Ένα «εικονικό μουσείο» μέσα στο νοσοκομείο

psifiako-mouseio

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών ενώνει τις δυνάμεις του με το ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ για να προσφέρει μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» όπου μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης (VR tour) και με τη χρήση Γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, όποιος θέλει και μπορεί θα «επισκεφθεί» το Μουσείο και τις συλλογές του

Το Μουσείο της Πόλεως Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία από τις 15 Απριλίου αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά επιχειρεί ένας πολιτιστικός οργανισμός στην Ελλάδα.

«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με σκοπό να προσφέρουμε μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, χωρίς όρια και κοινωνικούς περιορισμούς», επισημαίνει ο διευθυντής του Μουσείου ιστορικός Στέφανος Καβαλλιέρακης.

Πιο συγκεκριμένα, το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών–Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, αφήνει και πάλι την Πλατεία Κλαυθμώνος, αυτή την φορά με σκοπό να επισκεφθεί τo Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, το Μουσείο σε συνεργασία με την οργάνωση ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, η οποία προσφέρει αφιλοκερδώς δραστηριότητες δημιουργίας, τέχνης και ενημέρωσης σε ασθενείς που νοσηλεύονται ή επισκέπτονται το νοσοκομείο για τη θεραπεία τους και τις οικογένειές τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, χωρίς όρια και κοινωνικούς περιορισμούς.

Το Μουσείο, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και εξωστρέφειας του, θα υλοποιήσει στην Αίθουσα του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ τη δράση «Εικονικό Μουσείο». Μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης (VR tour) και με τη χρήση Γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, οι ενδιαφερόμενοι -νοσηλευόμενοι, συνοδοί αλλά και ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό- θα «επισκεφθούν» το Μουσείο και τις συλλογές του, θα περιηγηθούν εικονικά στους χώρους του και θα δουν «από κοντά» έργα τέχνης και εκθέματα από την μόνιμη έκθεση.

Ειδικότερα, μέσω της δράσης «Εικονικό Μουσείο», το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών δίνει νέα διάσταση στην έννοια της «προσβασιμότητας» και δημιουργεί ένα δίκτυο επικοινωνίας, το οποίο δεν γνωρίζει όρια και παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλες και σε όλους. Η δράση στοχεύει στην αξιοποίηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στον πολιτισμό και την παιδεία, ενώ προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Το «Εικονικό Μουσείο» απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας στο Μουσείο για λόγους απόστασης, κινητικούς, οικονομικούς ή και μακροχρόνιας παραμονής σε μονάδες φροντίδας υγείας και κοινωνικών υποδομών. Κάθε φορέας που ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης της δράσης μπορεί να επικοινωνήσει με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες: athenscitymuseum.gr, pamemmazi.org

Ο διευθυντής του Μουσείου επισημαίνει την συνδρομή του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ (μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ», η οποία προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης στο χώρο του νοσοκομείου, με σταθερή αναφορά στη πρόωρα χαμένη από καρκίνο Έμμα) αλλά και την αμέριστη υποστήριξη του ιδρύματος Vodafone για την επιτυχή πραγματοποίηση της δράσης .

Την δράση συντονίζει η υπεύθυνη επικοινωνίας και ψηφιακών δράσεων του Μουσείου κ. Δανάη Μπερσή.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες