Κάρμεν Ρουγγέρη και φέτος

Κάρμεν Ρουγγέρη και φέτος

Οι δύο νέες παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη για παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο θέατρο Κιβωτός

parastaseis-gia-paidia
Τι μας επιφυλάσσει η μεγάλη κυρία του παιδικού θεάτρου φέτος;

Δύο νέες παραστάσεις, όπως κάθε χρόνο με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Η «Αργοναυτική εκστρατεία» είναι η μυθολογική παράσταση που ανεβαίνει από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Η παράσταση ξεκινάει με το μύθο του Φρίξου και της Έλλης ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πώς βρέθηκε στην Κολχίδα. Παρακολουθούμε τη γέννηση του Ιάσωνα στην Ιωλκό της Μαγνησίας, το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα πάνω στα βουνά του Πηλίου και την απόφασή του να φέρει πίσω στην πατρίδα το χρυσόμαλλο δέρας. Πώς κατασκευάστηκε η Αργώ; Πώς μαζεύτηκαν τα παλικάρια για την αργοναυτική εκστρατεία; Θα πάμε στη Λήμνο, την Τροία, θα πάρουμε το χρυσόμαλλο δέρας με τη βοήθεια της Μήδειας και θα γυρίσουμε με τον Ιάσωνα πίσω στην πατρίδα μέσα από πολλές περιπέτειες.

Το «Βαλς με τα παραμύθια» ανεβάζει η παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο Κιβωτός με έμπνευση που αντλεί από τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του. Και εύλογα αναρωτιόμαστε; Πώς θα γίνει αυτό αφού ο συνθέτης δεν συνέθεσε μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι; Η μουσική του είναι μαγική και τόσο παραμυθένια που θα μπορούσε να ντύσει χιλιάδες παραμύθια. Έτσι και η Κάρμεν Ρουγγέρη με την ομάδα της διάλεξαν έξι παραμύθια: Ο βασιλιάς Κοκκινοτρίχης, Η βασιλοπούλα και ο βάτραχος, Ο σπόρος του Αυτοκράτορα, Οι μουσικοί της Βρέμης, Ο Πινγκ και η Πονγκ, Η χήνα με τα χρυσά φτερά, τα οποία μιλούν για την αγάπη, τη συνέπεια, την εντιμότητα, τη συνεργασία, την υπευθυνότητα και την καλοσύνη και τα έντυσαν με μουσικές βαλς.

Info
Η Αργοναυτική Εκστρατεία
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Σχολικές παραστάσεις καθημερινά στις 10:00 π.μ
Για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ και 3:30 μ.μ
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι :2155508270 και 2103418579

Το Βαλς με τα παραμύθια
Θέατρο Κιβωτός
Κλείσιμο
Σχολικές παραστάσεις καθημερινά στις 10:00 π.μ
Για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11:15 π.μ και 3:00 μ.μ
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι :210 3417000 και 6945 373097

Για περισσότερες ιδέες για εξόδους με παιδιά, επισκεφτείτε το ταξιδολόγιο για γονείς mamakita.gr και το ημερολόγιο της Αθήνας για γονείς και παιδιά littlecityspots.com.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης