεστε στο πλευρό μας όλα αυτά τα χρόνια και δεσμευόμαστε, με τη βοήθειά σας, να κρατήσουμε το Μουσείο δυνατό και ανοιχτό στην κοινωνία και τον κόσμο.

Ειρήνη Γερουλάνου
Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής

Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ-Εκλογές 2020: Ο Τραμπ... άναψε το πράσινο φως να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας

Η «επικίνδυνη αποστολή» του Τζον Κέρι: Αναλαμβάνει να σώσει τη Συμφωνία του Παρισιού

Θρήνος για τον 25χρονο στις Σέρρες: Όταν έμαθε ότι νόσησε απομονώθηκε - «Δεν άντεξε η καρδιά του», λέει ο αδερφός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης