Πάσχα με Τεχνολογία

cryptocard

Τέσσερα εργαστήρια στο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα πασχαλινό αυγό με την πλακέτα Arduino; Ποιο είναι το κρυμμένο μήνυμα της πασχαλινής κάρτας μας ; Πως σχεδιάζουμε ένα βιντεοπαιχνίδι για το Πάσχα ; Πως βάφουμε ένα πασχαλινό αυγό με ζωντανή 3D βαφή;

Τέσσερα πασχαλινά εργαστήρια περιμένουν παιδιά ηλικίας 12-16 ετών στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου για να λύσουν όλες αυτές τις απορίες και πολλές ακόμα για τις σύγχρονες τεχνολογίες.
cryptocard-1

Στο εργαστήριο Arduino Eggs, η πλακέτα Arduino και τα Servo Motors δίνουν μια άλλη διάσταση στο βάψιμο των αυγών φέρνοντας μας κοντά στον τρόπο λειτουργίας των μηχανών fabrication. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναρμολογήσουν μια μικρή μηχανή σχεδίασης και να την προγραμματίσουν ώστε να μπορεί να σχεδιάζει πάνω σε καμπύλες επιφάνειες. Πρόκειται για ένα εργαστήριο που εισαγάγει τα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο στην πλακέτα Arduino, στα Servo Motors και σε βασικές αρχές γεωμετρίας. Στο τέλος του εργαστηρίου σχεδιάζουν και παίρνουν μαζί τους το δικό τους πασχαλινό αυγό.

Στο εργαστήριο Crypto Card, τα παιδιά ανακαλύπτουν το κρυπτογραφημένο μήνυμα της πασχαλινής κάρτας. Για να το καταφέρουν, μαθαίνουν τον αλγόριθμο Vinegere, ενώ στην συνέχεια αποκρυπτογραφούν ένα ηχητικό μήνυμα με τον κώδικα Morse, ενώ τέλος γνωρίζουν και τον σύγχρονο αλγόριθμο XOR.
cryptocard-2

Το εργαστήριο Easter Bunny είναι μια εισαγωγή στο 2d gaming animation και στον τρόπο δημιουργίας ενός πασχαλινού βιντεοπαιχνιδιού τύπου platformer χρησιμοποιώντας τον animator controller του Unity προγραμματίζοντας τον σε γλώσσα C#.

Πως θα σας φαίνονταν η ιδέα να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας με «ζωντανή» βαφή, με την τεχνική του 3D Projection Mapping; Στο εργαστήριο Live Easter Eggs, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τεχνική και τις εφαρμογές της και μετά, μέσω ειδικής εφαρμογής σε iPad διαλέγουν επιφάνειες σε μια κατασκευή από τρισδιάστατα αυγά πάνω στις οποίες θα προβάλουν video και εικόνες.

Info
Τα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 9469 694. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μέρες και τις ώρες των παραπάνω εργαστήριών μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

music_ar1

Με την Monica να μελοποιεί τα γραμμένα στα ιταλικά χορικά, η Νατάσα Τριανταφύλλη παίρνει πάνω της την ευθύνη ενός δύσκολου εγχειρήματος: Να δώσει ζωή στην τραγωδία του Ανδρέα Κάλβου «Οι Δαναΐδες» έπειτα από δύο αιώνες σιωπής…

snail_ar

Μια οικογενειακή εκδρομή σε μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες σαλιγκαριών στην χώρα μας με ένα ευρύ πεδίο δραστηριότητας από την εκτροφή μέχρι την δημιουργία προϊόντων για το πιάτο του καταναλωτή.

books_ar

Τρείς συγγραφείς – ο Δημήτρης Γράψας , ο Άγης Πετάλας και ο Νίκος Χρυσός – διεκδικούν το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2019.

onasis_ar

Μεθαύριο, Τρίτη 21 Μαΐου, στο δημοτικό θέατρο Ολύμπια της Οδού Ακαδημίας που φέρει πλέον το όνομα της κορυφαίας υψιφώνου του 20 ου αιώνα ξεκινάει η λειτουργία της μόνιμης έκθεσης «Μαρία Κάλλας».

nemeas01

Μια εμπειρία οινογευσίας για γονείς με παράλληλη δράση θεατρικού παιχνιδιού και γευσιγνωσίας σταφυλιού και των προϊόντων του για παιδιά στα οινοποιεία της Νεμέας με την ομάδα του ΜΑΜΑΚΙΤΑ 

leukada01

Το σύστημα δόμησης της πόλης- πρωτεύουσας του νησιού του Ιονίου ως στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και αντισεισμικής προστασίας