Buoy, το project από πετσέτα

buoy

Πετσετένια tailor-made ponchos για surfers, παιδιά και όχι μόνο…

Όταν κάπου διάβασα για το “The Buoy Project”, το πρώτο πράγμα που έκανα -ομολογώ- είναι να κοιτάξω στο λεξικό τι σημαίνει. Buoy (μπούι στα αμερικάνικα, μπόι στα βρετανικά) είναι η «σημαδούρα». «Κάτι που θα μυρίζει θάλασσα, θα επιπλέει, θα διακρίνεται, θα δίνει ελπίδα», σκέφτηκα, και δεν έπεσα καθόλου έξω!
buoy-1

Το “The Buoy Project” δημιουργήθηκε από τρεις φίλες, με διαφορετικές επαγγελματικές καταβολές, αλλά με τον αθλητισμό και μάλιστα το surf να τις συνδέει από παλιά. Η ιδέα τους να δημιουργήσουν πετσετένια ponchos, ιδανικά για αθλητές και κυρίως surfers λοιπόν δημιουργήθηκε από την ανάγκη, την οποία οι ίδιες ήθελαν πρωτίστως να καλύψουν.
buoy-4

Η Κατερίνα είναι πολιτικός μηχανικός και ειδικεύεται στα eco-friendly κτίρια, ενώ παράλληλα ράβει, σχεδιάζει, δημιουργεί από πολύ μικρή ηλικία. Η Εύα, επαγγελματίας μάρκετινγκ και επικοινωνίας, «παίρνει τους δρόμους» με την Κατερίνα για να ανακαλύψει κουμπιά, κλωστές, υφάσματα και άλλους τέτοιους «θησαυρούς». Η Μυρσίνη είναι γραφίστρια και είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση του νέου brand και για οτιδήποτε άλλο καλλιτεχνικό και δημιουργικό που παρουσιάζει η ομάδα.
buoy-2

Η δημιουργικότητά τους εμφανής από την πρώτη επίσκεψη στην ιστοσελίδα. Είναι η χρηστικότητα των προϊόντων τους όμως, που τις κατέταξε στις 10 πιο δημοφιλείς start ups στο διαγωνισμό Red it up της Marlboro Greece. «Τα πετσετένια ponchos είναι πολύ χρήσιμα για τους surfers και άλλους αθλητές. Επίσης, έχουν μεγάλη απήχηση σε παιδιά που κάνουν κατασκήνωση, οικογένειες που προτιμούν το κάμπινγκ, ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένα είναι σε βρέφη και νήπια», αναφέρει η Εύα. «Παράγουμε πλέον και φλισένια για περισσότερο κρύο, ποτάμια, βουνά, λίμνες σε υψόμετρο, αλλά η θάλασσα στην Ελλάδα είναι κυρίως για πετσετένια!», παρατηρεί η Κατερίνα.

Η ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος έγκειται στο ότι είναι απολύτως χειροποίητα και εντελώς tailor-made. «Εμείς προτείνουμε κάποια σχέδια στην ιστοσελίδα, αλλά ο πελάτης έχει μεγάλο εύρος συμμετοχής στο τελικό προϊόν: μπορεί να διαλέξει απλώς κουμπιά, ραφές ή να προσθέσει λογότυπο και όνομα, μέχρι και να δημιουργήσει από την αρχή το poncho του όπως το φαντάζεται», υπογραμμίζει η Μυρσίνη, δίνοντας έναυσμα στην ανεξάντλητη φαντασία της παρέας.

Για να δείτε ιδίοις όμμασι και για παραγγελίες, επισκεφτείτε τη σελίδα thebuoyproject.com και facebook.com/buoyproject.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

i-kriti-6000-px

Η ζωή τριών αρχαίων πόλεων της Κρήτης -της Άπτερας, της Ελεύθερνας και της Κνωσού- “ζωντανεύει” ξανά σε μια έκθεση 500 περίπου αρχαιοτήτων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

apo-anatoli

Δεκατέσσερα περίτεχνα κοστούμια κινεζικής όπερας πλαισιωμένα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό καθώς και μια εντυπωσιακή φορεσιά της εθνοτικής μειονότητας των Μιάο, παρουσιάζονται σε μια έκθεση-αναφορά στον Κινεζικό πολιτισμό, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο

lyxnari

Στο φετινό παιδικό διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης οδηγός της φαντασίας των παιδιών είναι ένα πήλινο λυχνάρι, αντικείμενο φωτισμού του 1ου αιώνα μ.Χ.

mavridis

Ο εικαστικός Νίκος Ναυρίδης έχει την πρώτη ανάθεση στο πρόγραμμα εικαστικών εγκαταστάσεων «The artist on the composer» της σύμπραξης μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ η οποία επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ εικαστικών τεχνών και όπερας

ieroklis

Η παράσταση «Συνοικία Ασμάτων» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη επανέρχεται με νέες ενισχύσεις: Με επίτιμους καλεσμένους τον Γιάννη Μπέζο και τον Ταξιάρχη Χάνο, τέσσερις ταλαντούχους νέους τραγουδιστές (Δήμητρα Σταθοπούλου, Άγγελος Ανδριανός, Μαίρη Δούτση, Ανδρέας Λάφης) και οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Παπαζαχαριάκη