Η Στοά της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Η Στοά της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

8 νέα καταστήματα ζωντανεύουν και πάλι τη Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής

poli-2
Μια βόλτα με την αίσθηση της αναβίωσης μιας άλλης εποχής της Αθήνας. Σε μια στοά στην οποία χτυπούσε για δεκαετίες η καρδιά του εμπορικού κέντρου, στη Στοά Εμπόρων στην οδό Βουλής, δημιουργήθηκε ένα κέντρο κοινωνικής επιχειρηματικότητας με 8 νέα καταστήματα:
poli-2-1

• ΣΧΕΔΙΑ ΑΡΤ - Προϊόντα φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά αξιοποιώντας το χαρτί των απούλητων τευχών του περιοδικού δρόμου «σχεδία»
• ROKANI & LUDD – Σχεδιασμός και κατασκευή χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων μέσω της μετατροπής και της επαναχρησιμοποίησης υλικών (upcycling), όπως ξύλο, χαρτί και μέταλλο
• CΟΟCOO CREATIONS – Eργαστήριο κεραμικής και κοσμήματος. Σχεδιασμός και κατασκευή κεραμικών αντικειμένων και κοσμημάτων. Μαθήματα κεραμικής και κοσμήματος.
Κλείσιμο
poli-2-2

• ONE TOOL THREE - Πέντε σχεδιαστές κοσμημάτων και εικαστικοί με στόχο την ανάδειξη και προβολή της δουλειάς τους και κατ' επέκταση του σύγχρονου design σχεδιάζουν σύγχρονα κοσμήματα και αντικείμενα
• PROJECT LAYALI – Χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικά είδη κατασκευασμένα από πρόσφυγες
• WISEDOG – Διακοσμητικά αντικείμενα και χαρτικά είδη δημιουργικού σχεδιασμού μέσω της χρήσης ανακυκλωμένων υλικών και οικολογικών τεχνικών με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις
poli-2-4

• BIRDLAND – Δημιουργία, παραγωγή, τοποθέτηση, αποκομιδή, και ανακύκλωση αφισών. Επαναχρησιμοποίησή τους για κατασκευή διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων.
• ATHENS MAKERSPACE – Χειροποίητα διακοσμητικά αξεσουάρ και χρηστικά αντικείμενα κατασκευασμένα στο χώρο του makerspace. Εργαστήρια μεταξοτυπίας και επεξεργασίας δερμάτων.
poli-2-3

Τα νέα καταστήματα προστίθενται στα 7 καταστήματα της Πλατείας Θεάτρου -Book&Play, COCOMAT.bike, Ο Χώρος, Νηρωή, Αστικά Μοτίβα, Creators of Cosmos και Άι Λαβ Άθενς πρότζεκτ- τα οποία άνοιξαν τις πόρτες τους τον Οκτώβριο και συμβάλλουν καθημερινά στην τόνωση της αγοράς της ευρύτερης περιοχής -στο πλαίσιο των δράσεων αστικής αναζωογόνησης της πρωτοβουλίας This is Athens του δήμου Αθηναίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης