Μια πασχαλινή λαμπάδα με αντίκρισμα!

xatzi

Το Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο κοινωφελές Ίδρυμα σε λειτουργία μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος

Η ανάρτηση στο facebook δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη: «Φέτος αγοράζουμε τις λαμπάδες, τα σοκολατένια αυγά και τα δωράκια μας στο Πασχαλινό Bazaar του Ιδρύματος Χατζηκώνστα!». Το ραντεβού είναι για το διήμερο: 13 & 14 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στο Χαλάνδρι (Λ.Κηφισίας 374).

Για όλους όσοι δεν γνωρίζουν τα του Ιδρύματος μια μικρή ιστορική διαδρομή είναι εδώ: «Το Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα είναι το παλαιότερο Ίδρυμα σε λειτουργία μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Ο ιδρυτής του, Γεώργιος Χατζηκώνστας, με την από 11 Αυγούστου 1845 διαθήκη του και ο Ιδρυτής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιος Σταύρος, μαζί με τους εκτελεστές της διαθήκης, ανήγειραν «εντός του Δήμου της πόλεως των Αθηνών ένα Ορφανοτροφικό κατάστημα στο όνομα του Γεωργίου και της Αικατερίνης Χατζηκώνστα» επί της οδού Πειραιώς 68. Ο πρώτος οικότροφος εισήχθη στις 16 Φεβρουαρίου 1856. Τον Οκτώβριο του 1940 το κτίριο του Ιδρύματος επιτάχθηκε μερικώς για τη στέγαση της χωροφυλακής, ενώ τον Ιούλιο του 1943 επιτάχθηκε εξ΄ ολοκλήρου για τη στέγαση φυλακών με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας του.

Το Οικοτροφείο του Ιδρύματος επαναλειτούργησε στις 10 Οκτωβρίου του 1972 στο ιδιόκτητο νεόκτιστο κτιριακό συγκρότημα στο Χαλάνδρι, επί της Λ.Κηφισίας 374 και Ριζαρείου, απέναντι από το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου λειτουργεί έως και σήμερα. Το Ίδρυμα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και δεν λαμβάνει κανενός είδους οικονομική επιχορήγηση από το Κράτος. Ο σκοπός και τα έξοδα λειτουργίας του χρηματοδοτούνται εξ ολοκλήρου από τα εισοδήματα που προέρχονται απ’ την επωφελή εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του, καθώς και από δωρεές.

Το «Ίδρυμα Γ.& Αικ. Χατζηκώνστα Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων» υποστηρίζει εσωτερικούς και εξωτερικούς οικότροφους, αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών. Πολλοί από τις χιλιάδες αποφοίτων του Ιδρύματος έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής και όλοι έχουν αποκτήσει τα απαιτούμενα εφόδια για επαγγελματική αποκατάσταση, η οποία μπορεί να τους εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Η παραμονή των παιδιών προσδιορίζεται από τις εκάστοτε ανάγκες της οικογένειας».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες