New Age Sympossio

New Age Sympossio

Η πρωτοβουλία για την σύμπραξη ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας της φιλοξενίας που εμπνεύστηκε και υλοποιεί ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος σβήνει φέτος τα 10 κεράκια της

symposio
Δέκα χρόνια κλείνει φέτος η πρωτοβουλία Sympossio Greek Gourmet Touring, εμπνευστής της οποίας είναι ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts. Άλλωστε, ο ίδιος δεν είναι μια τυπικά κλασσική μορφή επιχειρηματία του τουριστικού- ξενοδοχειακού κλάδου, αλλά μια χαρακτηριστική φιγούρα ως influencer σε αυτόν τον κρίσιμο για την ελληνική οικονομία τομέα δραστηριότητας. Ο ίδιος είναι και ο νονός ενός νέου για τα εγχώρια δεδομένα όρου. Πιο συγκεκριμένα, ο Αγγελόπουλος καθιέρωσε με την δική του επιμονή μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις την έννοια της οικονομίας της φιλοξενίας, επισημαίνοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία των συνεργειών που δημιουργούνται στο επιχειρηματικό οικοσύστημα που εδράζεται στην ευρύτερη επικράτεια του τουρισμού της νέας εποχής της δικτύωσης, της εμπειρίας και της αλληλεπίδρασης σε όλα τα επίπεδα.
symposio-1

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βοστόνης (Boston University 1995) και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Management στο Boston College 1998. To έτος 2008, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα PDP του New York Cornell University.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση από το 1995, εργαζόμενος συστηματικά στην κατεύθυνση της εφαρμογήςιδεών και πολιτικών οι οποίες δημιουργούν νέους ορίζοντες στην ελληνική ξενοδοχία και επανατοποθετούν την φιλοξενία στο κέντρο της οικονομικής δραστηριότητας της Ελλάδας.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος απέδειξε στη πράξη πως μάχεται για τις ιδέες του. Το Sympossio είναι μια από εκείνες.

Κλείσιμο
Αλλά, τι είναι το Sympossio; Ένα το μοναδικό πρόγραμμα προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, που φέτος «κλείνει» τα 10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος αναπτύσσονται «πλούσιες συνεργασίες, συμπράξεις με Έλληνες παραγωγούς, τουριστικούς και εμπορικούς επιχειρηματίες και θεσμικούς φορείς – μια μεγάλη ανοικτή σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το κοινό καλό».

Μοναδικός στόχος όλα αυτά τα χρόνια ήταν και είναι η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και η καθιέρωση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
symposio-2

Κάθε χρονιά γίνεται μια σειρά διαδραστικών εκδηλώσεων μαγειρικής που πραγματοποιούνται ανά την Ευρώπη σε διάστημα 3 μηνών – συνολικά, πάνω από 40 εκδηλώσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις στη Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Τσεχία, Σλοβακία, Ρωσία, Ουκρανία κ.α. Σε αυτό το πλαίσιο οι Chefs του Ομίλου Aldemar συστήνουν και μαγειρεύουν παρέα με επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους, ελληνικές συνταγές βασισμένες σε προϊόντα Ελλήνων προμηθευτών/παραγωγών.

Έχοντας κάθε χρόνο ένα διαφορετικό concept, το Sympossio κατορθώνει να δημιουργεί πολλές συνεργασίες και να προβάλλει μια πληθώρα ελληνικών επιχειρήσεων.

Φέτος, το concept είναι «σπονδή στο λάδι και το κρασί». Το 10ο και επετειακό Sympossio είναι αφιερωμένο στα 2 βασικότερα συστατικά της Ελλάδας: το Λάδι & το Κρασί. Στόχος, όπως λέει ο κ. Αγγελόπουλος, «είναι να υπογραμμίσουμε την ελληνικότητα, την αυθεντικότητα και την αξία αυτών των 2 προϊόντων και το γεγονός ότι ανέκαθεν λαδί και κρασί αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της ζωής των Ελλήνων σε πολλά επίπεδα και πτυχές της καθημερινότητας».

Το olivemagazine.gr και το περιοδικό Olive στηρίζουν το Sympossio 2019 ως χορηγοί επικοινωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης