Ένα «εικονικό μουσείο» μέσα στο νοσοκομείο

psifiako-mouseio

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών ενώνει τις δυνάμεις του με το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ για να προσφέρει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» όπου μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης (VR tour) και με τη χρήση Γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, όποιος θέλει και μπορεί θα «επισκεφθεί» το Μουσείο και τις συλλογές του

Το Μουσείο της Πόλεως Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία από τις 15 Απριλίου αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά επιχειρεί ένας πολιτιστικός οργανισμός στην Ελλάδα.

«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να προσφέρουμε μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, χωρίς όρια και κοινωνικούς περιορισμούς», επισημαίνει ο διευθυντής του Μουσείου ιστορικός Στέφανος Καβαλλιέρακης.

Πιο συγκεκριμένα, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών–Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, αφήνει και πάλι την Πλατεία Κλαυθμώνος, αυτή την φορά με σκοπό να επισκεφθεί τo Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, το Μουσείο σε συνεργασία με την οργάνωση ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, η οποία προσφέρει αφιλοκερδώς δραστηριότητες δημιουργίας, τέχνης και ενημέρωσης σε ασθενείς που νοσηλεύονται ή επισκέπτονται το νοσοκομείο για τη θεραπεία τους και τις οικογένειές τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, χωρίς όρια και κοινωνικούς περιορισμούς.

Το Μουσείο, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και εξωστρέφειας του, θα υλοποιήσει στην Αίθουσα του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ τη δράση «Εικονικό Μουσείο». Μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης (VR tour) και με τη χρήση Γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, οι ενδιαφερόμενοι -νοσηλευόμενοι, συνοδοί αλλά και ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό- θα «επισκεφθούν» το Μουσείο και τις συλλογές του, θα περιηγηθούν εικονικά στους χώρους του και θα δουν «από κοντά» έργα τέχνης και εκθέματα από την μόνιμη έκθεση.

Ειδικότερα, μέσω της δράσης «Εικονικό Μουσείο», το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών δίνει νέα διάσταση στην έννοια της «προσβασιμότητας» και δημιουργεί ένα δίκτυο επικοινωνίας, το οποίο δεν γνωρίζει όρια και παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλες και σε όλους. Η δράση στοχεύει στην αξιοποίηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στον πολιτισμό και την παιδεία, ενώ προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Το «Εικονικό Μουσείο» απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας στο Μουσείο για λόγους απόστασης, κινητικούς, οικονομικούς ή και μακροχρόνιας παραμονής σε μονάδες φροντίδας υγείας και κοινωνικών υποδομών. Κάθε φορέας που ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης της δράσης μπορεί να επικοινωνήσει με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες: athenscitymuseum.gr, pamemmazi.org

Ο διευθυντής του Μουσείου επισημαίνει την συνδρομή του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ (μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ», η οποία προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης στο χώρο του νοσοκομείου, με σταθερή αναφορά στη πρόωρα χαμένη από καρκίνο Έμμα) αλλά και την αμέριστη υποστήριξη του ιδρύματος Vodafone για την επιτυχή πραγματοποίηση της δράσης .

Την δράση συντονίζει η υπεύθυνη επικοινωνίας και ψηφιακών δράσεων του Μουσείου κ. Δανάη Μπερσή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης