Η λέσχη των Breeks

Η λέσχη των Breeks

Οι Breeks είναι ένα ανεπίσημο κλαμπ ενήλικων φίλων LEGO, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από εκθέσεις και δραστηριότητες να φέρουν την μαγεία αυτή στην Ελλάδα και να διαδώσουν πως ένα τουβλάκι δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι για παιδιά…

bricks
Οφείλω να σας ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής ότι δεν έχω ασχοληθεί με τουβλάκια – τα LEGO τα βλέπω στα παιχνιδάδικα και τα αγοράζω για τα παιδιά των φίλων μου. Επιπλέον, οφείλω να σας εκμυστηρευτώ ότι οι φίλοι μου ζουν κυριολεκτικά με τα LEGO και τις κατασκευές τους. Τα μαγικά τουβλάκια – που στοίχισαν μια περιουσία- βοήθησαν έναν από τους καλούς φίλους μου να ολοκληρώσει μια διδακτορική διατριβή. Το αντικείμενο της δεν είναι προς ανακοίνωση… Άλλοι φίλοι μου έχουν τις κατασκευές τους στο σαλόνι !

Αλλά, παρασύρθηκα και δεν κάνει… Και όλα αυτά γιατί έλαβα ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο . Αποστολέας, ο Ηλίας Ηλιόπουλος. Θέμα, η ίδρυση μας ελληνικής λέσχης ενήλικων φίλων LEGO.

Ο λόγος σε εκείνον: «Είναι γεγονός πλέον πως τα τουβλάκια LEGO έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας. Οι γονείς στην προσπάθεια που κάνουν για να αναπτύξουν την δημιουργικότητα των παιδιών τους, τους αγοράζουν σετ και χύμα κομμάτια, ενώ σε πληθώρα άρθρων διαβάζουμε για κατασκευές και δημιουργίες στο εξωτερικό που πραγματικά εντυπωσιάζουν.
bricks-1

Πως όμως θα φαινόταν αν ο κόσμος ήξερε πως και στην Ελλάδα γίνονται πραγματικά αξιόλογες προσπάθειες με δημιουργούς-κατασκευαστές που είναι αναγνωρισμένοι και στο εξωτερικό;

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οικογενειάρχες που μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά τους, τα βράδια φαντάζονται πως θα ήταν να χτίσουν με τουβλάκια LEGO ένα τεράστιο κάστρο, ή τι υλικά χρειάζονται για να χτίσουν μία σκηνή από την απόβαση στην Νορμανδία.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πετύχει μέσα από την ενασχόληση τους αυτή να κάνουν τη διαφορά και χαρίζουν χαμόγελα σε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους που έχουν την ευκαιρία να δουν τις δημιουργίες τους.

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός των Breeks (breeks.gr). Οι Breeks είναι ένα ανεπίσημο κλαμπ ενήλικων φίλων LEGO, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από εκθέσεις και δραστηριότητες να φέρουν την μαγεία αυτή στην Ελλάδα και να διαδώσουν πως ένα τουβλάκι δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι για παιδιά, αλλά και ένα μέσο για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και ένας τρόπος καλλιτεχνικής έκφρασης.
Κλείσιμο
bricks-2

Τα μέλη της ομάδας βασίζονται κατά κύριο λόγο στα δικά τους κομμάτια τα οποία έχουν αποκτήσει με κόπους και βάσανα στην πάροδο των ετών, ενώ επιδιώκουν συνεργασίες με φορείς προκειμένου να δείξουν στον κόσμο τη μαγεία μίας ιδιοκατασκευής μέσα από εκθέσεις και εκμάθηση για την κατασκευή μίας δημιουργίας.

Δεδομένης της προσήλωσης που έχουν τα μέλη της ομάδας των Breeks σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, δηλαδή να χτίζουν, το μέλλον προδιαγράφεται ακόμα καλύτερο με διαγωνισμούς κατασκευής, περισσότερες εκθέσεις και παιχνίδια με τους μικρούς, αλλά πολύ περισσότερο με τους μεγάλους φίλους μας.

Για μία πρώτη επικοινωνία μαζί μας μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook, ενώ αν νιώσει κάποιος έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στον κόσμο των ιδιοκατασκευών (MOC) μπορεί να εγγραφεί στην κοινότητα (www.breeks.gr) και να ξεκινήσει σιγά, σιγά να αναδεικνύει το ταλέντο του, μοιράζοντας με τα μέλη τις σκέψεις του και τους προβληματισμούς του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης