Ενθύμιον Monocle!

Ενθύμιον Monocle!

Προτείνει και προτείνουμε -μέσα από τον 34ο οδηγό στην σειρά του The Monocle Travel Guide που κυκλοφόρησε πρόσφατα και είναι αφιερωμένος στην Αθήνα, τα “Things we’d buy” των προϊόντων με ελληνική ταυτότητα

enthimion-monocle
Ο 34ος οδηγός στην σειρά του The Monocle Travel Guide αποτελείται από 140 σελίδες “πόλης” -αντιπροσωπευτικό δείγμα μιας Αθήνας ιδανικής στα μάτια επισκεπτών, τουριστών, ξεναγών και ανθρώπων που αγαπούν τις κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες.

Στο περιεχόμενό του, σημαντικά σημεία της πόλης προτείνουν ιδιαίτερα brands σε μια λίστα με τα “Things we’d buy” των προϊόντων με ελληνική ταυτότητα -από την οποία ξεχώρισα 3 “Greek made products” που αποτελούν προσπάθεια νέων ανθρώπων στον χώρο της αστικής οικοτεχνίας και όχι μόνο.
enthimion-monocle-1

argalios
Μια αστική οικοτεχνία στο Κερατσίνι –δημιούργημα της Κατερίνας Κακουσίου και του Ηλία Πολίτη, μια οικογενειακή προσπάθεια- η οποία έχει στήσει στο σαλόνι του σπιτιού αργαλειούς κατασκευάζοντας χειροποίητους γυναικείους φακέλους.

Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από βαμβακερά νήματα και αποδίδουν ελληνικές παραδοσιακές τεχνικές υφαντικής με μια σύγχρονη ματιά.
Κλείσιμο
enthimion-monocle-2

Daphnis and Chloe
H Ευαγγελία Κουτσοβούλου -δημιουργός του brand- εξάγει ελληνικά βότανα στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Δάφνη, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο και άλλα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς που μαζεύουν τα βοτάνια από τα βουνά της χώρας προωθούνται σε διεθνείς αγορές.

neanikon
O Άρης Σωτηρίου δημιούργησε ένα brand που γεννήθηκε μέσα από το blog neanikon.gr.
Περιλαμβάνει χειροποίητα προϊόντα από χαρτί και ύφασμα υλοποιημένα με εργαλεία και μικρά μηχανήματα εποχής. Κάρτ ποστάλ για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τσάντες, τετραδιάκια, μπλοκ ζωγραφικής κ.α.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης