Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ανοίγει τις πύλες του

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ανοίγει τις πύλες του

Δείτε, μέσω διαδικτύου, ποιοτικές ταινίες από όλη την Ευρώπη, ειδικά αφιερώματα και φιλμ φτιαγμένα από παιδιά

Festival_Olympias
Ένας πολιτιστικός θεσμός με όραμα και σημαντικό έργο, που έχει διανύσει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, ανοίγει τις πύλες του αύριο Σάββατο. Επιλεγμένες και ποιοτικές ταινίες για όλη την οικογένεια, ενδιαγφέροντα αφιερώμεατα αλλά και εργαστήρια θα φιλοξενούνται μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, στην διαδικτυακή πλατφόρμας  της διοργάνωσης η οποία μοιάζει φέτος, στην δύσκολη για όλους περίοδο του εγκλεισμού που διανύουμε, πιο πολύτιμη από ποτέ.

Από την οθόνη του 23ου OIFF θα παρελάσουν ταινίες από όλον τον κόσμο, κόντρα στα στερεότυπα που αναπαράγει η τηλεόραση και το Χόλιγουντ: ταινίες που υμνούν την χαρά της ζωής αλλά δεν φοβούνται να αποκαλύψουν στα παιδιά όλες τις πτυχές της αληθινής ζωής… Οικογένεια, φιλία, έρωτας, φύση, μουσική, διαδίκτυο, αλλά και μετανάστευση, φτώχεια, παραβατικότητα, απώλεια, αγώνας για επιβίωση, θρησκευτικός φανατισμός και βέβαια πανδημία... Το μήνυμα όμως του Φεστιβάλ παραμένει αισιόδοξο και είναι ηχηρό: τα παιδιά είναι αγωνιστές, και η ζωή βρίσκει τελικά τρόπο…

Στο φετινό, 23ο Φεστιβάλ διαγωνίζονται 90 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ από 47 χώρες. Οι ταινίες αυτές συμμετέχουν στα διαγωνιστικά τμήματα Μεγάλου Μήκους μυθοπλασίας (14), Μικρού Μήκους Μυθοπλασίας (24), Μικρού Μήκους Animation (25) και Ντοκιμαντέρ / Kids & Docs μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους (27).
Festival_Olympias2
Στο μεταξύ., τα 20 της χρόνια κλείνει φέτος η Camera Zizanio που κάθε χρόνο, προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία σε παιδιά από την Ελλάδα και τον κόσμο να δείξουν τις ταινίες που γύρισαν είτε μόνα τους είτε στο πλαίσιο του σχολείου. Η Camera Zizanio θα προβάλλει συνολικά 188 κινηματογραφικές δημιουργίες παιδιών και νέων από 47 χώρες, ανάμεσά τους θα βρείτε κι έναν μεγάλο αριθμό ταινιών «Covid-19» που γύρισαν παιδιά σε συνθήκες καραντίνας .

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα αφιερώματα της φετινής διοργάνωσης συμπεριλαμβάνονται η ειδική αναφορά στον κορυφαίο Ιταλό συγγραφέα Τζιάνι Ροντάρι, οι Γέφυρες (επιτυχημένες δανέζικες ταινίες για παιδιά και νέους μεταγλωττισμένες στην αραβική γλώσσα για τα προσφυγάκια), οι Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο (έλληνες σκηνοθέτες μικρού μήκους ταινιών συστήνουν στο ενήλικο κοινό τη γενιά που έρχεται), το Zoom in European Children’s Films (μια επισκόπηση της πρόσφατης ευρωπαϊκής παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών για παιδιά και νέους) και το αφιέρωμα INTERREG–CIAK (ο ιταλικός νότος και η δυτική Ελλάδα συνομιλούν κινηματογραφικά). Η παραγωγή των ταινιών μικρού μήκους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου CIAK του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας [Interreg V-A Greece - Italy] 2014-2020.

Τέλος, στο 3ο Olympia «Creative Ideas» Pitching Lab σκηνοθέτες και σεναριογράφοι εκπαιδεύονται στην παρουσίαση ιδεών και σεναρίων και στο τέλος του εργαστηρίου, παρουσιάζουν σε επαγγελματίες παραγωγούς τις ιδέες τους για τη δημιουργία Ελληνικών ταινιών για παιδιά και νέους. Οι δύο καλύτερες ιδέες που θα βραβευτούν, θα χρηματοδοτηθούν με 3.000€ (χορηγοί βραβείων: ΕΡΤ 3.000€ και ΕΚΚ 3.000€), ενώ δωρεάν υπηρεσίες για την παραγωγή των ταινιών τους θα παράσχουν οι εταιρείες SteFilm, Authorwave και Νεανικό Πλάνο. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά. Η τελική παρουσίαση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα.

Πώς θα παρακολουθήσετε τις ταινίες 

O χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό (με όνομα, μέιλ, κωδικό ασφαλείας), να αναζητήσει την ταινία που τον ενδιαφέρει και να πατήσει το κουμπί «Ενοικίαση» (Rent), χωρίς χρέωση, εφόσον αυτή είναι διαθέσιμη. Μπορεί να δει την ταινία εντός 3 ημερών από την ώρα που έκλεισε τη θέση (για τις κρατήσεις που γίνονται όσο οι ταινίες βρίσκονται σε προπώληση, ο χρόνος μετρά από την ώρα που ανοίγουν οι ταινίες). Μετά το πέρας των 3 ημερών, αν δεν έχει δει την ταινία ακυρώνεται αυτόματα η κράτηση και θα πρέπει να δοκιμάσει να την ξανακάνει, ωστόσο μπορεί να έχει δεσμευτεί από άλλον θεατή στο μεταξύ.

Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ , από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 05 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την περιήγησή σας στις δράσεις του φεστιβάλ θα βρείτε εδώ .

Κλείσιμο
Οι ταινίες της 20ης Camera Zizanio που έχουν γυριστεί από παιδιά για παιδιά είναι ταξινομημένες σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες: έως 12 ετών, από 13 έως 16 ετών και από 17 ετών και πάνω, με βάση την ηλικία των μικρών δημιουργών τους. Τις ταινίες αυτές θα τις αναζητήσετε σε πακέτα ταινιών εδώ .Θα βρείτε 7 πακέτα ταινιών στο ελληνικό πρόγραμμα, 5 στο ευρωπαϊκό και 2 στο διεθνές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεκινάνε σήμερα πληρωμές για τις αναστολές του Νοεμβρίου

Πυρκαγιά στο Μάτι: Η χήρα Φύτρου ζητά από τον ανακριτή να αποδοθούν κακουργηματικές κατηγορίες

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ - Δείτε αν κερδίσατε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης