Πάσχα με Τεχνολογία

cryptocard

Τέσσερα εργαστήρια στο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τι σχέση μπορεί να έχει ένα πασχαλινό αυγό με την πλακέτα Arduino; Ποιο είναι το κρυμμένο μήνυμα της πασχαλινής κάρτας μας ; Πως σχεδιάζουμε ένα βιντεοπαιχνίδι για το Πάσχα ; Πως βάφουμε ένα πασχαλινό αυγό με ζωντανή 3D βαφή;

Τέσσερα πασχαλινά εργαστήρια περιμένουν παιδιά ηλικίας 12-16 ετών στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου για να λύσουν όλες αυτές τις απορίες και πολλές ακόμα για τις σύγχρονες τεχνολογίες.
cryptocard-1

Στο εργαστήριο Arduino Eggs, η πλακέτα Arduino και τα Servo Motors δίνουν μια άλλη διάσταση στο βάψιμο των αυγών φέρνοντας μας κοντά στον τρόπο λειτουργίας των μηχανών fabrication. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συναρμολογήσουν μια μικρή μηχανή σχεδίασης και να την προγραμματίσουν ώστε να μπορεί να σχεδιάζει πάνω σε καμπύλες επιφάνειες. Πρόκειται για ένα εργαστήριο που εισαγάγει τα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο στην πλακέτα Arduino, στα Servo Motors και σε βασικές αρχές γεωμετρίας. Στο τέλος του εργαστηρίου σχεδιάζουν και παίρνουν μαζί τους το δικό τους πασχαλινό αυγό.

Στο εργαστήριο Crypto Card, τα παιδιά ανακαλύπτουν το κρυπτογραφημένο μήνυμα της πασχαλινής κάρτας. Για να το καταφέρουν, μαθαίνουν τον αλγόριθμο Vinegere, ενώ στην συνέχεια αποκρυπτογραφούν ένα ηχητικό μήνυμα με τον κώδικα Morse, ενώ τέλος γνωρίζουν και τον σύγχρονο αλγόριθμο XOR.
cryptocard-2

Το εργαστήριο Easter Bunny είναι μια εισαγωγή στο 2d gaming animation και στον τρόπο δημιουργίας ενός πασχαλινού βιντεοπαιχνιδιού τύπου platformer χρησιμοποιώντας τον animator controller του Unity προγραμματίζοντας τον σε γλώσσα C#.

Πως θα σας φαίνονταν η ιδέα να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας με «ζωντανή» βαφή, με την τεχνική του 3D Projection Mapping; Στο εργαστήριο Live Easter Eggs, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τεχνική και τις εφαρμογές της και μετά, μέσω ειδικής εφαρμογής σε iPad διαλέγουν επιφάνειες σε μια κατασκευή από τρισδιάστατα αυγά πάνω στις οποίες θα προβάλουν video και εικόνες.

Info
Τα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 9469 694. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μέρες και τις ώρες των παραπάνω εργαστήριών μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες