Κάρμεν Ρουγγέρη και φέτος

parastaseis-gia-paidia

Οι δύο νέες παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη για παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στο θέατρο Κιβωτός

Τι μας επιφυλάσσει η μεγάλη κυρία του παιδικού θεάτρου φέτος;

Δύο νέες παραστάσεις, όπως κάθε χρόνο με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Η «Αργοναυτική εκστρατεία» είναι η μυθολογική παράσταση που ανεβαίνει από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη. Η παράσταση ξεκινάει με το μύθο του Φρίξου και της Έλλης ώστε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας και πώς βρέθηκε στην Κολχίδα. Παρακολουθούμε τη γέννηση του Ιάσωνα στην Ιωλκό της Μαγνησίας, το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα πάνω στα βουνά του Πηλίου και την απόφασή του να φέρει πίσω στην πατρίδα το χρυσόμαλλο δέρας. Πώς κατασκευάστηκε η Αργώ; Πώς μαζεύτηκαν τα παλικάρια για την αργοναυτική εκστρατεία; Θα πάμε στη Λήμνο, την Τροία, θα πάρουμε το χρυσόμαλλο δέρας με τη βοήθεια της Μήδειας και θα γυρίσουμε με τον Ιάσωνα πίσω στην πατρίδα μέσα από πολλές περιπέτειες.

Το «Βαλς με τα παραμύθια» ανεβάζει η παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη στο θέατρο Κιβωτός με έμπνευση που αντλεί από τον πατέρα του βαλς, τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του. Και εύλογα αναρωτιόμαστε; Πώς θα γίνει αυτό αφού ο συνθέτης δεν συνέθεσε μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι; Η μουσική του είναι μαγική και τόσο παραμυθένια που θα μπορούσε να ντύσει χιλιάδες παραμύθια. Έτσι και η Κάρμεν Ρουγγέρη με την ομάδα της διάλεξαν έξι παραμύθια: Ο βασιλιάς Κοκκινοτρίχης, Η βασιλοπούλα και ο βάτραχος, Ο σπόρος του Αυτοκράτορα, Οι μουσικοί της Βρέμης, Ο Πινγκ και η Πονγκ, Η χήνα με τα χρυσά φτερά, τα οποία μιλούν για την αγάπη, τη συνέπεια, την εντιμότητα, τη συνεργασία, την υπευθυνότητα και την καλοσύνη και τα έντυσαν με μουσικές βαλς.

Info
Η Αργοναυτική Εκστρατεία
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Σχολικές παραστάσεις καθημερινά στις 10:00 π.μ
Για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ και 3:30 μ.μ
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι :2155508270 και 2103418579

Το Βαλς με τα παραμύθια
Θέατρο Κιβωτός
Σχολικές παραστάσεις καθημερινά στις 10:00 π.μ
Για το κοινό κάθε Κυριακή στις 11:15 π.μ και 3:00 μ.μ
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι :210 3417000 και 6945 373097

Για περισσότερες ιδέες για εξόδους με παιδιά, επισκεφτείτε το ταξιδολόγιο για γονείς mamakita.gr και το ημερολόγιο της Αθήνας για γονείς και παιδιά littlecityspots.com.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες