New Age Sympossio

symposio

Η πρωτοβουλία για την σύμπραξη ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας της φιλοξενίας που εμπνεύστηκε και υλοποιεί ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος σβήνει φέτος τα 10 κεράκια της

Δέκα χρόνια κλείνει φέτος η πρωτοβουλία Sympossio Greek Gourmet Touring, εμπνευστής της οποίας είναι ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts. Άλλωστε, ο ίδιος δεν είναι μια τυπικά κλασσική μορφή επιχειρηματία του τουριστικού- ξενοδοχειακού κλάδου, αλλά μια χαρακτηριστική φιγούρα ως influencer σε αυτόν τον κρίσιμο για την ελληνική οικονομία τομέα δραστηριότητας. Ο ίδιος είναι και ο νονός ενός νέου για τα εγχώρια δεδομένα όρου. Πιο συγκεκριμένα, ο Αγγελόπουλος καθιέρωσε με την δική του επιμονή μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις την έννοια της οικονομίας της φιλοξενίας, επισημαίνοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία των συνεργειών που δημιουργούνται στο επιχειρηματικό οικοσύστημα που εδράζεται στην ευρύτερη επικράτεια του τουρισμού της νέας εποχής της δικτύωσης, της εμπειρίας και της αλληλεπίδρασης σε όλα τα επίπεδα.
symposio-1

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βοστόνης (Boston University 1995) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Management στο Boston College 1998. To έτος 2008, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PDP του New York Cornell University.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1995, εργαζόμενος συστηματικά στην κατεύθυνση της εφαρμογήςιδεών και πολιτικών οι οποίες δημιουργούν νέους ορίζοντες στην ελληνική ξενοδοχία και επανατοποθετούν την φιλοξενία στο κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος απέδειξε στη πράξη πως μάχεται για τις ιδέες του. Το Sympossio είναι μια από εκείνες.

Αλλά, τι είναι το Sympossio; Ένα το μοναδικό πρόγραμμα προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, που φέτος «κλείνει» τα 10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος αναπτύσσονται «πλούσιες συνεργασίες, συμπράξεις με Έλληνες παραγωγούς, τουριστικούς και εμπορικούς επιχειρηματίες και θεσμικούς φορείς – μια μεγάλη ανοικτή σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το κοινό καλό».

Μοναδικός στόχος όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και η καθιέρωση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
symposio-2

Κάθε χρονιά γίνεται μια σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων μαγειρικής που πραγματοποιούνται ανά την Ευρώπη σε διάστημα 3 μηνών – συνολικά, πάνω από 40 εκδηλώσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις στη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρωσία, Ουκρανία κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο οι Chefs του Ομίλου Aldemar συστήνουν και μαγειρεύουν παρέα με επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους, ελληνικές συνταγές βασισμένες σε προϊόντα Ελλήνων προμηθευτών/παραγωγών.

Έχοντας κάθε χρόνο ένα διαφορετικό concept, το Sympossio κατορθώνει να δημιουργεί πολλές συνεργασίες και να προβάλλει μια πληθώρα ελληνικών επιχειρήσεων.

Φέτος, το concept είναι «σπονδή στο λάδι και το κρασί». Το 10ο και επετειακό Sympossio είναι αφιερωμένο στα 2 βασικότερα συστατικά της Ελλάδας: το Λάδι & το Κρασί. Στόχος, όπως λέει ο κ. Αγγελόπουλος, «είναι να υπογραμμίσουμε την ελληνικότητα, την αυθεντικότητα και την αξία αυτών των 2 προϊόντων και το γεγονός ότι ανέκαθεν λαδί και κρασί αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της ζωής των Ελλήνων σε πολλά επίπεδα και πτυχές της καθημερινότητας».

Το olivemagazine.gr και το περιοδικό Olive στηρίζουν το Sympossio 2019 ως χορηγοί επικοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες